קשיי רכיבה

• פותח הנושא 2eye
  • פורסם בתאריך

2eye

New member
קשיי רכיבה ../images/Emo150.gif

הממ.... חשבתי לפתוח דיון על קשיי רכיבה תוך כדי רכיבה. כי בזמן האחרון התגברתי על הרבה "פאקים" בכיבה שלי, בזכות אמרלד [ודן] כמובן. אז, הרעיון הוא כזה.... כל אחד יספר על קשיים שהיו לו ולקח לו הרבה זמן להתגבר או כאלה שהוא עדיין לא הצליח להתגבר. ככה, שהוא יכול לתת טיפים לאחרים, ולקבל טיפים מאחרים. גאוני לא? <-לא, אבל בכל זאת. אז? יאללה?

אווו מתאים לי, ורעיון יפה../images/Emo47.gif

גם אני מרגישה כמוך, אחרי תקופה לא נחמדה עם המון תסכולים וקשיים שליוו אותי במשך המון זמן, שחשבתי שהפכו לחלק בלתי נפרד ממני ומהרכיבה שלי, ועכישו אני מרגישה שהצלחתי להתגבר על חלק מהם. הקושי הראשון הוא הרגליים, שפשוט לא הצלחתי להעביר משקל לעקבים ולהפסיק להחזיק את עצמי מהברכיים, אז העקב היה עולה - השיווי משקל היה גרוע, לא הייתי מצליחה לשבת כי הברכיים היו נעולות באוכף, הרגל הייתה בורחת לתחת של אפולו בזמן קפיצה וכל מה שמתלווה לבעיות רגליים. והיום אחרי עבודה קשה[תודה שני!
] אני יכולה להגיד שזה השתפר פלאים והגעתי לשלב שאני לא צריכה לחשוב על זה נונ-סטופ וזה בא בטבעיות ואפילו הישיבה נראת הרבה יותר טוב בתמונות וכבר אין במה להתבייש. ועוד קושי שהיה לי היה קשור יותר לפחד שפשוט התחיל לי בתקופה האחרונה, מגובה, ממסלולים, כל מה שקשור במכשולים מעל 90 ס"מ, וזה פשוט התפוגג לאט לאט כשהתחלנו לקפוץ יותר לקראת העונה וממצב שפשוט ישבתי וכיוונתי למכשול ולא עישתי כלום כי פחדתי מהגובה אני כבר יותר משוחררת וזורמת במסלולים וראיתי את זה טוב גם בשבת
ואני רואה את זה על אפולו שהוא קופץ הרבה יותר טוב ומשוחרר, אבל עדיין יש על מה לעבוד וזה מוזר לי כי אני לא טיפוס שמפחד. ואחד הקשיים הרציניים שלי שהפך לאחרונה לגורם מפריע זה הידיים, מעל המכשול אני עושה איתן כל מיני דברים משונים ולפעמים אפילו מתוך רצון לתת לו הרבה יד אני פשוט מפריעה לו
אז אני מסוגלת להוריד את היד לשתי קפיצות ובשאר המסלול לשכוח מזה. וזה ממש רע, אבל נתגבר
הטיפ היחיד שאניי יכולה לתת הוא לא להתייאש, להמשיך לנסות, להעזר במדריכים ובחברים ולא לאבד תקווה

2eye

New member
הממ

תודה. מה הבעיה עם הידיים, הישיבת קפיצות שלי דיי טובה, אולי אני יכול לתת טיפ?

זה פשוט כל כך פסיכולוגי אצלי../images/Emo122.gif

כשאני חושבת על זה ולוקחת את זה לצומת ליבי - זה טוב, כי אין לי סיבה להרים או להזיז בצורות משונות את הידיים כי הסוס קופץ כמו שצריך ואפילו הגב שלי השתפר אז אני לא צריכה לפצות עליו עם הידיים, אבל עושה את זה בכל זאת
אבל ברור שאני אשמח לטיפ!!

אמממ..../images/Emo9.gif

אני שעברתי לקבוצה (אומנם זה היה לפני שנה) אבל הייתי פשוט נורא מפחדת מקנטרים הייתי נכנסת לאמצע המגרש שכולם היו עושים קנטר.אחרי שפחדתי מזה התחלתי לקחת שיעורים פרטיים כדי להעביר את הפחד הזה אז נכון לא הייתי רוכבת על אותם סוסים הייתי עולה על סוסים יותר רגועים. אחרי כמה זמן של שיעורים עלל סוסים רגועים התחלתי לא לפחד וכבר הפחד עבר.ויכלתי להמשיך בשיגרה. פחד שעוד לא עבר לי זה פחד מקפיצות.פשוט אחרי שקנינו את ג'ינג'י הוא היה מושך אותי למכשולים(עכשיו הוא לא מושך) כמו משוגע ולא היה לי את הכוח לעצור אותו.באחד השיעורים הוא ממש ממש רץ לי למכשול לא קמתי איתו ובמזל לא נפלי אחרי הקפיצה אני פשוט פחדתי לבוא איתו עוד פעם לקפיצה. המדריך הרגיע אותי ובאמתי עוד פעם ועצרתי אותו מולל המשכול. אחרי זה קפצתי והוא עוד פעם רץ לי כמו משוג ופשוט לא יכלתי יותר הפסקתי את השיעור והלכתי לקרר אותו בצד.אחרי כמה חודשים על ג'ינג'י הבנתי שאני לא יכולה לקפוץ איתו ועברתי לסוס אחרת (וונדי)שפשוט לא הייתה קופצת. פעם אחת התרסקתי מימנה לתוך המכשול וממש כאב לי המדריך עלה עליה וקפץ איתה עליתי אחרי זה אבל לא יכלתי לקפוץ כל הגוף שלי כאב לי.. אחרי השיעור הזה הפסקתי לקפוץ.. לפעמים אני לוקחת שיעור 2 אבל לעיתים רחוקות שהמדריכה שלי לא מגיעה או משהוא כזה.

למעלה