קשיים בהנקה

בלוז2

New member
קשיים בהנקה

התינוק שלי בן שלושה שבועות ואני מתקשה להניק אותו. הוא יונק כחמש עשר דקות ונרדם על השד או שהוא פשוט מסרב להמשיך. כרגע אני רוב הזמן שואבת את החלב במשאבה. אני סובלת מגודש בחזה ומתעוררת באמצע הלילה מכאבים כדי לשאוב.
פניתי ליועצת הנקה ודי התאכזבתי. הפגישה הייתה די קצרה והרגשתי שלא קבלתי ממנה מענה לבעיות שלי. אני מתלבטת אם ללכת ליעוץ הנקה אצל יועצת אחרת בגלל העלות הכספית הגבוהה לעשות זאת שוב. מה אתן חושבות האם כדאי ללכת ליועצת נוספת?

ללה63

New member
תמשיכי להניק אותו, תדגדגי אותו, תורידי לו את המכנס ואז תלביש

אל תתיאשי ככה זה בהתחלה, הם רדומים כאלה.
בהצלחה

galubka

New member
את בכללית?

אם כן מגיע לך יועצת הנקה לבית בעלות של 150 ש״ח... לי היא ממש ה צ י ל ה את ההנקה... לא יודעת איך זה עובד בקופות אחרות. לדעתי כן שווה את ההשקעה פשוט לא הייתה כימיה בניכן...

בלוז2

New member
אני בכללית

אבל אני גרה בפריפריה ולכללית אין יועצות הנקה באיזור שבו אני גרה. אני רק יכולה לקבל החזר מהכללית אם אני הולכת פרטי והשתמשתי בו בפעם הראשונה...

gudat

New member
בטוח שאין...?

אני מכירה המון יועצות שעובדות עם הכללית, אולי לא דייקו באזור במוקד הכללית?ואגב במסלול ההחזרים נדמה לי שזה עבור חמישה מפגשים, אז אולי נשארו לך...?
בכל אופן אם תכתבי מהיכן את אולי נוכל להמליץ...

gudat

New member
מילה על אכזבה....

שמתי לב שלפעמים תיאום ציפיות יכול לעזור. אני כמעט תמיד אומרת לאמהות בטלפון שלא בהכרח הבעיה תיפתר כשאגיע. שהרבה פעמים זה תהליך, ואי אפשר לדעתי מראש כמה זמן זה יקח. כשאני לא זוכרת להגיד- לפעמים יש אכזבה. כי בהחלט יש ציפיה שתבוא היועצת ומייד התינוק יתחבר, יינק בקלות וללא כאבים... יעברו הפצעים, או כל עניין אחר ייפתר. ועד כמה שיש לנו הרבה מאד כלים להקל, לקדם ולפעמים לפתור גם מיידית- אנחנו לא קוסמות. ולפעמים זה לוקח זמן. ולפעמים- הבעיות לא נפתרות, או נפתרות חלקית, אפילו אם האמא עשתה בדיוק בדיוק מה שביקשנו. ודאי בפעמים שלא.
אני לא יודעת מי היועצת שהזמנת, ואם היא מוסמכת IBCLC או מדריכה מנוסה מספיק, ואולי באמת היא לא עשתה עבודתה נאמנה, וגם אולי זה פשוט היה מורכב ואפשר לדבר איתה ולהמשיך את התהליך.

אשתף אותך שעכשיו ממש אני מלווה אמא שבייעוץ התינוקת לא התחברה כלל, ממש לא הסכימה ולא היה לי מה לעשות. האמא שאבה והם האכילו את התינוקת עם צינורית מיוחדת, והיום סופסוף התינוקת הסכימה לינוק (שלושה ימים אחרי הייעוץ). אני בטוחה שהאמא הזו היתה מאוכזבת אחרי הייעוץ, אני שמחה שאיכשהו הצלחנו להיות בקשר צמוד ולהמשיך בנחישות ובסבלנות, ואני מודה שגם לי זה היה קשה. בקיצור, מקווה שהבהרתי את הנקודה :) לפעמים זה פשוט מורכב.

בלוז2

New member
אני מעמק יזרעאל

אני אשמח לשמוע המלצות על יועצת הנקה. אני מודעת לזה שיועצת היא אינה קוסמת ולא יכולה לפתור את הבעיות אבל עדיין בהרגשה האישית שלי הייעוץ עצמו לא ממש נתן לי מספיק כלים להתמודד עם הבעיותץ המצב די נשאר אותו דבר והגודש בשדיים מאוד מאוד מכאיב לי. אני מתעוררת כל לילה כדי לשאוב כי אני לא יכולה לישון בגלל הכאבים.

gudat

New member
יש יועצת בשם יוסור

טלפון 0504249050
היא מהאזור, אני לא יודעת אם עובדת עם הכללית. שווה להתקשר לשאול. היא יועצת IBCLC.

בלוז2

New member
תודה רבה על המאמר!

אני מרגישה שהוא ממש נכתב על הבן שלי שנולד בלידת וואקום די טראומתית והוא תינוק ישנוני ועייף. את חלק מהטיפים שכותבת המאמר נותנת אני כבר מיישמת וזה בהחלט עוזר.

למעלה