קשיים של מתחילים

מאיה1431

New member
קשיים של מתחילים

היי
חשבתי שזה אולי יהיה נחמד ומועיל לחדשים שבאים לפורום, לשמוע על סוג הקשיים שמתאמנים באמנויות לחימה התמודדו איתם כמתחילים (נגיד, בחצי שנה הראשונה) ואיך התמודדו איתם, ואיך הם נפתרו בסופו של דבר. זה יכול לתת טיפים ורעיונות לאחרים איך להתמודד. קשיים מכל הסוגים, החל בקושי להיות בפוזיציה של המתחיל, כולל התמודדויות עם התנהגויות חדשות וכו.

שנה טובה.

קשיים של מתחילים....

אלו הם 5 הקשיים העיקריים לפי דעתי, נשמח לשמוע האם חווית מהם, ואיך התמודדת....

1. כושר - לוקח זמן עד שמגיעים לכושר המתאים שיכול לסחוב אותך לביצוע של אימון שלם, מבלי לעצור בצד ולהסדיר נשימה.

2. מוטוריקה - עד שלומדים ועד שמתסדרים התנועות הראשוניות של הבסיס זה לוקח זמן, ומי שמתאמן צריך סבלנות ואורך רוח.

3. חברויות - מתחילים נכנסים בד"כ לקבוצה שבתוכה כבר קיימות חברויות, לוקח זמן עד שאתה נמנה בן החברה....

4. זיכרון - מתחילים לומדים כל הזמן חומר חדש, ואם לא מתרגלים אותו בבית אז יהיה קשה לזכור מה עשית במכון.

5. התמדה - קושי ראשוני כמו כל דבר חדש יכול להוביל לתבוסתנות בייחוד שלא הולך, לכן להתמיד ולהגיע לאימונים יקל על כל התהליכים שציינתי בסעיפים 1-4

יניב

בנוסף להודעה של יניב

* התחושה ש'כוווולם' יותר טובים, יותר חזקים, יותר מהירים... מן הסתם אף אחד לא מתחיל להתאמן והופך לאלוף עולם בן לילה. לאט לאט עם האימונים משתפרים בטכניקה, בכוח, במהירות, בדיוק וכולי.

* לפעמים מתחילים מתרגלים חומר נפרד משאר הקבוצה, ואז יש הרגשה של 'אוף למה אני עושה את התרגיל המשעמם הזה בזמן שכולם עושים דברים יותר מעניינים?'. אז להבין שכמו בכל נושא חדש שלומדים (אמנויות לחימה, נגיה, חומר עיוני, לא משנה מה) צריך קודם ללמוד את הבסיס. הרבה פעמים הבסיס נחווה כשעמום וכאילו זה לא הדבר האמתי. אבל רק אם מתרגלים את הבסיס אפשר להמשיך לחומר היותר מעניין. צריך לזכור שכל ותיק שעושה תרגיל מדהים התאמן על חלקיו מאות או אלפי פעמים.

* במקום חדש לא יודעים מה מקובל. מותר להרביץ לשם? מותר לזוז ככה? הפתרון הוא לשאול. עדיף לשאול את המאמן, אבל אפשר גם לשאול את הותיקים (באישור המאמן).
.

sharonei1

New member
בתור מתחיל לשעבר..

את צריכה לא לחשוב על האחרים שהם ברמה גבוהה יותר או כול מיניי מחשבות שמסיטות אותך מהמטרה
אלה להתמקד אימונים ובלימוד עצמם

ההתחלה,היא תמיד קשה בכל מקום...

הזמן יעשה את שלו וכן גם האימונים.
ככל שתתמידי,כך את לבד תעשי את השינויים המתאימים תוך כדי תנועה...

סיסטמתי

New member
כשהייתי מתחיל...

הייתי מתעורר כל בוקר עם קשיון
אבל עם הזמן חבטו בי עד רפיון
היום אני עובד רך כמו בחורה
וגם הכושר שלי בכי רע
את כל יריבי אני מביס בדמיון

למעלה