קשיי ההפרדה

קשיי ההפרדה

קיבלנו שיבוץ לכיתה א.יש יתרונות לשיבוץ ויש חסרונות.הילדה הביישנית, זו שלוקח לה המון זמן להפתח לילדים חדשים - שובצה עם החברה החברה הכי טובה של שתיהן. אחותה - זו שרוכשת חברים בקלות, שובצה לבד (זה בית ספר אל-אזורי, ורק שלושת הבנות הללו, השתים שלי והחברה, הולכות אליו).אז מהבחינה הזו אני מאוד מרוצה.מצד שני - קיבלנו גם את שיבוץ המורות. הפוך ממה שקיוונו. זו ששובצה לחברותית יותר - מאוד מקפידה על נושא פטפוטים, על סדר. מאוד דידקטית. ממש לא מתאים. (אני כבר רואה את המכתבים שאקבל: "להורים שלום, ביתכם x פטפטה היום בשיעור. נא שוחחו עימה למניעת הישנות הפטפוט".).אנחנו יכולים להחליף, אבל אז אחותה תהיה בלי החברה.

ליאם 05

New member
שרון היי חשבתי מאוד איך לענות לך.....כאמא לילד שעולה לכיתה א

גם כן לבדו כי עברנו דירה והוא לא מכיר פה אף אחד ואני בטירוף ממחשבות ופחדים או כמחנכת כיתות א' כבר 7 שנים....
אני חושבת שהתהיות שלך וההתלבטויות הן לגיטימיות לגמרי.
אכן המעבר לכיתה א' הינו שלב לא פשוט ובטח ובטח שהן עוברות לאותו בי"ס כמעט לבד מלבד אותה חברה.
לדעתי האישית, ממליצה לך להשאיר את המצב כמו שהוא. אם בתך אכן מופנת וביישנית היא תהיה חייבת את החברה מבחינה ריגשית לפחות בחודשים הראשונים עד שמתחילות חברויות חדשות. מבחינתה ברגע שיש לה את החברה המוכרת, רשת הביטחון שלה, זה יעזור לה להיפתח , יקנה לה ביטחון ויעזור במעבר הלא פשוט של התחלת כיתה א'. זה מניסיון כמחנכת כבר 7 שנים..חוויתי את זה בכיתות שלימדתי. לגבי התאומה המהממת השנייה - מדברייך נשמע כי היא תצליח לפתח קשרי חברות במהרה וזה מצויין. בהמשך היא תצטרך ללמוד כי ישנם גבולות בכיתה ויש זמן לפטפוט וזמן ללמידה. גם בכיתה לא כל הזמן הילדים צריכים לשמור על שקט , ישנם פעילויות בהן ניתן בהחלט לפטפט/לשוחח...דבר זה חשוב מאוד ומקנה לילדים זמן להיכרות ויצירת קשרי חברויות. אני בטוחה כי המורה הדקדקנית יודעת זאת ותצליח לעזור לבתך להשתלב בכיתה גם מבחינה משמעתית.
הסירי דאגה מליבך, סימכי על בנותייך , יהיה בסדר

kookadoo

New member
מסכימה עם ליאם

אני מאמינה שאם בחרת בי"ס בקפידה כה רבה, בדקת את נושא איכות צוות ההוראה, וזה לא שהבת החברותית יותר שלך תקבל איזו מורה איומה, אלא מורה קפדנית יותר. אני מניחה שהבת שלך תלמד שבכתה לא אמורים לפטפט, והמורה מכירה תלמידי כתה א' לסוגיהם, כולל הפטפטנים, ויודעת שלילד שנכנס לכתה א' אין עדיין את יכולת האיפוק שיש לילד בכתה ה'. וי יודע, אולי בכלל תתבדי ותגלי שבתך יודעת גם לשמור על השקט בכתה.
כמי שלימדה במשך כמה שנים אני יכולה להעיד שלפעמים הפטפטנים חמודים ואהובים מאד, כל עוד הדבר נעשה בחן ובלי עזות מצח או רוע. בכל מקרה, בינתיים אני ממליצה לשחק איתן ב"בי"ס" כולל הקפדה על נושא הכללים (במקרה שלך, נושא הימנעות מפטפוט). תוכלי להכניס כאן גם עניינים כמו מה קורה אם שוכחים עיפרון / ילד אחר שכח את הכריך שלו בבית / המורה גוערת בך או בילד אחר (גם זה מקרה לא נעים) וכל מיני מקרים אחרים שיוכלו להקנות לבנות ביטחון במקום ובמצב לא מוכר.
בהצלחה. נשמע מרגש להפליא :)
&nbsp

תודה לשתיכן

מחר יש לנו מפגש עם המחנכות, ואז נראה יותר טוב.
בכל מקרה, הבנתי מרכזת ההסעות, שיש עוד ילדים בשכה מהאזור שלנו, אז אולי יהיה להן מזל, ויהיו איתן בכיתות ילדים וילדות שגרים קרוב אלינו. אם לא - נסתדר עם הסעות (כמו שהסענו את הגדול, עד שהתחיל לנסוע באוטובוסים לבד).
לגבי המורה הקפדנית- היא הייתה המחנכת של הגדול בכיתה א'. ואצלו היינו מקבלים כל יומיים מכתב על פטפוטים בשיעור, ועל אי הבאת ציוד. עד שאובחן עם הפרעות קשב, והתחיל טיפול. החשש שלנו הוא מכך שהיא הולכת בעקבותיו (גם בהפרעות). מצד שני, אני מפחדת מ"תיוג יתר" בגלל ההסטוריה שלנו ושל המורה.
בכל מקרה אנחנו מתכננים ללכת עם שתיהן לאבחון אחרי החגים, אז מקסימום - כל הסיפור של תיוג יתר ימשך חודשיים. לא נורא.

(וראיתי עכשיו, כשכאני כותבת הודעה מהסלולרי, הכל נכתב ברצף אחד. בלי רווחים. למרות שאני מזינה עם. אז אני מתנצלת על זה)

למעלה