קשיים עם המשפחה...

מדמואזל

New member
קשיים עם המשפחה...

אני לא בטוחה שהפורום הזה הוא הכתובת הנכונה עבורי, אבל אני מחפשת מקום לפרוק.... אני נשואה ואם לילדים פעוטים, סטודנטית, עובדת, ויש לי תקשורת נהדרת עם הורי, בעלי וילדי- בלי עין הרע.... הבעיה שגורמת לי לאבד עשתונות היא הקשר עם משפחת בעלי. אני ובעלי מכירים מאז גיל ההתבגרות, ותמיד הרגשתי שאיני מצליחה למצוא שפה משותפת ותחושת נינוחות עם משפחתו. מאז שאני מכירה את משפחתו נוצרה מערכת יחסים בה אני ניסיתי למצוא חן, להפגין נחמדות וחביבות, אורך רוח וסבלנות, ותמיד נעניתי בעקיצות, סרקזם, חוסר פרגון וכו'. הוריו אינם אנשים נעימים או חברותיים, וההתנהגות הזו מופגנת כלפי כל הבאים לבית, כך שאין מדובר ברדיפה אישית. אני- שרגילה לתקשורת פתוחה, מפרגנת ותומכת לא ידעתי ולא יודעת כיצד להתמודד עם דרכי תקשורת מרומזות, פוגעניות, מלחיצות ומלאות מסרים תת קרקעיים- שנהוגים בבית משפחת בעלי. משפחתו של בעלי הקשתה עלי מאוד גם בתקופות מאוד רגישות כגון הריון ולידה, ואני לא השכלתי להתרחק ולהתעלם, אלא לקחתי את הדברים ללב ונותרתי עם משקעים רבים. בעקבות מכתב מאוד מכעיס שכתבה אמו של בעלי לבעלי, מכתב שעסק בעיקר בהיותי כלה מאכזבת , התפכחתי והבנתי שעלי לצמצם מפגשים ולהפסיק לקוות שאם אהיה נחמדה אענה בנחמדות. בשורה התחתונה אני מנסה כרגע לצמצם את המפגשים עם בני המשפחה ולהגיב באופן קורקטי להערות פוגעניות. עם זאת אני חשה כאילו לעולם לא אצליח להשתחרר מהתחושות הקשות שמתלוות לכל מפגש ושיחה עמם. כשאנחנו מידי פעם קופצים לארוחת חג (כמו היום) אני חוזרת כל כך טעונה וכעוסה, שאני יכולה לבלות שעות בבכי וויכוח עם בעלי (לזכותו יאמר שהוא עושה המון כדי לתמוך). התחושה שלי שגם אם היום התנהגות בני המשפחה כלפי היא פחות נוראית מבעבר- אני עדיין מפרשת את מעשיהם ואמירותיהם כפוגעניות, כי אני מלאת כעס על שנים ארוכות של פגיעות. אני מרגישה המון המון אשמה וכעס עצמיים על דרכי ההתמודדות שלי (בכי, כעס וכו' כלפי בעלי- שבאמת לא אשם במאום), ולא יודעת איך להתמודד עם התחושות הקשות הללו. אני מרגישה שהרגישות והפגיעות הגדולה שלי מביאים עצב ומתח מיותרים לבית . אשמח לתובנות.

ראי,בבסיס העניין,איננו יכולים לבחור ע"פ טעמנו

את הורי החתן - בעלך.זו "עסקת חבילה" ללא ידיעה מראש,ללא יכולת לשנות את העובדות.כמו שנהוג לומר,קצת מזל (מאזל ביידיש,זה מתנגן הרבה יותר טוב... ) היה יכל לעשות בחירה אחרת,אך יצא בגורלך שזכית בבעל סוכר ...,אך בהורים - מבאסים.בעייתך,אולי היא גם בעייתם של הורייך,בכך שנפל בגורלם הטוב חתן מקסים לביתם,אך עבורם - מחותנים - מסוג אחר... אין נחמות בעניינים האלה.מה שכן,את צריכה לעשות "עבודה עצמית" בשני כיוונים - האחד,כמו שהתחלת,לצמצם הזדמנויות משותפות,הורדת פרופיל ,אך ללא אומר ודברים לאיש,אלא רק לתכנן נכון יותר את צמצום ההזדמנויות למפגשים משותפים עד כמה שניתן.השני - ללמד את עצמך לנתרל את "מצבור" הכעסים שאת סוחבת כלפיהם מקדמת דנא,להפריחם לכל עבר,ולהתחיל לשנות במעט את התנהגותך כאשר יש מפגשים עימם, בכך שתורידי כליל את ציפיותייך מהם,"תשחקי" את משחק הביחד,ותנתרלי (ע"י חשיבה מוקדמת ובזמן אמת)את נחמדותך בהתנהגות עניינית,אך כאילו נינוחה.ככל שתהיי יותר מוכנה וערוכה לקראת כל מפגש,כך תפחיתי את המתח האישי שלך לעומת מה שהיה עד עכשיו,וככל שתצליחי לתפקד,כך גם תחושתך תשתפר,ולא תאגרי כעסים חדשים כלפיהם.בהצלחה.

