קשיי שינה

AutismTimesTwo

New member
קשיי שינה

שלום לכולם,

בשבוע האחרון, חל שינוי פתאומי והתדרדרות משמעותית בשינה של הגדול שלנו (6). פעם הוא נהג לישון 7 עד 8 שעות בלילה, בצורה יציבה מבלי להתעורר,
בימים האחרונים, הוא קם כמה פעמים בלילה, מתקשה מאוד להרדם, קם גם אחרי שעות שינה ספורות, ושיא השיאים היה הבוקר או למען האמת הלילה,
אחרי שביום של אתמול ישן בקושי חמש שעות במצטבר, הייתי בטוח שיישן טוב, נרדם בעשר בלילה, התעורר באחת וחצי (3.5 שעות בלבד)
והוא ער עד עכשיו
ולמרות שברור שהוא עייף, הוא לא ייפול לפני תשע עשר בבוקר כמו שהוא נראה. זו כבר תהיה מן הסתם שנת צהריים.

למען האמת שמעתי מעוד כמה משפחות (נ"ט דווקא) שגם הילדים שלהם פתאום מתעוררים בלילות, אז תהיתי אם מישהו פה יכול גם לאשר
שיש איזה אירוע קוסמי חדש בחלל שמדיר שינה מעיני הילדים כולם, או שזה רק אצלנו. ואם יש איזה עיצה למישהו.
(הזמנתי להיום את האוסטאופתית הקבועה שבעבר עשתה ניסים, נראה מה יהיה הפעם).

תודה מראש, חג שמח וסופשבוע נעים לכולם.

Navva

New member
הלילות האחרונים יחסית חמים במקצת

האם אתם מחממים את החדר?
האם השמחכה הנוחכית חמה מידי עבורו?

AutismTimesTwo

New member
אצלנו עדיין קר

מחממים אבל הבית קר יחסית, הוא בכל מקרה ישן בלי שמיכה (מעיף אותה אחרי החלום הראשון)
אבל אם היה לו חם באמת, הוא היה נרדם על הרצפה אחרי שהוא היה מתקרר שם... זה כבר היה כמה פעמים בעבר. זה לא המקרה הפעם.

arana1

New member
לילות ירח מלא וסערה מגנטית מאוד חזקה

גם אני לא ישן בימים האחרונים,אולי זה הצירוף של לילות ירח מלא ומזג אוויר משוגע וסערה מגנטית מאוד חזקה שעוברת עלינו בימים האחרונים
אומרים שאוטיסטים מאוד רגישים לעניינים כאלה אבל עד כמה שאני יודע גם נ"ט וביחוד ילדים מאוד רגישים לזה

ענתנוי

New member
סערות חשמליות

התפרצות של השמש, הרבה התפרצויות הרי געש ורעידות אדמה.
יש לי חברה ששולחת כל הזמן דיווחים עדכניים בנושאים האלו, כדי לעזור לי להבין מה מפריע לי....

galitkm

New member
גם אני לא ישנתי טוב בימים האחרונים ולא הבנתי

למה . השינה שלי תמיד היתה משהו מאוד הפכפך ורגיש לכל שינוי. לא חשבתי על קשר בין זה למזג האוויר והסערה המגנטית, אבל זה נשמע לי הגיוני. יש לך במקרה הסבר איך ירח מלא קשור להפרעה בשינה? זה האור המוגבר שיש בחוץ בלילה?

הדרית30

New member
אצלינו זה קורה

בתדירות של פעם בחודש בערך.
אבל לרוב לפנות בוקר הוא נרדם בחזרה.
לרוב כמה טיפות של רסקיו מעורב במים מצילות את המצב.
נראה לי שאצלכם הבעיה אקוטית יותר. אני יודעת שיש מקרים שנעזרים במלטונין.

TikvaBonneh

New member
EEG בשינה עשיתם?

