קשיי פרידה בבוקר

קסם אחת1

New member
קשיי פרידה בבוקר

הי, אני מקווה שזה בסדר שאני פותחת שרשור חדש. הבת שלי בת שנתיים וחצי בשבוע-שבועיים האחרונים מתקשה להיפרד ממני בבוקר בגן. היא נמצאת בגן שיש בו מעט ילדים, גננת ועוזרת מקסימות. קשה לי להאמין שהן עושות משהו לא בסדר. לפי ההתרשמות שלי, העוזרת שמקבלת אותה בבוקר היא בחורה שיש לה המון סבלנות ותקשורת מצויינת עם ילדים בכלל ועם הבת שלי בפרט. כשאני לוקחת אותה חזרה היא תמיד אומרת שהיה לה כייף בגן והרבה פעמים בשבתות ואחה"צ היא מבקשת שוב ללכת לגן. אפילו שאלתי אותה בצחוק מה היא רוצה לעשות כשהיא תהיה גדולה והיא אמרה שללכת לגן (נקבה את השם של הגן שלה). מה יכולות להיות הסיבות? יכול להיות שזה משהו שקשור בי, שקשה לה להיפרד ממני כי היא לא מבלה איתי מספיק? (אני איתה מ- 17:00 עד שהיא הולכת לישון ובזמן האחרון היא גם ישנה איתנו במיטה - אנחנו שמים אותה במיטה שלה והיא באה אלינו באמצע הלילה). תודה מראש

קסם אחת1

New member
אני לא יודעת. לא משהו מוגדר. אולי היא מבחינתה

מרגישה שינוי כלשהו? האמת שבזמן האחרון היא מראה קנאה בתשומת לב שאני נותנת לאחותה הגדולה. היא יותר רוצה אותי לעצמה.

היא התבגרה והבינה מה טוב,אה?

מצטערת ,אין לי תובנות ,עוד מעט יבואו הנשים החכמות...

מיכלי MP3

New member
היי קסם אחת1

אם זה רק שבוע-שבועיים לא הייתי שמה על זה יותר מידי דגש, כדי שזה לא יהפוך ל"בעיה". יכול להיות שהיא זקוקה למעט יותר תשומת לב מהרגיל, וזה בסדר - גם לנו המבוגרים יש תקופות כאלה. תחזקי אותה, בכך שתספרי לה כמה את מתרגשת לאסוף אותה הביתה, ושמחה שהיא נהנית בגן. אם יש לך אפשרות להישאר איתה בגן 5 דקות יותר- אבל כזמן מוגדר שבו אומרים בוקר טוב לכולם ושהיא תראה לך במה היא הולכת לשחק עכשיו.. יכול להיות שעבורה זה יהיה משמעותי והפרידה תהיה קלה יותר.

קסם אחת1

New member
תודה, רק עוד שאלה

העוזרת של הגננת דווקא אומרת לי לא להישאר כי אז הפרידה תהיה יותר קשה לה. אני דווקא בעד להישאר כמה דקות. היא אומרת לי פשוט למסור לה אותה ולצאת. אבל אז על הידיים שלה הבת שלי בוכה ומושיטה ידיים שאני אקח אותה חזרה.
אבל ברגע שאני יוצאת החוצה ועומדת מאחורי הדלת אני שומעת שהיא הפסיקה לבכות. אולי זאת באמת תקופה כזאת.

מיכלי MP3

New member
תראי מצד אחד זה אחלה שהיא נרגעת מהר

אבל מצד שני, אם היא רק בזמן האחרון ככה אז חבל לא להיענות לצורך שלה בעוד קצת מאמא - ככה טיפה'לה גם בשבילה וגם בשבילך
. לבן הגדול שלי היה קשה מאוד בפרידות של הבוקר (תמיד) - אז אני יכולה להבין את הצורך שלהם בעוד נשיקה או חיבוק, במיוחד בגיל כ"כ צעיר כשעדיין לא יודעים לומר בדיוק מה רוצים ומאין זה בא להם.

למעלה