קשיי הרדמות והנקה

קשיי הרדמות והנקה

בתי בת ארבעה חודשים יונקת מלא מתקשה להרדם גם במשך היום וגם במשך הלילה . כל תהליך ההרדמות אורך זמן רב גם בגלל התנגדות שלה וגם בגלל שהכי קל להרגיעה תוך כדי יניקה. אלא שאז קשה לנתק אותה מהשד למרות שכבר אינה יונקת ובעצם אני תחליף למוצץ שלה. הדבר מייגע מאד היות ואני מגיעה למצב שכמעט כל היום היא על הציצי ובנוסף הדבר אינו מאפשר לי להתייחס לילדי הגדולים כבעבר ולהעניק גם להם מזמני. מה עושים ? מפסיקים להיות מוצץ? איך? לעיתים עולות מחשבות שאולי לא מספיק לה החלב ולכן היא זקוקה ליניקות תכופות! היתכן

מינימי2

New member
קשיי הרדמות והנקה

האם דפוס ההנקה הזה נמשך זמן רב או שהתחיל רק לאחרונה? האם ההתנהגות הזו אופיינית לשעות מסויימות או נמשכת לאורך כל היממה? האם חל שינוי כלשהו במצב בריאותה בימים האחרונים? האם את מציעה לה לינוק משני הצדדים בכל ארוחה? כיצד מתנהלת הנקה אצלכן? כיצד העליה במשקל? האם מרטיבה מספיק טיטולים בשתן בהיר? (5-6 ביממה) האם ניסית לתת לה מוצץ?

קשיי הרדמות והנקה

דפוס הנקה זה נמשך בעיקר בשבועיים האחרונים. בעיקר בשעות אחה"צ והערב עד להרדמות עמוקה. בריאותה תקינה ואין שינוי בכך. בכל ארוחה היא יונקת משני הצדדים ולעיתים כשההנקה נמשכת זמן רב מידי והפטמות שלי כבר כואבות אני מחזירה לצד ראשון וחוזר חלילה. העליה במשקל תקינה אם כי בפעם האחרונה נאמר לנו בטיפת חלב שעלתה מעט יחסית לממוצע משקלה. כאשר אני נותנת לה מוצץ התנגדותה גדלה והיא מקשיתה את הגוף כאילו רוצה להתרחק מהמוצץ וכאילו היא כועסת עלי. הדבר מתיש מאד ואני בדילמות רבות לגבי המשך ההנקה. אך קיימת אצלינו בעיה נוספת היא לא מוכנה לקחת בקבוק גם לא של חלב שאוב ולא ממני כך שמעבר לבקבוק לא נראה לי כפתרון כרגע! מה בכל זאת כדאי לעשות?

מינימי2

New member
כמה דברים...

מה היה משקל הלידה וכמה היא שוקלת עכשיו? האם בימים האחרונים מרטיבה לפחות 5 טיטולים ספוגים בשתן בהיר? עלית משקל קטנה יחסית למה שעלתה עד היום היא טבעית ונורמאלית, כיון שבשלב כלשהו תינוקות ממתנים את העליה במשקל ועולים פחות מאשר בחודשים הראשונים. את כותבת שההתנהגות הזו מתרחשת בעיקר אחר הצהריים והערב ואז היא נרדמת עמוק. זהו דפוס מוכר ושכיח אצל תינוקות צעירים, תוכלי לקרוא על כך כאן . זה אולי לא מנחם אבל יכול להרגיע כיון שאין ההתנהגות הזו מצביעה על מחסור בחלב. הוספת בקבוק לא נשמע כפיתרון טוב לא רק בגלל שהיא לא מוכנה לקחת, אלא בעיקר בגלל שמדובר כנראה בצורך להיות קרובה אלייך, לספק את הצורך במציצה ולהרגיש את הגוף והתנועה של אמא. ובכלל, שילוב בקבוקים לתינוק יונק עלול להוביל לקשיים שונים בהנקה, ולא כדאי להתחיל אם אין הכרח כמו חזרה לעבודה וכו. אם נראה לך שהיא כבר סיימה לאכול ורוצה להמשיך למצוץ נסי להחליף את ה3י3י במוצץ כשהיא בתנוחת הנקה, מעורסלת וצמודה אלייך. אם אינה רוצה נסי להרגיע באמצעים אחרים - נשיאה במנשא, להחזיק אותה עלייך וללכת איתה לפי קצב של שיר שתשירי לה בשקט (גם אם היא בוכה שמרי על טון רגוע ושקט). נסי לעשות לה אמבטיה נעימה, טיול בחוץ (בעגלה, במנשא או על הידיים), נסי להסתייע בעזרה של סבתא, שכנה, ביביסיטר בתשלום שתוכל לסייע בתמרון עם כל השלושה. אם היא מבקשת לינוק במשך כמה שעות לעיתים קרובות מאוד החזירי אותה לאותו שד במשך זמן מה ולאחר מכן החזירי אותה לשד השני לזמן מה. נסי למרוח משחת פיורלן מדי פעם (לא צריך לשטוף לפני ההנקה) אם את מרגישה שהפטמות כואבות, אך חשוב להקפיד על חיבור נכון של התינוקת לשד (הפה פתוח לרווחה כך שתתפוס לא רק את הפטמה אלא גם את השד).
אל תתיאשי, זוהי רק תקופה והיא תעבור. לאורך חודשי (ושנות) ההנקה מתרחשים שינויים לא פעם. לעיתים הם מקלים איתנו ולעיתים מקשים עלינו, אך בחישוב הכללי אין שום תחליף למה שאת מעניקה לביתך דרך החלב שלך ובאמצעות ההנקה.

