קשיים בשינה - בן 3 וחצי

טושטוש33

New member
קשיים בשינה - בן 3 וחצי

שלום עינת , בני בן השלוש וחצי מתקשה מאוד בהליכה לישון. הוא דורש שנהיה איתו בחדר עד שירדם וכל הזמן עסוק ב"בדיקת נוכחות". לעיתים אני מנסה להתחמק מהחדר - בתואנה שאני הולכת לשירותים או לעשות משהו דחוף אחר, אבל אז הוא ממשיך וקורא לי עד שאני חוזרת או עד שהוא נרדם. בנוסף הוא גם מתעורר פעמים רבות וקורא לנו להישאר איתו עד שירדם שוב (עניין של שניות) , או שהוא מצטרף אלינו למיטה. אני יודעת שההרגלים שלו גרועים והם נובעים מזה שאף פעם לא התעקשנו איתו. יש לו אסטמה של העור ובעבר היא היתה מאוד חריפה, ואם היינו עושים משהו לא לרוחו (כמו משאירים אותו במיטה והולכים) הוא היה מתגרד עד זוב דם. כיום האסטמה במצב יותר טוב ולכן אני חושבת שאפשר לשנות לו את ההרגלים (רק לפני חצי שנה גמלנו אותו משתיית חלב - הוא היה שותה כארבעה בקבוקים בלילה - ..). אנא עזרי לנו - אנחנו זקוקים נואשות לשינה רצופה
אגב - אחותו הבכורה, נרדמת תוך שניות וישנה מעולה כל הלילה כמעט מאז שנולדה.

בדקו את עצמכם מול הקריטריונים הבאים ...

שלום רב, אני חושבת שאתם מוכנים ובשלים לתוכנית הקניית הרגל טוב לבנך. הצלחת התוכנית טמונה שכך ש: א. אתם מכירים בצורך ומבינים שזה לטובת הילד. ב. אתם מחליטים להתגייס ולהירתם למשימה. ג. מתכננים את הפרוייקט בקפידה ובשיקול דעת . ד. הפרויקט דורש השקעה זמנית של זמן ומשאבי נפש . ה. מגייסים קור רוח ואורך רוח. ו. מבצעים את התוכנית בנחישות, ברגישות ובעקביות. מוכנה? מתאים לך? את מוזמנת לדפדף בפורום. בשבועות האחרונים הדרכתי מספר משפחות עקב בצד אגודל איך לבצע זאת. בברכה ובהצלחה מחכה לשמוע על תוצאות... להשתמע, עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר

למעלה