קשור ולא קשור

demultiplexer

New member
קשור ולא קשור

אני בצבא ואני צריך להכין ניהול סיכונים בנושא כתיבת תוכנה. לרשום איזה סיכונים יש בכתיבת תוכנה מה החומרה מה הסבירות שזה יקרה ומה צריך לעשות כדי למנוע אותם. רשמתי כבר על לולאה אין סופית בשרת או בעמדות, מחיקה או שינוי או הוספה לא נכונים של קבצים, אי תאימות לפלטפורמות, ממשק משתמש לא ברור האם יש למישהו עוד רעיונות ?

לעניות דעתי...../images/Emo26.gif

כשאתה מפרט את הסיכונים של פרויקט - הכוונה היא לא לבאגים נפוצים (כמו לולאות אינסופיות או גישה שגויה לקבצים). הכוונה לשלבים בפרויקט שיש לגביהם אי-ודאות - ברמה שהיא עלולה להביא לתוצאות לא צפויות בפיתוח הפרויקט (אי-יכולת לבצע אותו, הגדלת התקציב, הגדלת הזמן בצורה משמעותית וכו'). למשל:
אם אמורים לממש אלגוריתם מסויים שעדיין אין לכם מושג איך לממש (ולא ברור בכלל אם יש לכם את היכולת לממש אותו)
אם אתם אמורים להתמנשק למערכות אחרות שאין לכם מספיק פרטים לגביהן (או שעדיין לא פותחו בכלל). זה יכול לקרות גם עם חומרה - אם אמורים לפתח תוכנה לחומרה מסויימת, שעדיין לא מוכנה ולא ברור ב-100% שהאינטגרציה תהיה מוצלחת.
אם אמורים לממש את הפרויקט בשפה מסויימת או בסטנדרטים מסויימים שלאף-אחד בצוות אין ניסיון קודם בהם...
אם אמורים לעמוד בדרישות ואילוצים, שלא בטוח ב-100% שיהיה אפשרי (למשל - אם יש דרישה ששאילתה מסויימת תיקח פחות משניה... תמיד יש את אי-הוודאות אם תהיה לכם את היכולת לעמוד בדרישות...) וכו'...

DNile

New member
בדיוק.

הדוגמה הקלאסית: אי עמידה בלו"זים סבירות 70% חומרה 20% אפשר להתגבר על ידי הוספת כוח אדם, או על ידי העסקת יועץ חיצוני.

DNile

New member
האמת שלא...

השיטה שנוהגים בה אצלנו: "מה פתאום 5:30 ללכת הביתה? מה זה פה, אזרחות? מה אתה, פקידה בקריה? לא רוצה לראות אותך יוצא מהמשרד עד 8:00, וגם זה, רק כדי להשתין".

DadleFish

New member
אה, השיטה הלא אפקטיבית

הרבה חברים שלי מקורס תכנות יצאו ככה על קב"ן

DNile

New member
חחחח..

דווקא העבודה מעניינת, אז לא נדיר למצוא את עצמך שקוע בקוד.. הפקודה היחידה שיש כדי לגרום לנו להשאר מאוחר, היא לא לשים בOutlook איזה reminder שאומר "האוטובוס האחרון מהבית לבסיס יוצא עוד 5 דקות".

DadleFish

New member
כן, זה דווקא קרה לי גם ../images/Emo13.gif

אח, הלילות הלבנים, היו ימים טובים

למעלה