קשה.........

אירה65

New member
קשה.........

חייבת עידוד. הילד בן 13.5 מטופל בריטלין והתחיל ריספרדל 1 מ"ג לפני 9 ימים. הריספרדל בא לעזרה שכן הילד הרגיש לחץ ומצא רגיעה בעישון סיגריות. המצב כיום שהוא סובל מדלקת ריאות. למרות זאת עישן כ-5 סיגריות (שיפור לעומת 12-15 סיגריות לפני), אבל היום ושלשום שתה יין. עכשיו הוא מרגיש רע, כנראה שילוב של התרופות לדלקת (אנטיביוטיקה וסטרואידים) הריספרדל, הריטלין והאלכוהול. יושב ובוכה למה הוא עשה זאת. אני מרגישה מדוכאת, ממש רע לי על הלב ויש לי כבר כאבים בחזה מרוב לחץ ומתח. סליחה על האורך.

orlishelmarom

New member
אירה ../images/Emo201.gif

מאחלת לו שירגיש טוב יותר במהרה. מאחלת לך הרגשה טובה יותר. אנחנו האמהות לוקחות ללב הכל. מי כמוני יודעת כמה שיער לבן "מגלים" בעקבות לחץ. יכול להיות שבעקבות הרגשתו הרעה הוא יחדל לעשן ? (לפחות עד שיבריא). גם עישון, גם אלכוהול, בעת מחלה ועם תרופות... לא טוב. אויש, מסכן הילדון. אני לא מתכוונת לשאול אפילו איך בגיל 13.5 כל זה. קודם כל תעברו את המחלה בשלום. תרגישו טוב, חברים.

אירה65

New member
../images/Emo201.gif דיברתי עם הפסיכיאטרית שלו

ולדעתה להמשיך עם הריספרדל במינון של 1 מ"ג לפחות עד שיבריא, ואז לבדוק האם להגדיל את המינון או להשאירו. כנראה העזרה תבוא בדמות הריספרדל. אבל ההרגשה הרעה, של די, של מה שלא אעשה זה לא מספיק, הרחמים על הילד, על מה שהוא עובר. נפשית אני שבורה. הפחד מכך שהילד פונה למקומות לא טובים למרות העזרה שהוא מקבל. יתכן וזה התהליך, אבל התיסכול.......

zivadina

New member
חינוך

זה לחזור שוב ושוב על העקרונות שאנו מאמינים בהם. אני מקווה שיהיו בך הכוחות להמשיך בזה. שולחת לך חיבוק גדול, ומזמינה אותך להיות אתנו תמיד.

סגריות והפרעות קשב

על המתח שלך רצוי לדבר עם חברה, או עם איש מקצוע אפילו. לגבי העישון, למרות מדדיו הלא בריאים, נערים ומתבגרים רבים לקוי קשב מעשנים םשוט כי זה עוזר. יש לי חבר סטודנט לתואר שני ונוטל ריטלין וביום לימודים הוא מעשן פי שלוש מהרגיל. זה בריא אבל זה עוזר לה. לא אגיד לך לעודד את הילד לעשן, אבל לשוחח איתו האם הצורך בה כטיפול עצמי או לחץ חברתי. עם הביעה ממקור פנימי (מרגיע, מאזן) כדי לדון איתו על שימוש נכון ועל הבעיות האסטטיות והבריאותיות הנלוות לו. לא לשלול את עולמו כי ייתכן שזה נתיב בריחה שאת לוקחת לה. אם הבעיה נובעת מצורך מעורר (מרגיע היפר) כדיא לבדוק עם הרופא שנוי מינון לריטלין. אן זו התנהגות להתמודד עם לחץ ייתכן ששילוב שימוש ברספירדל ומתן דרכים אחרות לשחרר לחץ יפחיתו את הצורך בשימוש בסיגרה. אבל לא לשלול את דרכו וגם עם יאשן, למרות הסיכון, לדון איתו על שימוש נכון. גיל

spidergirl

New member
תני לריספרדל זמן

אתם בכיוון הנכון. גם אני השתעשעתי בלמהול אלכוהול עד שיום אחד קמתי בסטלה של החיים שלי. והבכי מעיד על כך שאינו רוצה להרע לעצמו ואינו שולט בהתנהגות.

אירה65

New member
מינון

האם המינון של הריספרדל מספיק לדעתכם? 1 מ"ג לילד בן 13.5 ששוקל כ-54 ק"ג.

spidergirl

New member
בדרך כלל לוקחים יותר

במשקל הזה, אבל עוד מוקדם לדעת.

אירה65

New member
כמה זמן לחכות?

לפי מה שאני קוראת אחרי יומיים שלושה ישנה הטבה משמעותית. לפי הרופאה ההטבה המשמעותית יכולה להיות אחרי 6 שבועות.

למעלה