קשיים בהנקה

קשיים בהנקה

שלום לכולם, יש לי תאומים מתוקים בני שלושה וחצי חודשים שאוכלים כמעט כל הזמן רק חלב אם. אממה-- הם לא יונקים! מההתחלה היו קשיים ונעזרתי בפטמת סיליקון שלאחר חודש וחצי שהם הצליחו לינוק איתה אמרה לי יועצת הנקה לנסות להיפתר ממנה ואכן כך עשיתי והיה ניראה לי שהם יונקים יפה אך לצערי עד עכשיו הם לא מצליחים "לסיים ארוחה" על הנקה בלבד. כל ארוחה אני נותנת לאחד מהם לינוק ,נראה לפי היניקה והבליעות שזה הולך טוב, אחרי היניקה הזאת (שיכולה להימשך גם חמישים דקות..) הם נרדמים ומתעוררים אחרי מעט זמן רעבים כיאילו לא אכלו כלום, ואני צריכה לתת להם בקבוק שלם. אני מוצאת את עצמי כל הזמן שואבת וגם הרבה פעמים אני בלחץ שיסימו לינוק כדי שאספיק לשאוב להם.. כי אני יודעת שהם יצטרכו להשלים את הארוחה... בקיצור ממש קשה לי ואני ממש רוצה להרגיל אותם לינוק ולהצליח. מה עושים???
השקעתי בזה כבר הרבה אנרגיות, עשיתי ימים שלמים שבהם אני מנסה רק להניק גם אם זה יהיה כל 10 דק אבל זה לא עבד. הם היו עצבניים ובאיזה שהוא שלב פשוט צרחו ולא הסכימו להתקרב לפטמה...
אשמח לעזרה.

תולית5

New member
היי

אני לא מומחית, ואני אישית נעזרתי ביועצת הנקה מדהימה, אך מכיוון שלא היה לי מספיק חלב בסוף לאחר כמה שבועות הפסקתי להניק.. (ב-2 הלידות הקודמות שלי),
&nbsp
אבל.... אם הקטנים שלך ינקו טוב בעזרת פטמת הסיליקון- למה בעצם להפסיק להשתמש בה?? יש כאלה שמשתמשות בזה כל הזמן....
במקומך הייתי מתייעצת עם יועצת הנקה, זה שווה כל אגורה.. (ויש כאלה גם שיש אליהן סבסוד חלקי של קופ"ח).
&nbsp
ודבר נוסף, אני עשיתי הכל, אבל באמת הכל...כדי לנסות להצליח להניק, ובפעמיים שזה קרה לי וראיתי שלא הולך (פשוט בקושי היה לי חלב), ברגע שהחלטתי להפסיק, היה לי קשה בהתחלה, אבל בסופו של דבר זה ממש הציל אותי ושינה את כל האווירה המשפחתית... הכל נהיה הרבה יותר רגוע ברגע שהפסקתי עם ניסיונות ההנקה והשאיבות מסביב לשעון.. (וב"ה יש לי 2 ילדות שגדלו על סימילאק ושתיהן התפתחו והתקדמו יפה מאוד מכל הבחינות..).
בסופו של דבר, צריך לחשוב על טובת האמא, מה שהכי טוב לה יעשה טוב גם לקטנים וגם לכל הסביבה...
&nbsp
העיקר שיהיה בהצלחה רבה רבה
:)

כשגילתי שיש לי שניים בבטן

כשגיליתי שיש לי שנייםבבטן , ויתרתי על הרבה חלומות שהבנתי שהם לא ראליים , והחלטתי שעל ההנקה אני לא אוותר, אני מרגישה שזה נותן לי הרבה בקשר איתם ובהרגשת האמהות שלי.. (כשאני אומרת הנקה אני מתכוונת גם לשאיבה ונתינת בקבוק חלב אם, זה מרגיש לי אחרת מתמל..)
הייתה אצלי יועצת הנקה מזמן וזה לא ככ עזר . השאלה אם זה רלוונטיבגיל שלהם עוד לנסות או להסתפק בשאיבות?
תודה על התגובה המהירה!

