קשיים בכיתה א'

אתי77

New member
קשיים בכיתה א'

שלום! היות ואני מכינה ילדים לכיתה א', עניין אותי לדעת, עכשיו שעברה חצי שנה, (יום ה100 זה אוטוטו
), אלו קשיים פוגשים היום את ילדיי כיתה א' בשלב זה של השנה. איך הולך עם הקריאה? איך מסתדרים עם הכתיבה אצלכם? מה קורה מבחינה חברתית? ובכל בחינה אחרת?... בכלל אחרי כמעט 100 ימים בכיתה, איך הייתם מסכמים את חיי בית הספר?

קשיים כרגע אין לנו במיוחד...

הכיתה נכנסה למסלול, המורה עוד לא ילדה כך שאת תופסת אותי בנקודת זמן ממש טובה
למיטב הבנתי, רוב הילדים בכיתה קוראים, יש להם קבוצה של מתקדמים שאלו הם ילדים שכבר קוראים שוטף בלי ניקוד (בתי לא נמנית עליהם
) והם עובדים בקריאה בנפרד מיתר הילדים. באשר לכתיבה, היות ולומדים אצלינו במקביל דפוס וכתב, היא כבר מכירה את כל האותיות גם בדפוס וגם בכתב, מתבלבלת במקצת בין ף ל ץ בכתב, אבל סך הכל מסתדרת יפה מאוד. מבחינה חברתית, הכיתה מתחילה להתגבש מצד אחד ומצד שני אני כבר רואה שלכל ילד או ילדה יש את החברים היותר קרובים אליהם. לסיכום - טוב לה בבית הספר, הולכת בשמחה ובבטחון, ואני מאושרת
(ורק מקווה בשקט שהמורה המחליפה תהיה לא פחות טובה
)

אתי77

New member
איזה כיף לקרא!

ותפסיקי להילחץ מהמורה החדשה! מבטיחה שלא תהיה שום בעיה הילדים מסתדרים עם שינויים הרבה יותר טוב מאיתנו!

מחשבות

New member
מאחר והקטנה שלי הגיעה קוראת וכותבת לביה"ס

ומאחר ובאסיפת ההורים הראשונה היא הסמיקה קשות לנוכח המחמאות של המורה גם מבחינה לימודית וגם חברתית, הקשיים היחידים הם לרוץ מדי פעם לקנות עוד ועוד חוברת עבודה משום הילדה פשוט עוברת אותן ביעף.

אתי77

New member
איזה כיף!

תגיד, היא לא השתעממה בתחילת השנה? או שהמורה התאימה גם שיעור ברמתה?

מחשבות

New member
היה לה קל אז היא עזרה לאחרים. למורה

אמרתי שמאחר והיא כבר קוראת וכותבת, דווקא עליה היא צריכה להקפיד יותר.

את מעבירה קורסי הכנה לכיתה א'?

אוי... את דעתי על הרעיון הזה אשתדל לא להביע., אבל אני זוכרת שהבת שלי נתקלה בקושי של שעמום וחזרה שוב ושוב על אותו חומר לימודי. מה שהיא קלטה במהירות ילדים אחרים היו צריכים לחזור שוב ושוב ושוב .

אתי77

New member
את יכולה להביע באופן חופשי ../images/Emo13.gif

למה היא השתעממה? את מתכוונת לשלב הזה של השנה או מתחילת השנה?

לשלב הזה, כי בימים הראשונים

היא עוד התעניינה בחידושים מסביב, מורה, הפסקה, ילדים וכוד'. היא הגיעה מוכנה מאוד (בלי קורס
) ולכן כשעבר שלב החידושים היא השתעממה מהלימודים (תכנים)מהר.

אתי77

New member
עכשיו הבנתי ../images/Emo13.gif תודה!

אם יש לך כוח
... למה את מתכוונת שהיתה מוכנה מאד? ידעה אותיות? ידעה לקרא?

