קשיים

אמה35

New member
קשיים

הי אני אמה, שם בדוי
לפני שנה נגמלתי ממשלשלים ותמיד כשאני מתחילה עבודה חדשה או מתחילה לצאת עם גבר חדש אני בתחילה שומרת על המשקל מאוד מנסה לא לאכול מאכלים מסויימים ואז אחרי שבועיים או חודש נשברת ולפעמים יש לי בולמוסים לא טובים שנורא מתחרטת אחריהם אבל לא נוטלת משלשלים.
נורא קשה לי להשלים עם המצב ואני נלחצת בקלות מאכילה טיפה בכמות שלא תכננתי לעצמי למרות שאני מוצאת את עצמי אוכלת לפעמים כמויות שלא תכננתי וגדולות
ניסיתי טיפול כבר כמה שנים עם דיאטנית ופסיכולוגית אבל זה עוזר לתקופה ואז קורה משהו..
אני נשבת רזה ובגלל זה לא מעירים לי
אבל לי זה מציק
היום היה לי בולמוס גדול בצהריים

מרגישה כלואה

חייבת לשחרר בכתיבה..

שני 1099

New member
היי אמה :)

זה לא מפתיע שהבולמוסים מגיעים דווקא במצבים בהם את מתרגשת לקראת משהו, או לחוצה. להתחיל עבודה חדשה ולהתחיל לצאת עם בן זוג חדש, זה מאוד מרגש, מפחיד ומעורר רגשות שגורמים לדחף לבולמוס לגדול. אני אומרת את זה כי אני מתמודדת עם אותה הבעיה.
אין לי כל כך מה לומר חוץ מזה שאולי אם תדעי לזהות את הרגעים הספיציפיים שגורמים לך לרצות לעשות בולמוס, תוכלי גם לשלוט בהם יותר ולדעת להיערך לקראתם.
זה דבר קשה מאוד מאוד אבל תמיד צריך לשמור על תקווה, גם אחרי כשלונות רבים :)

קולדון

New member
היי וברוכה הבאה אלינו!

לא נעים לעבור בולמוסים, דבר ראשון- מה את יכולה לעשות כדי להרגיש יותר טוב עכשיו? מקלחת טובה? סרט? לפגוש חברה קרובה?

אם את יודעת שלהכיר בחור חדש זה טריגר בשבילך.. זה כבר טוב. את מזהה את זה וזה אומר שאת יכולה לחשוב, ולהחליט איך להתמודד. איך למזער את הנזקים. אני מניחה שאת יודעת שלצמצם ולמנוע מעצמך אוכל- זה אחד הדברים שמגביר ומגדיל בחמישים אחוז את הסיכוי שיקרה לך בולמוס?
אישית- גם התמודדתי עם הטריגר הזה. אני החלטתי שלחוות בולמוס זה דבר נוראי ובלתי נסבל בשבילי, יותר נוראי מלא לרדת במשקל כשאני פוגשת מישהו חדש. לי היה יותר קל להחליט לא לצמצם בתקופה שבה אני מכירה מישהו חדש, ובכך למנוע משמעותית את הסיכון לבולמוס.

יש מישהו שעוזר לך? מישהו מקצועי שיותר עם מה את מתמודדת?

אמה35

New member
הי

כרגע אי משהו מקצועי, היום פגשתי משהו שלא ראה אותי זמן רב והוא טען שאני נראית עייפה ולא טוב. נכנסתי לעבודה מאוד קשה בחנות לחודש כדי לקבל הכנסה כי אין לי ובשבוע הבא אתחיל עבודה בתיכון כסייעת לתלמידה בכיתה י', המעברים בין העבודות יוצרים אצלי מתח מאוד גבוה ואני מוצאת את עצמי אוכלת כדי להרגע.
אך זה לא מרגיע אותי.
היום התפטרתי כי אני חייבת להתחיל שבוע הבא בתיכון.
המנהלת עשתה לי רגשות אשמה לא קלים שידעתי שהעבודה היא זמנית ביום שנכנסתי ולא אמרתי אך באף מקום לא היו מקבלים אותי לחודש אחד בלבד ולא הייתה לי הכנסה כלל אז נאלצתי לשקר כדי להכנס..
זה עשה לי מתח גבוה מאוד ולא ישנתי טוב בימים לפני ההתפטרות, גם האכילה הייתה לא טובה..