כמה תשובות ושאלות

שלושה חודשים זה המון זמן, נשמע שעבדת קשה ועשית המון מאמצים.
זה באמת נותן הרבה, ואני שמחה לשמוע שחווית את הכיף הזה, שזה נותן לך הרבה. כל הכבוד לך על עבודת השאיבות, זה לא פשוט בכלל. והתזמון של שאיבות לתאומים פלוס הנקת תאומים הם משימה מאתגרת ביותר.
אני מבינה את התסכול והרצון שלך להתקדם ולהגיע למצב של הנקה.
קודם כל:
האם אותה יועצת הנקה שהייתה אתך בהתחלה בקשר
והדריכה אותך, האם היא יכולה לחזור אלייך או את יכולה לחזור אליה להתייעצות נוספת לגבי מה שקורה עכשיו בגיל שלושה וחצי חודשים?
אני חושבת שעין מקצועית מקרוב על כל מה שקורה אצלכם, יכולה לקדם אותך המון. במיוחד אם יש אשת מקצוע שכבר הייתה מעורבת והבינה מה קורה אצלכם.
יש חשיבות לכל הפרטים שאת מספרת, אני מבינה שניסית להניק ולהניק ולהניק אך הם לא מסופקים, השאלה אם זה קשור להתרגלות שלהם לבקבוק או לכמויות בלתי מספקות שהם "מעבירים" תוך כדי הנקה.
שאלות וכיווני מחשבה:
אם הם נרדמים על השד אחרי הנקה אז להפשיט ולהחזיר אותם לינוק, לנסות לשים אותם עלייך בעור לעור (ללא בגדים חלק עליון) זה מאוד יכול לקדם אתכם בעיקר אם יש קטעים שהם מתעצבנים ולא רוצים לינוק.
אני לא יודעת מה מצב משק החלב שלך, זה משהו שצריך לראות מקרוב, ולנסות להבין.
כשאת אומרת שהיו ימים שלמים שבהם הנקת והנקת, ולא נתת תוספת, מה קרה בימים הלאה? האם ניסית?
מה הסיבה הראשונה שבגלל התחלת להתשתמש בפטמת סיליקון?
האם הם מצליחים להתחבר בקלות?
כשאת אומרת שלא מסיימים ארוחה, למה הכוונה. למה לא להחזיר אותם לשד לינוק במקום לתת חלב שאוב?
מה קורה בלילה? האם את ממשיכה לשאוב ו/או להניק?
את גם מוזמנת לפנות אליי במסר או במייל או בטלפון ואנסה לכוון אותך אולי בשיחה טלפונית. נשמע לי שזה מאוד בוער וחשוב לך.

תולית5

New member
אם תרצי המלצה על יועצת הנקה מדהימה תכתבי לי בפרטי..

המון בהצלחה!

גלי ים333

New member
הי

כל הכבוד לך על הנחישות! זה לא פשוט גם להניק וגם לשאוב וגם לנסות להרגיל להנקה ישירה. התאומים שלי נולדו במשקל נמוך. את הבת הצלחתי להניק כבר מההתחלה אבל את הבן לקח לי 6 שבועות להחזיר להנקה ישירה וזה היה מאוד מאתגר.
משק החלב עובד לפי ביקוש והיצע כך שאם הם יונקים ואת גם מתגברת עם שאיבות, אמורות להיות לך כמויות יפות של חלב. האם זה המצב? מהם כמויות החלב שאת מצליחה לשאוב? האם העלייה במשקל הייתה תקינה כשהם היו רק יונקים? האם ניסית שקילת ניסיון לפני ואחרי ההנקה?
יש משהו שהבחנתי בו מדבריך והייתי רוצה להפנות את תשומת ליבך לכך. את כותבת שלפעמים הם יונקים במשך 50 דקות, נרדמים ומתעוררים שוב רעבים, ושאת מנסה להניק אותם אפילו כל 10 דקות. אני לא מומחית אבל קראתי את הספר "לוחשת לתינוקות" (שעזר לי המון!) וכתוב שם שהאכלות ארוכות מידי עלולות להיות לא אפקטיביות ו"לגלוש" לארוחה הבאה, וכך נוצר מצב שהתינוק נראה רעב כל הזמן כשבעצם הוא ינק ארוחה שלמה, היה עוד הרבה זמן על הציצי "סתם" ואז אחרי מחזור שינה קצר, שוב מגיע הזמן שלו לאכול. הייתי מציעה לך לנסות לשים לב האם הם יונקים לאוכל או לשם המציצה. אפשר לנסות לתת מוצץ ולראות אם זה מרגיע במקום שיהיו על הציצי המון זמן. אם אני לא טועה (לפחות אצלי זה ככה עכשיו כי התאומים שלי בני 4 חודשים), משך הזמן שבו הם יונקים הולך ומתקצר ככל שהם גדלים כי הם הופכים למיומנים יותר בריקון השד, ולכן אם לא מדובר בקפיצת גדילה (מצב שנמשך רק מספר ימים), הם לא אמורים לינוק במשך 50 דקות שלמות. כמו כן, זה לא כל כך מומלץ לנסות להניק כל כמה דקות כי יכול להיות שהם עצבניים כי הם כלל לא רעבים. עצה נהדרת שלקחתי מהספר זה להכניס את התינוקות לשגרת e.a.s.y. מדובר בקיצור של eat, activity, sleep, you. כל היום סובב סביב מקבצים של האכלה, פעילות קצרה/משחק, שינה וזמן לעצמך. כל זה אמור להיות במרווחים של 3-4 שעות. וכך את יודעת שאם הם אכלו לפני שעה והם בוכים, זה לא אמור להיות סימן לרעב. יכול להיות שהם עייפים או שמשהו מציק להם (כאב בטן, טיטול מלא וכו').
מקווה שדברי יעזרו במשהו

נצל״ש. גלי ים ולכולן - שתי שאלות :)

