קשה

answers2

New member
הבנתי מצויין.

הנה מה שכתבת: "כנס לאחת האינצקלופדיות בריטניקה, העברית, או אחרת מוסמכת מדעית. וקרא מה כתוב על תולדותיו... מה לעשות הוא הוטבל לנצרות, מחדש(היות וצאצאי אנוסים שחזרו ליהדות, לא התקבלו חזרה לנצרות בדרך כלל) כיוון שהוא רצה לקבל מינוי כפרופסור מן המניין(מה שלא יכול היה לקבל כיהודי אפילו שיעשה סלטות באוויר....)" לא כתבת שהוא "לא ראה את עצמו כיהודי". כתבת שהוא הוטבל לנצרות. הוא לא. אז תפסיק להתפתל, ותודה על האמת. אין לך שום מקור לכך שהוא התנצר. אתה רק מסיק זאת ממקום קבורתו. והצעה. תפסיק לקנות תותים מאמנון יצחק.

גנדרן

New member
יפה אכן זה מה שכתבתי

ואכן יש גרסאות שונות מה בדיוק עשה, שפינוזה(מה היו המניעים שלו זה סיפור אחר) גירסא אחת אומרת שהוטבל לנצרות ע"י כומר קלווניסטי(שהעריץ את שפינוזה), גירסא אחרת שהוא לא עבר טקס הטבלה לנצרות, רק הצטרף לקבוצה קלווניסטית מסויימת שלא חייבה אותו בהטבלה בשל מעמדו ורצונם לספח אותו אליהם.... הוא חי את שארית חייו כנוצרי, מת כנוצרי, וקבור בחצר כנסייה נוצרית(כשהייתה לו אפשרות לצוות לשרוף את גופתו כמנהג חלק מהאצולה שם) . אלו עובדות. אין קשר לאמנון יצחק, שלדעתי אין לו מושג מי היה שפינוזה ומעולם לא טרח לקרוא בספריו, בוודאי אינו יודע היכן קבור... נערך על כך מחקר רציני אם תרצה ברצינות ולא לשם ההתנצחות לדעת, אמצא לך אותו. בינתיים תסתכל אצל היינריך היינה, ותראה שגם הוא ידע ששפינוזה התנצר.... לא נעים אבל מה לעשות...

answers2

New member
הואל בטובך לספק מקור

לכך ש "גירסא אחת אומרת שהוטבל לנצרות ע"י כומר קלווניסטי"

גנדרן

New member
אתה רוצה מקור

אין בעיה פורסמה לפני שנתיים כמדומני הביוגרפיה שלו, עיין שם. אל תתעצל, לקרוא ספרים הם יחכימו אותך... ואם יהיה לי זמן יעלה את תמונת מצבתו של האיש הנערץ עליך, ותוכל לעיין בה ולסיק לבד מסקנות....

rachel437

New member
טול קורה מבין עיניך

היכן המקור? קברו של ברוך שפינוזה,

גנדרן

New member
נו ו...

רואים שתי מצבות, המצבה למטה היא המקורית, כפי שביקש שפינוזה, אח"כ הוסיפו את הלבנה, לפי בקשת יהודים שהעריצו אותו. תראי באיזה חצר של כנסייה הוא בחר..... את היית מסכימה להקבר שם...

rachel437

New member
אנחנו עדיין ממתינים

למקור לטענתך שהוא התנצר, היהודים החרימו אותו, היכן רצית שיקבר, בחצר ביתו? היכן צוואתו שביקש להקבר כנוצרי? לא חדשת לי כלום בקשר למצבה, רק חדשת לי ולכל העולם שהוא התנצר. לכבוד יהיה לי להקבר לידו.

גנדרן

New member
כבר הבאתי מזמן לעיל

יצאה ביוגרפיה שלו... שם מופיעה גם צוואתו, וגם השאלה אם אכן התנצר... אם את רוצה להקבר לידו בכנסיה הקלווניסטית בהאג, פני בבקשה לכומר המקומי, ותשאלי אם יש מקום... אני מניח שהם קוברים רק חברי כנסיה שם....לתומי חשבתי שאת יהודייה...

rachel437

New member
היכן הקישור לביוגרפיה שלו?

