קשיים

זה ממש חוצפה!!

בחשבון משותף פעולות של משיכה והעברת כספים בעובר ושב ניתנות לעשות ע"י כל אחד מבני הזוג ..המגבלה היא רק לגבי כספים סגורים. אני היתי מתלוננת על אותה הפקידה.

קשיים

כאילו לא מספיק האובדן והצער שאנו חווים. התברר לי שלמרות שלבעלי המנוח ולי היה חשבון משותף אני או הוא היינו צריכים להיות חתומים על סעיף שנקרא "אחרית הימים". בבנק יהב שבו החשבון המשותף הסבירו לי שאין לי שום אפשרות להתעסק עם הכספים המשותפים, שאני צריכה להביא טופס קיום הצוואה. קיום הצוואה לוקח לפחות 3 עד 4 חודשים כך הסביר העורך דין. אני ממש לא מבינה מדוע הפקידים שעובדים בבנק לא אמרו שאנו צריכים להיות חתומים על סעיף הנ"ל.

סנקר היקרה

למיטב ידעתי והיום אף התקשרתי לברר זאת ,לחשבון משותף מספיק תעודת פטריה בלי קשר סעיף "אחרית הימים" .כן את צריכה לסגור את החשבון ולפתוח חדש על שמך..עו"ד טוב ידריך אותך. כנ"ל לגבי קופות גמל וקרנות. בהודעות נבחרות של הפורום יש רשומה שכתב בני ועשה סדר בביוקרטיה . מצרפת קישור

אפשר תהליך מזורז

לבקש מהשופט שיכניס את הצוואה לתהליך מזורז ע"מ לתת לך כספים לקיום של המשפחה

SEARCHALL

New member
אני הוצאתי בזמנו צו קיום צוואה בביה"ד הרבני

(ברבנות), ולא בבית-משפט. זה הרבה יותר מהיר, זול, ואפשר לעשות את זה לבד. לא צריך עו"ד. שווה לך להרים אליהם טלפון ולברר.

לפי ידיעתי: קיום צוואה מתאפשר לאחר צוואה

אם לבעלך המנוח הייתה צוואה ובה את היית רשומה, יש צורך כעת לבקש אישור על קיום צוואה, אני מציע לעשות זאת דרך עורך דין שמתמצא בעיניינים כאלו על מנת שייקח מעט זמן. במידה ולא הייתה צוואה, הרי יש לבקש צוואה דרך בית הדין הרבני, אם יש לך ילדים בוגרים אזי גם להם מגיע חלק בצוואה למרות שהם יכולים "לוותר" על חלקם לטובתך, בבית הדין הרבני. לאחר בקשה בבית הדין הרבני או בבית משפט יש להמתין זמן מה משום שיש הליך של פרסום בעתונות וכו' באם יש מישהו שמתנגד לצוואה.. בכל מקרה, על מנת לזרז הליכים, כדאי לפנות לעורך דין שמתמחב בעניינים כגון אלו. בהצלחה ! אני יודע שניתן "לטבוע" בכל תהליכי הבירוקרטיה אבל להלחם בהם זה כמו להלחם בטחנות רוח.

חוויה3X

New member
אפשר לבקש קצת אנושיות

משפחת סנקר היקרה אפשר לפנות לבנק ולבקש לשהיו אנושיים במיוחד אם אין מינוס בחשבון..... אני אישית חכיתי עם הוצאת הצו ירושה עד שביתי נולדה (7.5 חודשים אחרי שבעלי נפטר) ובבנק התחשבו במצבי והסכימו שאמשיך לנהל את החשבון המשותף מאז שנתקלתי גם אני בסעיף הלא ברור הזה הודעתי לכל מי שאני מכירה שילכו לבנק לבדוק את זה שלא ימצאו את עצמם במצב לא נעים כשהמצב גם ככה על הפנים..... קצת אנושיות לא תזיק לאף 1....

אנושיות וחוקים

משום מה לא הולכים ביחד.. אכן גם אני המשכתי לנהל את החשבון המשותף אבל לא יכולתי ליגוע בתוכניות חסכון ובכספים סגורים. אצלי לא היתה צוואה וצו ירושהה לקח בפחות מחודשיים להוציא. רק טוב .

2א מאה2ה

New member
אנושיות במקום הכי לא צפוי ../images/Emo24.gif

בבנק שלי הבינו שתהיה בעיה ולכן "הגבילו אותי" מצד אחד מאפשרים לי להמשיך לחיות - הוראות קבע וכרטיס אשראי כרגיל משיכה הוגבלתי לסכום שהגיוני.. וזהו.. לא ניתן לגשת לחסכונות ולשאר הכסף עד שנסדיר צו ירושה.. זה הוגן זה נוח - אני אישית לא חושב על כסף ועל עניינים כעת - פשוט אין בשביל מה ואני יודע שכשיפתח יהיה לי כמו חיסכון . אוכל לצאת לנופש

למעלה