קשה עם פרידות

לא יודעת, המוח שלי עובד לגמרי אחרת משלהם, כנראה

די קשה לי איתם, אני לא טובה בלהתנהל עם אנשים ולא טובה בתקשורת עם אנשים, כנראה שהאוטיזם אצלנו במשפחה לא הגיע לילד משומקום, הרבה דברים ירש ממני.

לא ממש עסוקה בלחפש אשמים

אם אני עושה טעויות אני מרגישה רע עם זה ומנסה ללמוד לקח ולנסות להבין איך אני יכולה לשפר את ההתנהגות שלי. חושבת שאף אחד לא אשם בכך שאני לא מבינה דברים מסוימים, אבל אם אנשים מתנהגים אליי או אל הילד שלי רע אז כן אני מנסה להתרחק ממקור הפגיעה

homealone

New member
האם עלה בדעתך

שכשאנשים מתנהגים אלייך רע; זה בגלל שאת לא מסוגלת להבין שקודם ההתנהגות שלך הזמינה את זה?

arana1

New member
לפעמים זה נכון ולפעמים בכלל לא

הרבה פעמים, מסיבות שאפשר לראות אותן בלי בעיות, אנשים מתנהגים דווקא הכי רע מאוד לאנשים טובים
לא מאמין שיש מישהו שיודע משהו על החיים שאינו יודע זאת

אשמה זה דבר מורכב
בכלל לא ברור
נושא לשאלות קשות שנוגעות ומתבטאות גם ביחסים, המשתנים, בין הפרט לחברה

יש לא מעט התנהלויות אוטיסטיות שמבטאות דווקא דברים מאוד טובים ומושכות יחס מאוד שלילי ונצלני ומבזה רק בגלל שאו שאנשים מפרשים אותן לא נכון או שהם מזהים אותן כחולשה או פירצה קוראת לגנב או בגלל שחלק מהותי מנורמטיביות זה פחד מטורף מכל מה שקצת שונה מאיזה שהוא ממוצע הזוי לחלוטין
ומשום כך לא תמיד צריך להתנהג את התנהגותך רק בגלל שאנשים מתנהגים אליך רע
האפשרות העדיפה במקרה זה זה פשוט לנתק קשרים עם אנשים כאלה או להתרחק מהם ככל האפשר

לאוטיסטים יש נטייה לשאת בכל הבעיות הנפשיות המאוד קשות של האנשים בסביבתם
מאוד חבל שזה כך
זה ממש מיותר
ביחוד שבדרך כלל הגישה הזאת לא רק שלא זוכה להכרת טובה אלא להפך

האשמת הקורבן נחשבת לאחד הפרקטיקות הכי נבזיות והכי מזיקות לפרט ולחברה
מציע לשמור מרחק גם מאנשים שמחזקים את הפרקטיקה המסריחה הזאת

arana1

New member
להוכיח לעצמי מה ?

שיתכן ואני חי בחברה שבה לא כולם מושלמים וטובי לב ורגישים לזולת ומסוגלים לאהבה ?
שיתכן וכללי החברה מבטאים העדפה ברורה ומתמדת לחלאות ?
ושמשום כך הדרך שבה אתה ודומיך מקדשים "כישורי חברה" בצורה עיוורת וללא מחשבה ומציבים את עצמך ואוטיסטים אחרים כמי שלוקים בחוסר הבנתם במקום להבין למה כל אדם הגון ולו למחצה אמור ללקות ב"כישורי חברה" מזיקה ומרגיזה ומדכאת נורא ?

כן, אני מצליח להוכיח זאת לעצמי בלי בעייה
מגיל 4 בערך

בוודאי

מתנהגים איך שמתנהגים אליי בעיקר בגלל מי שאני ואיך שאני מתנהגת. אני לא יודעת בדיוק מה בהתנהגות שלי מביא לזה, אבל בין היתר זה בטח כי אני לא משדרת כוחניות ותכונות אחרות שיש לרוב האנשים, אני שונה מרוב האנשים ולכן יש אנשים שזה מושך אותם לפגוע באנשים כמוני. אבל יש גם אנשים שההתנהגות שלי גורמת להם לתגובות אחרות לגמרי, אפילו טובות. יש אנשים שאוהבים התנהגות כמו שלי, אפילו אם הם מעטים, קורה לפעמים שאני זוכה גם ליחס טוב, יש פה ושם אנשים עם כוונות טובות. אבל כן רוב האנשים עוברים אצלי סינון רציני, אני זקוקה למעט מאוד חברה כדי להרגיש טוב וכל היתר שילכו לחפש.