אני לא מצמצמת אבל העבודה בחנות היא ללא ישיבה והיא גורמת לי להיות רעבה כשאני חוזרת ממנה בשני אוטובוסים
אני מנסה לעצור את עצמי אבל קשה לי גם נפשית עם הכל

אני בן אדם טוב והפכו אותי לבן אדם שקרן וקשה לי עם זה
כי אני לא שקרנית
שורה תחתונה בזמן שכולם בחופש אני רק עובדת כל הזמן ועובדת קשה

ובסוף קוראים לי שקרנית

עברתי חודשממש קשה החודש
והלחץ של העבודה רק גובר במקום לרדת ואני עייפה מאוד..

קולדון

New member
לפעמים עושים בחירות לא פשוטות

הבחירה שלך הייתה מודעת, וכך החלטת לעשות וידעת שיהיו לזה השלכות.

אני לא חושבת שאף אחד צריך להיות מושלם, ומותר לעשות דברים ולחשוב על עצמך לפני הכל.
דוגרי- עבודה מדהימה לא היית עוזבת, והכי קל למנהלת לעשות לך רגשי, כי היא בעמדת כוח.

סבלת וזה היה יותר מידי ועשית את הדבר הנכון- כי הבריאות שלך לפני הנוחות של המנהלת. יש מספיק אנשים שמחפשים עבודה והיא בטח לא מסכנה או משהו... אז... כן, לא הכי נעים, לא אידיאלי, אבל גם לא כזה ביג דיל (כלומר, זה לא פשע או משהו כזה..)

מקווה שצרגישי יותר טוב.

למה את לא פונה לעזרה מקצועית לגבי הבולמוסים?

אמה35

New member
תודה על התגובה

תמיד כשצריך להודיע על התפטרות או פיטורין יש כעסים, אני ידעתי שזה יגיע ובגלל זה נכנסתי למתחים רבים בגלל כך אך לא הייתה לי ברירה כי שוב בשום מקום לא היו מעסיקים אותי לחודש בלבד.

היום יש הקלה כי המתח ירד, היא קיבלה את הבשורה וכבר התחילה לחפש מחליפה ועיכלה את הבשורה.
תודה על העידוד.

זה שבוע מאוד טעון כי בשבועיים האחרונים גם היו שלושה ימי הולדת של אמא ושתי חברות וגם אח שלי עובר מחר דירה, ואני מחר עוזבת את העבודה ומיד מתחילה ביום שישי את העבודה בתיכון

אני משתדלת להרגע לא באמצעות האוכל רק שזה קשה

משהו מקצועי אפיל דרך קופת חולים פסיכולוג לוקח 80 ש"ח לשעה ושנה שעברה הוצאתי מלא כספים על כך

אני מנסה להקטין הוצאות ולהגדיל הכנסות כרגע בגלל בעיות כלכליות גדולות.

זה קשה לי לשלב הכל יחד.

שמעת על OA?

בקרוב אני סוגרת שם 8 שנים של תקווה, למידה, תובנות, חברה, אמונה, אופטימיות, וניסיון לדבוק ככל האפשר בהחלמה. יש אצלנו מופרעי אכילה מכל קשת הקצוות ובכל המידות, כך שההגדרה 'אכלני יתר כפייתיים' לא צריכה להפחיד אותך.

http://www.oa-israel.org./

אמה35

New member
אני לא מתאימה לזה

אני 1.51 ושוקלת 42 אני לא אכלנית כפייתית
לפעמים יש לי התקפי אכילה אבל אני כבר לא נוטלת משלשלים אני משלימה עם האכילה רק שיש לי רגשות חרטה וגם פיסית לא הכי מרגישה טוב אחרע שאכלתי הרבה ממה שאני רגילה, נראה לי שזו לעיתיפ אכילה רגשית.

אוקיי, אז קודם כול

עברת על התקנון של הפורום - לא מציינים כאן משקלים ומידות. דבר שני - אנחנו לא שוקלים ולא מודדים אנשים, ויש אצלנו גם אנורקטיות וגם בולמיות וגם אכלנים כפייתיים כמוני, שלא לוקחים משלשלים ולא מקיאים ולא צמים. אם בכל זאת תחליטי לבוא לפחות לפעם אחת, נשמח לראות אותך.

למעלה