קשיים בשינה

קשיים בשינה

אני לא נרדמת עד 3 בלילה אני הולכת לישון ב10 ואני לא מצליחה לישון בשקת אני זוזה הרבה בלילה אני ידעת לפני כמה זמן יהיה לי מבחנים אז בכלל לא ישנתי ישנית רק 4 שעות זה מעצבן אותי שבבקר קשה לי לקום לבית הספר בשבת אני ישנית 14 שעות אני מקבלת 2sr ב8:30 ואז ב5 עוד חצי 10 מג אבל זה רק לפעמים

יכול מאוד להיות, שמה שקורה לך

הוא כתוצאה של נטילת המנה הנוספת כ"כ מאוחר אחה"צ. בדרך כלל ממליצים שלא לקחת לאחר 3-4 אחה"צ בעיקר בשל האפשרות שיגרום לעירנות בלילה. את מנת אחה"צ לדעתי כדאי להקדים בשעתיים, יש סיכוי טוב שישפר את שנת הלילה שלך.

zivadina

New member
קשיים בשינה

שלום לך וברוכה הבאה. ידוע שיש קשר בין בעיות קשב ורכוז לבין בעיות בשינה. לפעמים, בעיית הקשב גורמת לבעיות השינה, ולפעמים בעיות השינה גורמות לבעיות בקשב. לדעתי, כדאי שתבדקי באופן מסודר אם בעיות השינה הופיעו או מופיעות רק עם ריטלין או גם בלעדיו. במידה שהן קשורות לריטלין, את צריכה לעשות בירור מול הרופא שרשם לך ריטלין, כדי להחליף את הכדור לסוג אחר. במידה שתמיד היו לך בעיות שינה, סדר הבדיקות המומלץ הוא: 1. רופא אף אוזן גרון, כדי לבדוק חסימות בדרכי הנשימה 2. פסיכולוג, כדי לברר בעיות רגשיות שמפריעות לך 3. מעבדת שינה, כדי לברר באופן יסודי את בעיות השינה. כל 4 הבירורים שהצעתי לך מסודרים כאן מן הקל אל הכבד, כדי לחסוך לך הוצאות זמן וכסף. בהצלחה! נשמח להתעדכן בברורים שלך.

בעיות השינה

זה רק קרה לי מתי שאני עם ריטלין לא יהיה לי הפעם בעיות שינה

zivadina

New member
ייתכן שכדאי לך להשתמש בריטלין רגיל

שמשפיע רק ל-4 שעות, ולא בריטלין SR, שמשפיע ל-8 שעות. בנוסף, ייתכן שלא כדאי לך לקחת ריטלין בשעות אחר הצהריים. כדאי שתבקשי מן הרופא לפקח על האופן שבו את לוקחת ריטלין כדי שתבינו ביחד איזה ריטלין ואיזה שעות מתאימות לך מבלי לפגוע בשינה.

היום אני בלי ריטלין

היום לא לקחתי ריטלין בשעות אחר הצהריים אני רוצה לרואת איך אני ירדם בלילה

zivadina

New member
חשוב מאוד לנהל מעקב משלך

כדי להבין איך הגוף הפרטי שלך מגיב לריטלין לסוגיו. אני מכירה ילדים שלא יכולים לישון בלילה בגלל SR, ולעומת זאת הילדים שלי משתמשים ב-SR ואין להם בעיות שינה בכלל.

למעלה