קשיים בקיום יחסי מין

מרים9

New member
קשיים בקיום יחסי מין

שלום, אני בת 24 , סובלת מתסמונת טרנר ולאחרונה התחלתי לקיים יחסי מין. אנחנו נתקלים בקשיים בהחדרה של הפין, נראה כאילו הנרתיק שלי צר מדי. קיבלתי הורמונים לעידוד ההתפתחות. שיער הערווה אצלי קיים, השדיים לא מפותחות עד הסוף. האם יכול להיות שהנרתיק אכן צר מדי בעקבות חוסר התפתחות מלאה בגיל ההתבגרות? מרים.

שלום מרים

שמחה שאת כותבת בפורום. ועוד יותר שמחה שיש לך זוגיות. לגבי השאלה שלך - הכי טוב לשאול כמובן רופא נשים. הוא יגיד לך בדיוק את הבעיה. לי אישית לא היתה שום בעיה ביחסי מין. לא חושבת שיש קשר לתסמונת. בכל מקרה המון הצלחה ואשמח לשמוע ממך דרומית

batyasher

New member
הי מרים

הי מרים אני אומנם אמא לטרנרית בת שנתיים אבל בלי קשר לטרנר אני יודעת שיש דבר כזה הנקרא ויגיניסמוס שהמשמעות היא קושי בקיום יחסים. לעיתים זה נובע בגלל מחסום פסיכולוגי ולעיתים בגלל קושי פיזיולוגי (כמו שאת מתארת כאן). יש בנות בלי קשר לטרנר שיש להן נרתיק צר מידי ואז מתעורר הקושי אבל יש לכך פתרונות. יש מכונים שמטפלים בזה ומגיעים לתוצאות מדהימות. הייתה לי פעם חברה כזו ששנים לא הצליחה לקיים יחסי מין, היא עברה טיפולים המשולבים בשיחות עם פסיכולוגית ובטיפולים פיזיים כגון החדרת קונוסים (מתחילים עם קוטר קטן ועולים...) וכו' כלומר התאמנות בנושא, והבנתי שזה עזר לה ולראייה, היא נשואה היום באושר ועושר. מצד שני ההקשר שעשית עם הטרנר גם עושה לי הגיון . אך גם אם הטרנר "אשם" את עדין צריכה לפתור את הבעייה הזו וכמו שציינתי יש לכך פתרונות. בהצלחה ותעדכני.... בתיה

היי מרים

פעם ראשונה שאני שומעת על כך שבת טרנר לא מצליחה לקיים יחסי מין , אני אישית לא יכולה להגיד לך , אבל זה אכן נושא מעניין אולי תתייעצי עם רופא נשים או משהו ותספרי לנו אשמח לדעת יותר על מה שבתיה כינתה פה בעיה עם הצרות של הנרתיק

ecf

New member
גם לי היתה "בעיה" דומה

גם לי יש טרנר מוזאיקה. קיימתי יחסים בגיל 19 והיו קשיים בחדירה, מסתבר שקרום הבתולים היה כל כך עבה שהוא פשוט לא נקרע. רק לאחר שהלכתי לרופאה פרטית שפשוט "גזרה" את זה בהרדמה מקומית. היום ב"ה אני אמא לשלושה חמודים.

טרנרית

New member
הצלחת בתהליך תרומת ביצית??

אם כן אני מאד מאד אשמח לשמוע ממך - תודה

למעלה