ידעה לקרוא מגיל 4.5 ../images/Emo8.gif

אבל אני לא מדברת רק על קריאה - גם חשבון היא ידעה ברמה של כיתה ג' לפחות , ידע כללי רחב בהרבה תחומים. עניין אותה מאוד זהירות בדרכים כי זה היה נושא חדש, עניינו אותה שיעורים על החגים והמועדים וזהו. עיברית וחשבון היו משמימים והיא היתה מבלה שעות רבות בקריאה של ספרים שהבאנו מהבית (ברמה כמובן גבוהה יותר ממה שיש בכיתה)

זואי11

New member
יפה שהסכימו שהיא תקרא ספרים בכיתה.

אצלנו, בתחילת השנה המורה התעקשה שהיא תעשה מה שעושים כל הילדים (גם ביתי קוראת שוטף מגיל צעיר). זה היה מתיש. כמה פעמים אפשר לקרוא "יוסי, גינה, שלום" (ליטף) במשך שבועיים... עכשיו לפחות המורה מאפשרת לה, ואף הציעה מיוזמתה שתעבוד בחוברות מתקדמות יותר.

סיפורי זוועה לא חסר לי .....

וכן, גם לנו היו חוברות מתקדמות אבל כשיום אחד הבת שלי רצתה לשאול משהו שלא הבינה בחוברת המתקדמת - המורה אמרה שהיא לא יכולה לענות לה כי היא צריכה לענות לילדים על החומר השוטף ולמתקדמים היא לא עונה,או שתסתדר לבד או שהחוברת הזו קשה לה מידי...... (הבת שלי רצתה לישאול מה פירוש מילה מסויימת בשאלה המילולית בחשבון) אז הבת שלי ישבה ולא עשתה כלום באותו שיעור.

זואי11

New member
חבל, אם המורה היתה אומרת לביתך שהיא תענה לה

בתורה, ע"פ סדר הפניות אליה, זה היה נראה ומרגיש הרבה יותר טוב. איזן מוטיבציה היא מצפה שתהיה לה אחרי שהיא התעלמה משאלתה כל השיעור?
אצלנו, אם למורה אין זמן (אני מסוגלת להבין אם זה יקרה לעיתים רחוקות כשהמורה בלחץ לסיים איזשהו חומר), היא אומרת לילדה לצייר בינתיים, או לשחק בלגו בחוץ (יש שם השגחה של בת שירות לאומי). הבת שלי אף פעם לא אמרה לא כשהציעו לה לצייר או לשחק במקום לפתור תרגילים

נכון. גם אני חשבתי ככה.

מאז הבנתי שזה שנותנים לה חוברות מתקדמות זה רק לסתום לנו את הפה קצת. פעם המורה ביקשה מהבת שלי לסדר לה את הארון כדי שלא תשתעמם.... להמשיך?

liatporaz

New member
גם אצלנו הסיפור דומה

קושי לימודי אין בכלל, גם התחום החברתי יש פריחה מה שלא היה בעבר.

בסך הכל יותר טוב מהמצופה

המורות מצויינות, הקריאה טובה, הכתיבה טובה, ההבנה טובה- אין תלונות.

ד פ נ א

New member
אצלינו ../images/Emo57.gif הכל טוב בינתים...

איך הולך עם הקריאה? קוראת מעולה, מדהים אותי לראות איך היא מתקדמת מידי יום ביומו איך מסתדרים עם הכתיבה אצלכם?יש לה טעויות כתיב, ואני מתקנת לה כל יום. מה קורה מבחינה חברתית?לפעמים היא אומרת, כל היום לא שיחקתי עם אף אחת/ד, ואז אחה"צ יש מבול של טלפונים לבוא או ללכת, ולפעמים הפוך... נראה לי סה"כ יש לי ילדה מאוד חברותית ובכל בחינה אחרת?...so far so good...

למעלה