קשנוב, פולין

קשנוב, פולין

פתאום גיליתי שהוריו של סביו נולדו בקשנוב במחוז קרקוב בפולין. איך מאייתים קשנוב בלועזית?

wow1

New member
חיובי. השם הראשון הוא התעתיק

האוקראיני והשני הפולני. וכיצד אני יודע? אם מקישים בפרויקט היזכור של הג"ג את שני השמות מקבלים את אותו הספר. איל.

א77

New member
קעשינב, קעשינוב, קראשנוב.

נפגשתי בצורות כתיבה שונות בעברית. קעשינב שמצטלצל = Keshinev. קעשינוב = Keshinov. קראשנוב = Krashnov. נראה שהאחרון הינו היינו הך כמו שתי הראשונים. ובקובץ: בית הכנסת בקעשינב.

שרה המל

New member
אני חושבת, שקעשינוב(או קעשינב)

זה הצורה היידית למה שאנחנו קוראים היום קישינייב. בכל אופן - ככה קוראת לה אמי. וזה בבסרביה, ולא בפולין. אגב, אני הייתי בקישינב לפני 12 שנים (כמורה לעברית), וצילמתי את בית-הכנסת מבפנים ומבחוץ. אמנם לא צילומים מקצועיים - אבל אם אתה רוצה - אשמח לשתף אותך בהם. שרה

Melitz

New member
כולכם צודקים ../images/Emo13.gif העיר קיימת באיות דומה גם באוקראינה ובסרביה אבל אסנת התחילה את שרשור ההודעות לגבי קשנוב במחוז קרקוב בפולין וגם שם זה קיים.

א77

New member
וודאי שאני רוצה. מה השאלה?

אני ממתין. ותודה מראש.

friend9

New member
ספר "יזכור"

ב-1949 יצא ביידיש הספר ספר כזשאנאוו / באכנער מרדכי. ב-1995 תורגם לעברית: ספר כשנוב / בוכנר מרדכי. בספר ביידיש יש גם חלק מתורגם לאנגלית. בספר יש רשימה של הנספים בשואה מעיירה זו.

א77

New member
כזשאנאוו ?

כזשאנאוו. אוליי כעשאנאוו. [Keshanov]

friend9

New member
מסתבר שהספר מתורגם לאנגלית

במלואו. בפרויקט ספרי יזכור של ג'ואישגן www.jewishgen.org/yizkor/Chrazanow/Chrzanow.html

friend9

New member
../images/Emo41.gif

הספר בעברית אינו בהישג ידי. הוא נמצא בספריות: יד ושם, בית אריאלה, הספריה הלאומית, אונ' ת"א, בר אילן. אבל עברתי על התרגום לאנגלית (ראי 2 הודעות למעלה). לא מצאתי לבקוביץ. נזכרים כמה הוכבאומים: 1. אחדים ברשימת הנספים. 2. ר' משה הוכבאום בפרק מקצועות: מורים, ובפרק מוסדות חינוך: חבורות לימוד. 3. ד"ר הוכבאום בפרק שונות: תחיית המתים. 4. יוסף הוכבאום, ציוני, פעמים אחדות בפרק 1943.

ספרן

New member
והנה האדמו"ר מצ'כנוב

רבי אברהם מצ'כנוב - מחבר "זכותא דאברהם".

למעלה