קשישים בענף

naidav

New member
קשישים בענף

אהלן, רגע שאני מחליט סופית על נחיתת ניסיון בענף כקופירייטר, הפולניה שבי דוחקת לשאול את כולכם שאלה. מה עושים בענף הזה בגיל 40? האם קופירייטר, מוצלח ככל שיהיה, עשוי למצוא את עצמו באמצע החיים תוהה לאן מועדות פניו ומבין שאין לו ברירה אלא להחליף קריירה? בקיצור, לחץ קל תוקף אותי בימים אלה. אני מחפש, איך קוראים לזה בצבא, אופק שירות. תודה לכולכם, זה שרותם את העגלה לפני הסוסים.

גת וייס

New member
זה יכול לקרות

אבל יש הרבה מקצועות שזה יכול לקרות בהם. כקופירייטר במשרד תוכל להתקדם לתפקיד של ניהול קריאייטיב, אבל גם בתפקיד הזה אין יותר מדי "קשישים" בענף. מה שכן, הנסיון שתצבור במשרד פרסום יכול לפתוח בפניך הרבה מאוד דלתות גם בתפקידים אחרים. קפוץ למים ותראה בעצמך.

naidav

New member
גת,

תוכלי לפרט בכמה מילים על סוג הדלתות שנפתחות בתפקידים אחרים?

גת וייס

New member
יש הרבה כיוונים

חלק פונים לדרך עצמאית (כפרילאנסרים או כבעלי משרד עצמאי), חלק משתלבים בעסקים שונים, כאשר הידע שצברו בפרסום מהווה נכס לאותו ארגון שהצטרפו אליו, חלק מתמקדים בהכשרת דור העתיד ומשתלבים כמרצים בבתי ספר/מכללות/אוניברסיטאות חלק פונים לסוגים שונים של כתיבה: תסריטאות, כתיבת ספרים, עיתונאות וכו' וכו' וכו'

latrin

New member
יש לא מעט "קשישים" בענף

ולא גת, רובם ממש לא מנהלי קריאייטיב. בארץ, בניגוד למה שקורה במשרדים גדולים בעולם, דווקא מנהלי הקריאייטיב הם הראשונים להתחלף בדור צעיר ומאאגניב יותר. במחלקות הקריאייטיב בארץ - בני 35-45 הם בד"כ קופירייטרים או ארטים ותיקים שכבר הוכיחו את עצמם בקמפיין-שניים או שלושים, ובהתאם לכוח שלהם ולכישורים שלהם הם ממשיכים לייצר (יש כאלה שמעדיפים להוריד פרופיל בשלב הזה - ועושים רק דברים יומיומיים פשוטים שצעירים גם ככה היו מעדיפים לא לעשות - נניח מודעות לסופר פארם/הום סנטר וכו') ונתקלתי גם בכאלה שעובדים בפול גז על הקמפיינים הכי גדולים במשרד. הקיצר - כמו כל דבר בחיים, תלוי כמה אתה באמת רוצה את זה (וטוב בזה). בהצלחה

למעלה