תודה

תודה על היעוץ ההרגעה וההכוונה. ננסה להמשיך ולקוות שענבר תרגע ויהיה קל יותר להרדימה

מינימי2

New member
לפעמים

הכי נכון להתאזר בסבלנות, להבין שדברים השתנו עם האמהות, ולקבל שתינוקות לא תמיד 'עובדים' לפי מה שנוח לנו והתנהגותם משתנה מפעם לפעם לא תמיד באופן שקיווינו לו... אני לא מאמינה ב'ניצול הזדמנויות' וב'נקודות יציאה' כפי שנאמר בשרשור הזה, אלא אם כן מדובר בתכנית חיסכון
תמיד ניתן לשנות הרגלים, להציב גבולות, אך צריך לדעת מתי זה הזמן הנכון לבצע שינויים אלה. הקריטריון לדעתי אינו מידת הנוחות של האם אלא מידת המוכנות של התינוק.

תקראי את התשובה שעניתי למעלה

אני מקווה שמישהו ילמד מניסיוני, גיל 4 חודשים אצלי היה ממש נק' "יציאה" שלא ניצלתי וחבל כי היה נחסך ממני הרבה ומהילד. זה ממש זמן קריטי אצלך

Revili

New member
נקודת יציאה ממה בדיוק...

בגיל 4 חודשים? מלהאכיל תינוק בלילה? מלעזור לתינוק להרדם באמצעות הנקה?

מהרגל מוציצי

שלא תביני לא נכון אני לא אומרת בגיל כזה לא להניק בלילה!! אני עד היום מניקה לפי דרישה (גיל שנה) אבל הייתי נותנת לו להרדם איתי בהנקת שכיבה (שזה כ"כ כיף) והוא היה גומר לאכול! ומתחיל למצמץ זה השלב לתת מוצץ או להתנתק. אצלי לא עשיתי את זה ונתתי לו למצמץ ועד גיל שנה (לפני שבועיים) בעצם הייתי צריכה לתת לו למצמץ כדי להרדם וכל מחזור שינה הוא היה מתעורר ואם היה מגלה שאין מוציצי היה בוכה עד שהייתי מגיעה ונותנת לו ציצי , ותביני הוא לא היה יונק אלא ממצמץ.זה לא הרגל טוב, שוב כל אחד זכאי לדעה משלו.

Revili

New member
מסכימה...

שלכל אחד דיעה, סדר עדיפויות ונסיון שונים... זה בהחלט פוטנציאל לדיון מעניין, אשר המקום בשבילו הוא קהילת הנקה בפורום 317...

עוד משהו

בגיל 4 חוד' קל יותר ללמד תינוק איך להרגע , קשה יותר לאחר שההרגל השתרש 11 חודשים ולכן ההתנגדות גדולה יותר. בגיל שלך הייתי דואגת לוודא שהתינוק לא רעב-קקי-או כל דבר אחר (כדי לא לערער את הבטחון שלך בפחדים ומחשבות למיניהם) ואז להשכיב ולעבוד עם שיטת הרם הורד עד להרדמות בגיל הזה היא תילמד להרדם ללא ציצי וגם את לא עוזבת אותה לבד.

למעלה