קשיים בהנקה

davdav4

New member
קשיים בהנקה

שלום. בני בן 3 וחצי חודשים. יונק בצורה טובה. לאחרונה החל במספר הנקות להתנתק מהשד ואז לחזור ולינוק. ההתנתקויות יכולות להיות מספר רב של פעמים אך תמיד הוא מראה רצון לחזור ולינוק. לפעמים (בעיקר בהנקות של הערב, לפני השינה), לאחר כמה התנתקויות הוא מתעצבן ומתחיל לבכות. אציין כי עדיין ישנם מספר הנקות ביום רגועות ללא התנתקויות. מה זה אומר? כיצד אוכל לעזור לו? תודה.

מינימי2

New member
קשיים

התנתקויות כאלה יכולות לנבוע מזרימת חלב איטית/מהירה או משחרור חלב איטי. האם ההתנתקויות מתרחשות בתחילת ההנקה או בסופה? האם כשהוא מתנתק נראה שהוא יונק על ריק, מתעצבן ומושך את הראש והפיטמה אחורה? האם כאשר הוא מתנתק את רואה שיש חלב על שפתיו? האם נראה לך שהחלב זורם מהר והוא מתקשה לבלוע? האם הוא מקבל בקבוקים?

davdav4

New member
תשובות

יותר נראה לי שהחלב זורם מהר מאשר לאט. בדר"כ ההתנתקויות מתרחשות כמה דקות לאחר תחילת ההנקה או בסוף ואז אני לא יודעת אם זה אומר שהוא מתנתק כי בעצם סיים לינוק אך הוא תמיד חוזר ורוצה להמשיך לינוק. כאשר הוא מתנתק יש לו חלב על השפתיים כלומר הוא לא יונק על ריק אך הוא כן מושך את הראש אחורה. הוא לא מקבל בבקבוקים. הנקה בלבד מאז שנולד. מה לעשות? אני רוצה לחזור להנקות הרגועות שהיו בעבר.. תודה.

מינימי2

New member
ממשיכה

כאשר ההתנתקויות מתרחשות קצת לאחר תחילת ההנקה, לאחר שרפלקס שחרור החלב כבר פועל והחלב התחיל להגיע במהירות, ייתכן שהזרם מהיר בשבילו וקשה לו לבלוע ולהתמודד איתו. נסי להניק כשאת נשענת אחורה והוא מגיע אל השד מעלייך, נסי ללחוץ על השד למספר דקות (תנוחת מספריים - אצבע מעל לפיטמה אמה מתחת וללחוץ). לאחר דקה או שתיים הסירי בהדרגה את הלחץ וראי אם הוא כבר מתמודד עם הזרם טוב. אם ההתנתקויות לקראת סוף ההנקה מהצד הראשון ואת רואה שהוא מושך וכבר לא יוצא חלב בזרם מהיר, אולי דוקא ההאטה בזרם המתרחשת ככל שהשד מתרוקן מפריעה לו. את יכולה לעסות את השד בכיון בית השחי אל הפיטמה, ללחוץ בבסיס השד (אגודל מלמעלה שאר האצבעות מתחת לשד) כדי להאיץ את הזרם שוב. אפשרות אחרת היא שמפריע לו אויר שהוא צריך לשחרר. הרימי אותו, תני לו להשתחרר אם יש צורך והעבירי לשד השני להמשך הארוחה. דבר נוסף - לעיתים הגירויים הסביבתיים מפריעים לתינוקות בגיל זה להתרכז באכילה כיון שהסקרנות שלהם גוברת ודעתם מוסחת. נסי להניק בחדר אפלולי או בפינה רגועה עם מינימום גירויים וראי אם יש שיפור

למעלה