קשה מאוד התענית

קשה מאוד התענית

רק 11 בבוקר בארה"ב ואני לא אצלי, כבר ויתרתי על אוכל, אבל בעיקר מפריע לי על הכוס קפה, שאני צריך דחוףףףף מאודדד להתחיל היום כדבעי, מקנא אתכם אתם כבר בשש בערב, רק עוד 3 שעות לצום, יותר קרוב מרחוק, ואני כאשר אבדתי אבדתי טוב אז אלך למיטה בחזרה , אולי קצת שינה יעזור לי בייייי אוהב אתכם ד"א גם קינות אין לי בבית , אולי אשאל מאיזה שכן מאוחר יותר, בצים לסעודת המפסקת שכחתי לקנות ולצולל זה באש, אמא התקשר אלי בבהלה 15 דקות לפני סוף זמן אכילה "משה יוסף" למה לא לקחת בצים מביתי לסעודת המפסקת ? קח מונית לביתי לקחת ביצה ואני אשלם לך , כמובן שלקחתי המונית הראשון, מצוות כיבוד אב ואם מדבר אלי מאודדדדד

אמרתי לאמא שאני רוצה לעשות עליה

לארץ אביתנו ומיד היא התחילה לצעוק עלי בשום אופן שבעולם אתה לא עולה לארץ היא מסיים " אתה יחזור כמו צה"לניק או כמו קיבצניק" מאיפה היא יודעת כ"כ טוב ? < אע"ג היא לא חזי מזליה חזי >

נעצבתי על ליבי עד מאד

כמה צער נגרם לצדיק הגדול. וכשהצדיק בצער גם השכינה הקדושה בצער... "משה יוסף משה יוסף", מה לך נרדם? קום קרא בקול גדול קינות ומגילת איכה.

תודה עברי

עכשיו אני ילך לשבת על הריצפה-קרקע ויתחיל לקונן על חורבן בית מקדשינו או לנו כי חטאני ומפני חטאינו גליני מארציני שכינתא בגלותא אגב המילה "ריצפה" לשון תלמודי, האם זה לשון קודש ? או ארמית ? בטח לא עברית

Le Fay

New member
רִצְפָּה במובן גחלת אש - יש בישעיהו

במובן המקובל כיום - לשון התלמוד (ואילו במקרא - רִצְפָה, בפ"א רפה).

למעלה