שמדובר באנשי מקצוע הם אכן

מזהים נקודות חולשה לא רק אצל הילד שמגיע לטיפול אלא גם אצל הוריו וזה בדיוק מה שהם מנצלים, אז גם אם מאוד קשה
חובה להפגין החלטיות בהחלטות ולא להראות ספקן, להודיע בצורה חד משמעית שאת מפסיקה לילד את הטיפול, להגיד את זה בצורה
שלא ישאר להם שום צל של ספק שאת מאוד החלטית ולא ניתן לשנות זאת.
לי לקח הרבה זמן להבין לפני יותר מעשר שנים שהבת שלי הלכה לטיפולים שאנשי המקצוע לא חושבים על הילד אלא רק על עצמם, אחרי שהבנתי את זה
למדתי בדרך הקשה לעמוד על שלי אצלם.

dina199

New member
זה שהם נודניקים לא אומר שאת אשמה במשהו

זה רק אומרים נודניקים

dina199

New member
זה המצב ואין מה להתרגש

זו הפרנסה שלהם והם לא רוצים להפסיק. לדעתי אין מה להתבייש ואם זה הילד שביקש להפסיק אז בפירוש לספר להם. אני מניחה שזה יפסיק את ההטרדות הטלפונית.

גור42

New member
הם מנסים למכור לך טיפול באופן אגרסיבי. למה שתהיה מנומסת?

הם רק רוצים את הכסף שלך. הם חצופים, מעצבנים, ואני במקומך הייתי שולח אותם לעזאזל.

כמובן שאני לא ממליץ לך לומר להם בדיוק את המילים האלה. אבל את חייבת להיות אסרטיבית וברורה ולהגיד להם "לא". בלי רמזים ובלי נימוסים ובלי התפתלויות.

ואם הם שואלים למה, אז יש לי שני דברים לומר לך:

1. זה לא עניינם בכלל. את הלקוחה שלהם ולא השפחה שלהם, ואינך חייבת להם שום דין וחשבון.
2. אין סיבה להפסקת טיפול שהיא יותר טובה ומשכנעת מאשר "הילד ביקש להפסיק". אז אם את מתעקשת לתת להם סיבה, את בהחלט יכולה לתת להם את הסיבה הזו. ואם הם מתווכחים ומנסים לשכנע אותך ללכת נגד רצונו של הילד, זה רק מוכיח לך שעשית בשכל שברחת מהם.

וואלה, באמתנתקלתי גם באנשים שלא מקבלים את "הילד ביקש להפסיק"

לא תאמין אבל במיוחד שהילד שלי היה יותר קטן ופחות דיבר והתפקוד שלו היה יותר נמוך, אז ניסו לשכנע אותי שאני לא מבינה אותו או שהטיעון ששמעתי כמה פעמים היה שאני לא מציבה לילד גבולות וצריך להתעקש איתו לטובתו

גור42

New member
למה שלא אאמין? ככל שהילד יותר חסר ישע, כך הוא קרבן קל יותר

הרי למה למטפל להסתבך בויכוח עם ילד שיכול להגיד בצורה פשוטה וברורה "לא רוצה", כשאפשר "לדבר בשמו" של ילד שלא מדבר.

וכן, זה מחריד בדיוק כמו שזה נשמע.

(וכן, זה מחריד בדיוק כמו שזה נשמע)

זה נשמע לי מפחד.

הוא כזה חסר אונים ,ממש מה שכתבת -חדר עלי ,ואיזה מזל שאני כן מדבר ויכול להתבטא.

גור42

New member
לי זה לא ממש עזר, לצערי

ידעתי לדבר יפה מאוד, אבל בכל זאת ההורים שלי האמינו לכל השטויות של אנשי המקצוע במקום לי.

אני אגיד לך למה הם האמינו לאנשי המקצוע במקום לך

זה בגלל שבמצב כזה אנשי מקצוע מפחידים את ההורים הם אומרים להורים שאם לא יעשו את הטיפול שהם מציעים כאן ועכשיו אז חלון הזדמנויות יסגר, יקרה לילד נזק בלתי הפיך (כן גם את זה שמעתי שאומרים להורים) או נבואות שחורות כלשהן.
עכשיו תחשוב מה אמורים להחליט הורים חסרי ניסיון שמגיע מישהו מומחה ואומר להם "שחור" והילד אומר להם "לבן", למי מהם הם יאמינו? זו בעיה. אם ההורה מחובר לעצמו ולאמת שלו ולילד שלו אז יש סיכוי שהוא לא יפחד וילך עם תחושת הבטן שלו. אבל כל היתר, מה יהיה איתם?

למעלה