מדמואזל

New member
תודה על תגובתך

אני אכן מנסה להפחית מאוד את מפגשינו, אך במשפחה כמו במשפחה יש עדיין מפגשים... אני מאוד מסכימה בתיאוריה עם רעיון ה"עבודה העצמית" אך הפרקטיקה קשה לי. כמה ימים לפני המפגש אני כבר כעוסה ועצבנית על עצם המחשבה שאני נאלצת לפגוש אותם, ובמפגש עצמו אני מוצאת את עצמי אומרת לעצמי שוב ושוב בראש- להתעלם, לא להתייחס, לא לענות, לא להתרגש וכו'. אבל מה שקורה אחרי המפגש הוא החלק הקשה- זו התפרקות של המתח והרגשות הללו, בצורת בכי וכעס. אחרי כל כך הרבה שנים של הדפוס ההתנהגותי הזה אני מתחילה לחשוב שאין לי אופציה התנהגותית אחרת. אני טכנית ופיסית לא מסוגלת לשאת את הקושי הזה לבד, אני חייבת לפרוק אותו, וזו הדרך היחידה שמצאתי לי- בכי של שעתיים ומעלה מול בעלי. אני לא חושבת שהאופציה של לא להתפרק קיימת עבורי. נדמה לי השאלה שאני תקועה בה היא - האם יש דרך אחרת שלא חשבתי עליה לטפל בגורמים או בסמפטומים...?

המתח קיים

מכיוון שאת מגיעה טעונה ודרוכה, ולמרות שאת יודעת איזה אנשים הם, את מגיבה כאילו מדובר בחדשות עבורך. שני דברים יכולים לעזור לך: 1- ללמוד לייצר מרחק רגשי ואינטלקטואלי ממה שמתנהל שם. להבין שזה לא קשור אליך ולא לקחת את הדברים באופן אישי. לדעת שהם הולכים להגיע ואפילו להיות משועשעת מזה (כן, כן...!!) 2- לבקש מבעלך שיגן עליך ועל כבודך מולם. זה לא מספיק שהוא מבין אותך - כשהם מדברים לא יפה אליך עליו לקום ולבקש מהם להפסיק. אם הם לא מפסיקים - הביקור אצלם צריך להפסיק... וכל זה צריך לבוא ממנו. אם רוצים לראות אתכם (או אותו), עליהם להתנהג יפה לאשתו. ככה פשוט. לא מתנהגים יפה, לא באים!!

מדמואזל

New member
יעל,

את צודקת במה שאת אומרת- אני מגיעה טעונה ודרוכה. אני מנסה לצפות מראש את הקשיים וזה מה שמכניס אותי למצב רוח "קרבי" מלכתחילה. התחושה היא שאני כבר לא יכולה להכיל. היום אמרתי לבעלי ש"צנצנת הכעס שלי כל כך מלאה, שכל טיפה חדשה פשוט נוזלת לי מהאזניים". אני מנסה לייצר מרחק, להיות משועשעת, אבל הגעתי למסקנה שהעצה של "לא לקחת ללב" פשוט לא רלוונטית עבורי. אני לא מצליחה ליישם אותה באופן יעיל. לגבי בעלי - הוא לא קולט אלא בדיעבד את מה שפוגע בי. אני בפירוש אדם מאוד מאוד רגיש, והוא (באופן לא מפתיע- כי בזוגיות כמו בזוגיות ) אדם מאוד לא רגיש. הוא תמיד "לא שמע", "לא חשב שזה פוגע" , יודע ש"ככה מדברים בבית הוריו" וכו. כשאני מסבירה לו מה פגע בי, הוא מבין בדיעבד, תומך. אבל באותו רגע אני מרגישה ממש לבד במערכה.

אם כן

עליכם ללכת לטיפול זוגי, קצר מועד, כדי לעזור לו לחדד את השמיעה ולך לרוקן קצת את הכוס המלאה. ההתמודדות הזו היא בשניים.

למעלה