קשיים רגשיים

ניוו

New member
קשיים רגשיים

אני אדם עמוס קשיים רגשיים בהנחה שאני מתכנן להתקדם לעבר טיפול פסיכולוגי, לאן הוא אמור לקדם אותי מלבד חיטוט בעניינים? מה אני אמור לקבל מטיפול כזה? למה עליי לצפות? יש לי המחשבה לעיתים שהטיפול הוא רק מקום למישהו שיקשיב לך שזה צורך טבעי של כולנו ולכן הטיפול כל כך פופולרי.

גישתך לנושא מעניינת ואינטליגנטית,אך היא גם

מהעדר ידע בנושא.איך שהיצגת את העניין הוא התמונה שאנשים חושבים אודות טיפול ללא ידע מקדים... הטיפול הפסיכולוגי הוא תהליך בו המטופל נכנס ל"מנהרת" זמן בה הוא לומד להכיר את עצמו ואת בעיותיו ואת הצדדים החיוביים שבו - לעומק.התהליך מחייב נבירה פנימית נפשית ברקעים בהם התפתח המטופל מינקותו עד הגיעו לטיפול,וככל שהתהליך מתפתח (וזה תלוי במטופל ובמטפל...) עולה המטופל "מדרגות" בניתוח הנושאים המועלים בטיפול ומחייו היום יומיים לשלב של עיבוד הדברים תוך לימוד לאיזה כיוונים חדשים מומלץ לו לשאוף ולהשיג.התהליך בתחילתו שכלי יותר,כי לוקח זמן (תלוי במידת רגישותו ורמת מודעותו העצמית של המטופל לעצמו ) להפנים את הדברים,לעבד אותם ולבנות יחד עם המטפל דרכים חדשות ,חיוביות שעם הזמן הופכות לרגשיות ומופנמות ע"י המטופל.כלומר - תהליך מורכב שחשובה מאוד גם רמת האינטליגנציה של המטופל כדי להתמודד עם רגשות,קשיים,מאוויים... ולתרגם אותם למבנה נפשי מתחדש ומשתנה.חשוב מאוד גם עם מי עושים את הטיפול,כי גם לטנגו מוצלח צריך שני פרטנרים מתאימים...
,בהצלחה.

למעלה