הבא מקור לצוואתו, לא הבאת כלום, אתה חולם בהקיץ. תודה על עצתך החכמה.

גנדרן

New member
בספרייה תטרחי את עצמך לשם

מה לעשות צריך גם לקרוא... לא רק לזפזפ באינטרנט...

rachel437

New member
צריך גם להבין

מה שאתר "דעת" כותב ולא סתם להעתיק. אין לך שום ראיה ששפינוזה התנצר, אתה בודה דברים מלבך.אין שום אנציקלופדיה או ספר הטוען זאת, כמו שהפכת בעבר את איינשטיין למאמין, עכשיו אתה הופך את שפינוזה לנוצרי . ויש לך את החוצפה להטיף מוסר לאחרים.

גנדרן

New member
בנדיקטוס שפינוזה,....

השם הוא בנדיקטוס שפינוזה, מה לעשות חי בסוף ימיו כנוצרי(כן הוטבל מחדש או לא נתון לוויכוח) מת כנוצרי, ונקבר כנוצרי. מעיון בספריו תראי שזה לא היה מקרה, הוא העריך את הנצרות יותר מהיהדות, כדת.... היית קוראת לבנך בנדיקטוס....

answers2

New member
אולי... ככה תבין... אתזה

אם... אני אכתוב ...בשפה שאתה מבין: מה לעשות .... אלה העובדות.... קשה לעכלהא? ... העובדות הן ששפינוזה לא היה נוצרי ... הוא לא התנצר וזה.... בנדיקטוס ...מה לעשות... זה הצורה הלועזית של השם ברוך... תוכל לעיין בביוגרפיה בספריה....... בדיוק כמו.... שהשם ליאון הוא הצורה הלועזית ל.... אריה. הרבה יהודים קוראים לבניהם אריה.... בברית מילה... אבל ביום..יום. הם קוראים לבניהם בשם הלועזי ליאון. .... או ..... ליאו. מה לעשות....תעיין בספריה בספר שאם תרצה אתאמץ.... להיזכר בשמו.

גנדרן

New member
בטח בטח

הרבה יהודים מסתובבים אצלנו עם השם בנדיקטוס... מה זה כמו ליאון, כל יום אתה ואני פוגשים יהודים כשרים במניין שקוראים להם בנדיקטוס תפסיק לבלבל את המוח, בנדיקטוס זה שם נוצרי, אבותיו של שפינוזה חיו כנוצרים, וכאנוסים נוצרים הקשר שלהם ליהדות היה אפסי ניסו לחזור ליהדות... והיה לחלקם קשה להתאקלם, היו עוד כאלה בדורו, של שפינוזה. אני מציע שתבדוק אם אשתך מוכנה שתקרא לבן שלכם בנדיקטוס(רק תבדוק טוב שהיא לא תזרוק אותך מהבית אחרי זה)

answers2

New member
תבדוק...טוב...

אם אשתך מוכנה שיקראו לבן שלה גנדרן...... תכל'ס ישבת לילה שלם..... ולא הצלחת להביא בדל ... ראיה לטענתך המרכזית.... בדל... דהיינו ששפינוזה התנצר... בדל. אלה...העובדות.

rachel437

New member
עוד שטויות

הקשר שלהם ליהדות היה אפסי ניסו לחזור ליהדות... והיה לחלקם קשה להתאקלם, מיכאל ד'אספינוזה, אביו של ברוך היה מנהל בית ספר יהודי והיה מחשובי הקהילה.

pokeret

New member
פעם אחרונה

התקף הלב הצפוי אינו מהעובדה ששפינוזה התנצר או לא אלא מסגנון הודעותיך.

גנדרן

New member
אני מסרב להכנס לפרובוקציה

שאת מנסה כרגע באופן שקוף לגרור אותי,..... נסה לשמור על דיון תרבותי טוב...

הלומהX

New member
למי אכפת אם הוא התנצר או התאסלם

מה הנקודה שלך טמטום מצדך לחשוב שמישהו צריך את שפינוזה או אחר כדי להבין שהטיעונים שלך או של מחזירים אחרים לא ראויים למחשבה או התיחסות רצינית.

גנדרן

New member
אני מבין...

מצטער על שהטרדנו את מנוחתך, צריך מנת משכל מינמלית בשביל להבין....

למעלה