קשיי למידה

קשיי למידה../images/Emo4.gif

שלום לכולם ילדנו בן 6.5 לומד בכיתה א' במסגרת 'רגילה',אובחן כ-ADHD והחל לקבל קונצרטה 18מ"ג,בתקופה האחרונה,התחלנו לקבל ד''ש בפתקים,הוא מוצא מהכיתה לעיתים קרובות,בכיתה עצמה לא מעתיק קם מהכסא וכו',פסיכולוגית בי''ס טענה שאינו זקוק ל'הוראה מתקנת' היות והבעיה אינה לימודית אלה בעיית משמעת וכך טענו גם בש.פ.ח, המפקחת טוענת שעפ"י שיחה עם המנהלת המצב אינו מצדיק התערבות אנו מרגישים שרוב הנטל הלמודי 'נופל' עלינו והמערכת 'נרדמת בשמירה' המטרה לא לשלוח ילד בכדי שיעבער את שעותיו במזכירות, מה או אל מי עלינו לפנות בכדי לטפל בבעייהבצורה הולמת..תודה

האם הילד עבר אבחון פסיכודדידקטי?

על סמך מה החליטו שאין לא קשיי למידה? ואם אכן הבעיה היא רק קשב וריכוז אז הוא באמת לא זכאי לשעות שילוב(הוראה מתקנת).לה ברור למה הילד משוטט בבית הספר, אולי הכדור לא עוזר או שהמינון לא מספיק כדי לברר זאת.בהצלחה!

דליה.ד

New member
שלום לפראמדיק../images/Emo140.gif

עניתי לך גם במסרים, אבל לטובת החברים: בעית התנהגות תיפתר עם עם עיצוב התנהגות (כלכלת אסימונים) בדרך של חיזוק התנהגות רצויה (ולא מתן עונשים על התנהגות לא רצויה!). עיצוב התנהגות צריך להיעשות בהדרכת הפסיכולוגית / היועצת ומחנכת הכתה. הפסיכולוגית בינתיים אומרת מה לא לעשות הגיע הזמן שתציע מה כן לעשות... כמובן, צריך לנטר את השפעת התרופה, אבל אין לי ספק שלילדון מאוד רע שם עכשיו וחשוב לזכור שעכשיו מתעצבת כל הגישה שלו לבית הספר וללימודים.

zivadina

New member
ילד בכתה א'

שלום פרמדיק באיחור וברוך הבא. לי נראה שהמינון פשוט קטן עליו, ולכן הוא לא רגוע בכתה. לידיעתך, קונסרטה 18 מ"ג זאת מנת ריטלין של 5 מ"ג ל-12 שעות. יכול להיות שהמנה קטנה לו וכדאי לחזור לרופא המטפל כדי לשקול את שינוי המינון. אני מציעה לך להוסיף את שאלתך לשרשור של המומחית שלנו, ד"ר איריס מנור. תקפיד לכתוב כמה הילד שוקל, היות וגודל המנה תלוי במשקל הילד. נשמח לראות אותך בינינו בהמשך.

לא נראה לי שזו פשוט בעית משמעת.

לא נראה לי שזו פשוט בעית משמעת. מורים מתורגלים לפתור בעיות משמעת. זה חלק מרכזי בהכשרתם. אני ממליץ לכם לחזור אל הנוירולוג שרשם את התרופות, בלי קשר לקחת גם עיצוב התנהגות כי אף אחד לא חושב שתרופות לבד פותרות את הבעיות, לעזור לילד להשלים את הידע שהחמיץ כדי שיוכל להשתלב שנית בכיתה ואולי גם לשקול העברה לכיתה מקבילה בה למורה תהיה יותר כימיה איתו. בהצלחה!

למעלה