איך את יודעת ששבעו? אני לא בטוחה ולכן משלימה להם עם תמ״ל ואז גורמת לזה שלא מייצרים מספיק ביקוש לחלב. לפעמים נרדמים על הציצי וארי מלא נסיונות להעיר נראה ששבעו ואחרי חצי שעה אני רואה שהם מחפשים שוב. מעדיפה לתת תמ״ל כדי לא למצוא את עצמי כל היום עם הציצי בחוץ ולאבד את הeasy. אב זה מלכוד כי בסוף אין לי מספיק חלב. שאלה נוספת, איזה פעילות אני יכולה לעשות עם מקסימים בני 6 שבועות. יש רעיונות ? אני קצת שרה ושמה מוסיקה אשמח אולי הגיע זמן לקצת יותר פעילות... אשמח לרעיונות :)

גלי ים333

New member
עונה מהניסיון שלי

אני יכולה להגיד לך שמבחינת ההנקה, החודשיים הראשונים היו סוג של ניסוי וטעייה מבחינתי. זאת לידה ראשונה שלי, פעם ראשונה שאני מניקה, ואני לא יכולה להגיד שהכל הלך בקלות. את הבן, שנולד 1.900 ק"ג, הצלחתי להחזיר להנקה ישירה רק כשהיה בן 5 שבועות. עד אז הייתי שואבת עבורו והוא היה מקבל בקבוקים. הבת הייתה יונקת יפה מההתחלה. בגלל השוני בצורת ההאכלה, השאלה "איך אני יודעת שהם שבעו?" העסיקה אותי מאוד. הבעיה היא שבהנקה ישירה אי אפשר לדעת כמה בדיוק הילד ינק, אבל גם בקבוק הוא לא פיתרון טוב בגלל "ההתחייבות" לכמות מדודה.
העצה שלי- תסמכי על האינטואיציה שלך! בהתחלה קצת קשה לדעת מה התינוק רוצה ולמה הוא בוכה אבל עם כל יום שעובר את תלמדי לזהות את התגובות של התינוקות טוב יותר ותביני מה הם צריכים. אני בחרתי בגישה של לזרום עם התינוק ולשלב את השגרה המובנת בצורה גמישה- הייתי מניקה לפי דרישה אבל משתדלת לשמור על פער של 2.5-3 שעות בין ההאכלות. אם הם מחפשים שוב אחרי זמן קצר, או אם הם בוכים, תנסי לתת מוצץ, לשנות להם תנוחה, אולי הגזים מציקים להם, אולי הם עייפים או צריכים החלפת טיטול. התגובה לרעב היא החזקה ביותר, כך שאם הם רעבים, שום דבר אחר לא יצליח להרגיע אותם. אצלי בחודשיים הראשונים הם היו אוכלים במחזורים של בין שעתיים לשלוש ועם הזמן זה הלך והתרווח. וכן, בחודשיים האלו הייתי המון עם הציצי בחוץ
אני חושבת שבגלל שהם נולדים קטנים יחסית, וגם לפני הזמן, הם זקוקים ליותר מזון ולכן ההנקה לפי דרישה היא נכונה.
איך אני יודעת שהם שבעו? אני משתדלת לשים לב לצורת היניקה ולזהות יניקה אפקטיבית- הלסת התחתונה עולה ויורדת, יש קולות של גמיעה... בהתחלה הייתי מסתכלת על השעון ומנסה לבדוק כמה זמן הם יונקים אפקטיבית. בעיקרון, אם הם רגועים אחרי האוכל, יש מספיק חיתולים רטובים והעליה במשקל היא טובה- סימן שהם אוכלים טוב. אני ניסיתי גם שקילת ניסיון- לשקול לפני ואחרי האוכל כדי לראות כמה הם ינקו. בנוסף, אפשר לנסות לשאוב לפי כמות הדקות שהם יונקים אפקטיבית ולראות בערך כמה חלב יוצא לך בזמן הזה (זה לא מדוייק בכלל וביניקה יוצא הרבה יותר חלב, אבל זאת גם דרך להעריך פחות או יותר כמה חלב יש). השאיבות עזרו לי מאוד (!) לתגבר את כמויות החלב שלי. תשתדלי לא לתת להם להרדם על הציצי. אם הם נרדמים תנסי להעיר אותם בעדינות- לצייר עיגולים עם האגודל בכף הרגל, ליטוף של הבטן, וכו'. אם את רואה שהם מתחילים להרדם או מפסיקים לינוק אפקטיבית, תניחי בעריסה. אם הם עדיין יהיו רעבים הם יתעוררו ויתחילו למחות ואז תוכלי להמשיך להניק. ככה הם לומדים שעל הציצי אוכלים ולא ישנים.
העצה הכי טובה שלי- תזמיני לך יועצת הנקה הביתה. אפשר דרך הקופה ואפשר בפרטי ואז יש החזר חלקי מהקופה. זה שווה כל שקל לדעתי.
לגבי פעילויות בגיל הזה, אין יותר מידי- זמן על הבטן חשוב מאוד, עיסוי זאת פעילות שאני מאוד אוהבת וגם הפשושים נהנים מזה מאוד, להראות להם כל מיני צעצעים ורעשנים, לדבר איתם, לשיר להם, לשים בטרמפולינה ועל משטח פעילות, להפעיל מובייל, לצאת לטיול בעגלה, לאכול להם את כפות הרגליים

למעלה