קשיים חברתיים

ghdgbddtbhtr

New member
קשיים חברתיים

אני חדש בפורום ורציתי להגיד שקשה לי ליצור קשרים חברתיים בבית ספר,אני גם הולך לצופים ולחדר כושר ובמקרה ראיתי כל מיני חברים מהצופים שבמקרה גם באים להתאמן בחדר כושר ובלי קשר אני מאמין שאחרי חצי שנה בחדר כושר אני יהיה קצת עם יותר ביטחון [לא בהרבה].כרגע די קשה לי חברתית והייתי רוצה כאן להתייעץ בקשר לפתרונות.

ברוך הבא לפורום ../images/Emo24.gif

אולי תנסה יותר להתחבר אל אותם חבר'ה מהצופים, עכשיו כשאתה יודע שיש לכם תחום משותף כמו החדר כושר? תקבע להיפגש ללכת ביחד, תתייעץ, תנסה להתקרב אליהם...

ghdgbddtbhtr

New member
המצב לקראת החופש

טוב אז אני הייתי בטיול שנתי עם הכיתה,די השתלבתי דיברתי עם ילדים מהכיתה והכל,אני גם נרשמתי גם לתיכון אבין ברמת גן [הם דורשים ממוצע 75] עם התעודה הראשונה והרבעון השלישי מהחטיבה שכרגע אני עומד לסיים אותה ויצא לי ממוצע 76.4,אבל הם אמרו שהם גם ירצו לראות תעודת סוף שנה וזהו.עכשיו כולם יודעים עוד מעט יש חופש גדול,ההורים שלי רוצים לטוס לדוד שלי לקנדה.במקרה יצא לי לדעת שהבנים שלו שהם גם בני דודים שלי עובדים אצלו בצביעה וגינון,שהוא ביקר בארץ פעם שאלתי אותו אם שנבוא היה לו עבודה בשבילי,הוא אמר שכן ב 6 דולר קנדיים לשעה [22 ש,,ח לשעה].שאלתי את אבא שלי לפני שבוע אם אפשר לעבוד אצלו ואז הוא ענה לי במין תשובה ´´אתה לא יכול לעבוד אצלו´´ ולא תבין מה דורשים ממך,בקיצר זלזל ביכולות שלי,ואז בכוח ביקשתי ממנו ´´תן לי,אני ינסה להתמודד,מה יקרה אם אני לא יהיה מסוגל?´´.המשכתי להתווכח איתו איזה חצי שעה עם צעקות בלאגנים והוא ענה לי שהוא ´´יחשוב על זה ושנראה לו שלא´´ בקיצור זה כרגע בעניין של ויכוח,וזהו כרגע אני מעוניין לדעת איזה פתרונות יש לתעסוקה בחופש,ובעיקר מדאיג אותי אם אני יסתדר בתיכון שנה הבאה או לא.

shana86

New member
כשאני עברתי מחטיבה לתיכון

גם חשבתי מה יהיה? האם אסתדר? אני לא הכרתי אף אחד בתיכון החדש וחששתי כמובן. בסוף התיכון הייה התקופה הכי טובה שלי והתחברנו חבורה של אנשים מהר מאוד והכל היה בסדר. זה טבעי לחשוש מזה כי זה שונה וחדש אבל כמו שאתה בא עם חששות כך גם האנשים האחרים. גם להם זה חדש.

ghdgbddtbhtr

New member
מעבר מחטיבה לתיכון

פתאום אני יקלוט כל הכיתה רועדים מפחד חחח.

אופירA

New member
מנהל
כולם רועדים - זה בדיוק העניין!

וכשאתה מבין שאתה חלק מקבוצה גדולה של אנשים כמוך, גם אם אף אחד לא בדיוק כמוך (ואף אחד לא בדיוק כמו מישהו אחר, בעצם) - החשש נהיה יותר פשוט, יותר נסבל, יותר עביר. כולם חוששים - גם אלו שמכירים את עצמם כחזקים בקשרים חברתיים חדשים - כי כולם חוששים מפני הלא ידוע, ואף אחד לא מכיר את האנשים החדשים ולא יודע מה צפוי לו מהם. אלא שמי שיש לו ביטחון ביכולת שלו, חושש פחות, כי הוא מבין שהגרוע ביותר שיכול להיות לא בלתי אפשרי. בשורה התחתונה - אתה מכיר את עצמך שאתה מסתדר, רק לוקח לך יותר זמן (לא נורא, אם תקבל את זה בנחת, לא תהיה לחוץ), אתה לא בדיוק שפיץ חברתי (לא נורא, להיות שפיץ תובע הרבה כוחות, חבל לבזבז אותם אם אפשר ליהנות גם בפחות מזה) - אתה ממוצע. וממוצע זה טוב. לא צריך להיות טוב מאוד, כדי ליהנות מהחיים ולהיות מרוצה מעצמך. עבודה לחופש - רואים שאבא נעול על הקטע שלא תעבוד אצל הדוד, לא ברור מה הסיבה ולא חשוב מה הסיבה. האפשרויות הן מודעות בעיתונים ובאינטרנט לעבודה לבני נוער (דורש המון השקעה של חיפוש), מידע שמגיע מפה לאוזן אצל אנשים שמצאו עבודה במקום שיש בו הרבה דרישה לעבודת צעירים בחופש או חבר שמכיר מוסכניק שצריך עזרה וכו', ניסיונות עצמאיים של להציע את עצמך בבתי קפה או במקומות שסביר שהם מחפשים צעירים ושמה שהם עושים מעניין אותך (לחלק פליירים, להפיץ בעמדות מכירה וכו'). אם כל זה לא זמין עבורך מסיבות שונות - יש האופציה הפשוטה והבטוחה, אם כי הפחות יוקרתית - לגשת ללשכת העבודה ולקבל את העבודה שהם נותנים שם (בד"כ תמורת שכר מינימום). זה לא פופולרי, אבל זה משפשף מצויין בשוק העבודה, זה נותן כסף בשורה התחתונה (הרבה יותר כסף מאשר לא למצוא עבודה) וזה נותן ביטחון עצמי למי שאין לו ביטחון עצמי ליזום ולייצר את ההזדמנויות שלו. בהצלחה!

למעלה