קשיי כתיבה

• פותח הנושא bizi
  • פורסם בתאריך

bizi

New member
קשיי כתיבה../images/Emo53.gif

שלום ביתי מרבה לכתוב באופן משובש מאוד. היא מחלקת את המילים באמצע,מוסיפה ומשמיטה אותיות היא בכתה ד וגם קריאתה משובשת. מה יכול להיות מקור הבעיה? (אני מבקשת כיוון למחשבה ולא המלצה לאיבחון אין לי כסף}

מסתבר שאלו לא רק קשיי

כתיבה אלא גם קריאה. האם הילדה אובחנה בעבר? האם הבעיות עלו מייד בכיתה א´? אם כן - האם קיבלה או מקבלת הוראה מתקנת, מסייעת? יש כל מיני טכניקות לקשיים גרפומוטוריים כגון שיטת אילנה מודלינגר או פסיכוגרפיה לפי יונתן שתיל. אבל..בכיתה ד´ הייתי נותנת לה מחשב ונגמר הסיפור. עד כמה שידוע לי (או לפחות בבתי הספר שאני מכירה) יש מחשב או שניים בכיתה. ואם לא מחשב נישא הוא פתרון מצויין. נכון שזו הוצאה (אפשר לקנות משומש) אבל זה פתרון לזמן רב ! לגבי הקריאה יש טכניקות של הוראה מתקנת אבל את זה לא עושים בעל פה. בכל מקרה לפנות דחוף למחנכת, ליועצת ולמנהלת אם צריך! הילדה כבר גדולה וצוברת כשלונות ומפלות.... רמת הטכסטים עולה וכן דרישות ההבעה בכתב!

שלום וברוכה הבאה!../images/Emo140.gif

קודם כל הרשי לי לאמר לך ברוכה הבאה, ושאת מוזמנת לבוא אלינו תמיד לקבלת כתף תומכת ואוזן קשבת ואני מקווה שתמצאי אצלנו מקום שנחמד לחזור אליו לכל מטרה או שאלה. שנית לגבי שאלתך - קצת קשה לתת דיאגנוזות על גבי הפורום, במיוחד לאור העובדה שאנו לא אנשי מקצוע אלא הורים ומתוך התיאור שלך אפשר להעלות ספקולציות שונות. מה כן אפשר לעשות? בתוך בתי הספר קיימת אופציה לאבחון המופנה מטעם בית הספר ונעשה בשיטת ניצ"ן, במידה ולילדה יש לקות למידה היא תאותר באבחון מהסוג הזה, האבחון אינו עולה כסף. במידה ואכן האבחון יעלה בעיה, יוכל בית הספר לבקש עבור הילדה הקצאה של שעות שילוב מאחר ותוצאות האבחון יהיו בידיו כגורם מפנה. אמרה נכון דליה שיש לדאוג לפיתרון מיידי עקב העובדה שהילדה צוברת חוויות כישלון שעלולות להשפיע עליה הרבה מעבר לבעיית הלימוד (אם עוד לא שפיעה) כמו למשל בתחום החברתי וחבל כיון שאלה שנים חשובות מבחינת מיומנויות חברתיות. גם אני - כמו דליה חושבת שיש ליצור קשר בדחיפות עם היועצת והמנהלת למתן פיתרון ועזרה. שיהיה בהצלחה - ואל תשכחי לעדכן אותנו. אפרת

bizi

New member
../images/Emo51.gif

שלום לכם! לא ידעתי שהפורום מנוהל על ידי הורים. לכן ביקשתי עזרה ספציפית. בכל מקרה סייעתן לי במקצת. האם לא משתתפת בפורום מאבחנת מנוסה שתוכל לשפוך אור מעט יותר מיקצועי על הבעיות? ואולי כדי לצרף אחת כזו. תודה

זהבה נ

New member
את יכולה להפגש עם מנהל/ת

בית הספר לידע אותה על כך ולבקש ממנה לערוך לילדה איבחון דידקטי במסגרת בית ספרית היום בעידן שלנו אמורה להיות בכל בית ספר מורה לחינוך מיוחד שהיא עברה הכשרה של מאבחנת דידקטית ואם לבית הספר אין אז תבקשי מהמנהל/ת הפניה למתי"א שם יש או אולי. ואם גם את האפשרות הזו אין אז, בקשי ממנה שתפנה אותך למדריכה של החינוך המיוחד של בית הספר צריכה להיות כזו בכל בית ספר. בהצלחה

למעלה