קשיים עם סייעת

יפה89

New member
קשיים עם סייעת

שלום,אני עובדת עם קבוצה גדולה גילאי 5 .2 - 5 .4 . הצוות גדול.אני מתקשה עם סייעת שמעירה לי הערות בקצב על כל צעד ושעל.לא מוצא חן בעיניה שום דבר ממה שנעשה בגן,פשוט אישה ממורמרת ומתוסכלת.כבר דיברתי עם המנהלת על כך והיא יעצה לי לזרום ולא להתייחס לכל דבר.אך קשה לי לעבוד באוירה כזו מה עושים?

מיד לשיחת תיאום ציפיות

מאד חשוב בעיני לקיים שיחה של תיאום צפיות עם סייעת לפני תחיל השנה. אם לא עשית זאת זה הזמן.
בשיחה צריך להגדיר תפקידים ולהזכיר לה שבחלוקת התפקידים את מוגדרת כמנהלת הגן ועל כן מוטלת על כתפייך האחריות לניהול הקבוצה בדרך הנאמנה לרוח הגן ולדרישות הפיקוח/מנהלת וכו. מכאן את מגדירה מה נחוץ לך בסיוע שלה בכדי שתוכלי למלא את תפקידך.
חשוב גם לדבר על מה עושים כשיש הערות וזה הדדי. את מסבירה שכאשר משהו שהיא תעשה לא יראה לך תקין את תתאפקי/ תרשמי בצד... תמצאי את הזמן הנכון ותתקני. כך גם את מבקשת ממנה שאת ההערות והתיקונים לדרך עבודתך שתשמור לזמן מתאים ולא תעשה זאת על הדרך כי זה מוציא אותך מריכוז/ כי זה מאלץ אותך להתיחס לדברים שלה וגם ככה אין זמן והשעה דוחקת/ כי זה עלול להביא לידי כך שהתשובה שלך לא תהיה שקולה אלא פוגעת.... תני לה דרך מבוקרת לבקר את העבודה בגן. כך היא תמשיך להרגיש שותפה לעשייה שקולה כן ישמע. יחד עם זאת לא תופרעי במשך היום. כמובן שזה מאלץ אותך למצוא את הזמן אחת לכמה ימים ולשאול אותה אם יש משהו שהיא רוצה שתתעכבו עליו. אני הייתי מקדישה לכך כמה דקות בסוף כל יום. אני מאמינה שילך ויפחת עם הזמן.
שתהיה לכולנו שנה עם כל הסבלנות ואורך הרוח הנדרשים בכדי להתמודד עם כל ההערות והאמירות שנשלחות אלינו, מסייעות, ומהורים.
שנשכיל ללמוד מהן ולהגיב נכון.

יפה89

New member
תודה על תשובתך אך

בתחילת השנה ערכתי עם הצוות ישיבה והגענו להסכמה באשר לרוב הדברים,אך אותה סייעת היא טיפוס מאוד שטלתן,היא לא מהססת לדרוך על אנשים ואין לי כל כוונה לעבוד כלל עם אחת כזו.אני אדבר עם המנהלת שתשקול העברתה למקום אחר.
שנה טובה שתהיה לך ולכולנו!

זה כמובן יהיה יופי, בהצלחה

למעלה