וגם אם עשיתם לפני שלוש שנים, אולי הגיע הזמן לעשות שוב לפעמים יש שינויים.

TikvaBonneh

New member
איך הוא כשהוא מתעורר?

ממש ערני? מתעורר סובל כמו מתוך סיוט? אתה יכול לתאר?
מה אתם עושים כשהוא מתעורר?
והערה - גם 7-8 שעות בלילה לילד בגילו זה מעט.

AutismTimesTwo

New member
על 7-8 שעות אנחנו מברכים

כשהוא מתעורר הוא בדרך כלל מתעורר נחמד כזה, אני שומע שקצב הנשימות משתנה, אחר כך הוא מתהפך קצת, בסוף קורא לי "אבא, בוא ..." ואז יורדים והוא עירני ובסדר.
זה בימים הנורמליים כמובן, לדעתי זו יקיצה סבירה מאוד שאין בה חריג מיוחד. נכון ששבע או שמונה שעות זה לא מספיק לילד בגילו, אבל הוא עוד ישן שעה בגן כל יום אז זה עוד בסדר. ובכל מקרה, זה שיפור לעומת העבר, כשהוא היה קטן יותר, הוא היה ישן שש או פחות בלילה והייתי מוכן לחתום על שבע שמונה.

נכון לכרגע, במשבר השינה הזה, הוא קם בקפיצה, כולו עוז וגבורה
, אבל גם זה כבר לא נכון, כי עכשיו הוא עם חום, נראה מה יקרה אחרי החום.

ricky680

New member
גם אנחנו מרגישים שינוי

שני הבנים שלי שהם על הספקטרום ישנים פחות טוב בימים האחרונים ועוד עם תרופות שאמורות לעזור....

doron s

New member
קשיי שינה

1)אולי ריבוי הממתקים בחג גרם להתפרצות קנדידה?
אצלנו קשיי שינה מופעים בעיקר עקב התפרצות קנדידה ונעלמים אחרי טיפול תרופתי נגד קנדידה.
מאפיינים נוספים של התפרצות קנדידה , התנהגות "שטותניקית" , צחוקים לא מוסברים , "רחפנות".

2) לפי הרפואה האלטרנטיבית פרזיטים בכלל ותולעים בפרט פעילים יותר בימים של ירח מלא...

AutismTimesTwo

New member
תודה

הוא לא כל כך חובב ממתקים, הוא יותר אוהב מלוח אז זה לא סעיף אחד
לפי סעיף 2, אם התולעים פעילות יותר בירח מלא ... זה בהחלט יכול להיות, אבל זה היה קיצוני מאוד.

Mr Blue Sky1

New member
יכול להיות

שיש נושא מסוים שמטריד אותו, וזה מה שגורם להפרעות בשינה.
אולי כדאי לברר אתו אם זה המצב.אם כן, לשאול אותו מה מטריד אותו, ואיך ניתן לסייע לו בכך.

AutismTimesTwo

New member
תודה לכל מי שענה - עדכון

האוסטאופתית הקוסמת ביקרה אותנו אתמול, עשתה מה שעשתה, והפלא ופלא, פתאום הילד התחיל להיות חיוני הרבה יותר, שמח הרבה יותר
וזה אחרי שהוא כמובן לא ישן מספיק כבר הרבה ימים והיה סמרטוט. שמחנו. אחר כך התחיל לעלות לו החום וכבר פחות שמחנו.
אני נוטה לפרשן את זה בתור איזשהי ריאקציה לטיפול שלה, או שהיא פשוט האיצה אולי איזשהו תהליך אצלו שכבר התבשל לו קודם.
אז עכשיו, זה קשיי שינה + חום
באסה.
כך או כך, לא היה מנוס מנורופן בלילה ועכשיו נראה מה יהיה היום. ככלל, אין לו שום דבר חוץ מהחום.

מודה מאוד לכולם על התגובות.

למעלה