קשה לקום בבוקר....

Ayal l

New member
קשה לקום בבוקר....

שלום לכולם. אשמח אם תוכלו לעזור לי למצוא דרכים לקום בבוקר.
זה ממש משגע אותי, כיום אין לי ממש מסגרת ואני מנסה לבנות לעצמי מסגרת אישית. אני חייל משוחרר ולומד בערב פעמיים בשבוע. לפעמים גם עובד בעבודות זמניות. אך בימים שאני לא חייב לצאת לעבוד או ללמוד בבוקר. אני לא קם מהמיטה עד 14:00 בצהריים!! זה דופק לי את כל היום ואת כל מה שתיכננתי לעצמי לעשות בבוקר (סידורים, שיעורי בית וכ'ד) ואין לי שליטה על זה!!! אני מכוון לי 2 שעונים ל9 בבוקר, שם אותם רחוק ממני כדי שאצטרך לקום ולכבות אותם. וזה אכן מצליח... אבל כאן נכנסת הבעיה, אני חוזר למיטה כי אני עייף, ואני אומר לעצמי ש"אנוח" רק עוד כמה דקות. שבסוף הופכות להיות איזה 5 שעות. וככה זה כבר חודש שלם. ניסיתי כל כך הרבה דברים כמו: לכסות את השעונים בנייר דבק
לכתוב לעצמי הצהרת משימה שאקרא אותה לפני שאחזור למיטה לשתות ליטר מים כדי שאצטרך ללכת לשירותים שום דבר לא עוזר לי, כאילו הראש שלי נמצא במימד אחר ואין לי שליטה על עצמי, זה כבר ממש מתסכל.... אז בבקשה אם למישהו יש עוד פתרונות לתת לי או מישהו שמכיר את הדבר הזה זה ממש יציל אותי
תודה רבה. איל..

יודה ב

New member
Ayal

אתה כנראה עסוק בדברים שהכי משעממים אותך, בעולם. השינה היא סוג של בריחה מהמציאות. מה הם הדברים המלהיבים אותך באמת? על מה אתה חולם לעשות "כשתהייה גדול"? אם קשה לך עם השאלות האלה,נסה לחשוב מתי פעם אחרונה קמת נלהב בבוקר? מה המשימות שהלהיבו אותך בעבר? מתי התלהבת בפעם האחרונה? נסה להכניס לשגרת היום שלך משהו אחד מלהיב לפחות. כמו כן הייתי ממליץ לך להתחיל לעסוק בפעילות ספורטיבית כלשהי.

Ayal l

New member
תודה , אז אתה בעצם חושב שזה נווע משגרה מדכאת

יתכן שאתה צודק בנקודה הזו... אני לא נהנה ממה שאני עושה כיום למעשה, בתקופה הזו אני לומד מיקצוע רק על מנת שאחר כך אוכל לעבוד ולהרוויח כסף כדי שאוכל באמת לעשות את מה שמדליק אותי. שזה מוסיקה... החיים שלי הם באמת במצב "המתנה" כיום ואפשר לומר שאני די מדוכא רוב הזמן. אבל אני מאמין שכשאסיים את הלימודים בערך עוד שנה, אתחיל לחיות מחדש, כי אעזוב את בית ההורים וגם אתחיל ללמוד מוסיקה כנראה בחו"ל. אם זאת באמת הבעיה ממנה אני לא מצליח לקום בבוקר. אז המצב קצת אבוד. כי לא אוכל לשנות את המסגרת הנוחכית שלי ולעזוב את הלימודים.... הם עלו הרבה כסף... כנראה שאצטרך לסחוב עוד שנה או למצוא פתרון אחר אבל היי לא חשבתי על הרעיון הזה, אז תודה!!! אקח את זה בחשבון ואולי אצליח גם לגבש לי איזו גישה יותר מלהיבה לחיים כיום...

יודה ב

New member
Ayal

אייל היקר אני מאוד שמח שמצאת טעם בתגובתי. אני רוצה להתייחס לתגובה שלך במספר מילים: צטט: "בתקופה הזו אני לומד מיקצוע רק על מנת שאחר כך אוכל לעבוד ולהרוויח כסף כדי שאוכל באמת לעשות את מה שמדליק אותי. שזה מוסיקה...החיים שלי הם באמת במצב "המתנה" כיום ואפשר לומר שאני די מדוכא רוב הזמן. אבל אני מאמין שכשאסיים את הלימודים בערך עוד שנה, אתחיל לחיות מחדש, כי אעזוב את בית ההורים וגם אתחיל ללמוד מוסיקה כנראה בחו"ל." יש לי חדשות בשבילך- אין כזה דבר עתיד, זוהי אשלייה. יש רק כאן ועכשיו. והנה שלב הניתוץ של מיתוס ב': צטט: "כי לא אוכל לשנות את המסגרת הנוחכית שלי ולעזוב את הלימודים.... הם עלו הרבה כסף... כנראה שאצטרך לסחוב עוד שנה או למצוא פתרון אחר" אין גם שום זמן כזה שנקרא עבר. זוהי גם אשלייה. אם אתה לא מסוגל להתלהב מכך, שמה שאתה עושה היום מוביל אותך להגשמה שלך, אז אין בזה שום טעם. כמו כן אם אתה לא אוהב את מה שאתה עושה, אז זו בטח לא סיבה טובה להצדיק את זה בכך ש"זרקת " על זה כסף טוב. אני ממש לא ממליץ לך לנטוש את מה שאתה עושה היום, רק מזמין אותך לבדוק את המחיר, הרווח הצפוי והאלטרנטיבות מתוך שיקול ענייני שמתייחס לכאן ועכשיו. ולא לשום שיקול הנובע ממה שהיה עד הים או ממה יהיה מחר. אקנח בציטוט של הרבי מקוצ'ק: "העבר אין, העתיד מאין, ההוה עדיין והדאגה מנין?"

יודה ב

New member
Ayal

אייל היקר אני מאוד שמח שמצאת טעם בתגובתי. אני רוצה להתייחס לתגובה שלך במספר מילים: צטט: "בתקופה הזו אני לומד מיקצוע רק על מנת שאחר כך אוכל לעבוד ולהרוויח כסף כדי שאוכל באמת לעשות את מה שמדליק אותי. שזה מוסיקה...החיים שלי הם באמת במצב "המתנה" כיום ואפשר לומר שאני די מדוכא רוב הזמן. אבל אני מאמין שכשאסיים את הלימודים בערך עוד שנה, אתחיל לחיות מחדש, כי אעזוב את בית ההורים וגם אתחיל ללמוד מוסיקה כנראה בחו"ל." יש לי חדשות בשבילך- אין כזה דבר עתיד, זוהי אשלייה. יש רק כאן ועכשיו. והנה שלב הניתוץ של מיתוס ב': צטט: "כי לא אוכל לשנות את המסגרת הנוחכית שלי ולעזוב את הלימודים.... הם עלו הרבה כסף... כנראה שאצטרך לסחוב עוד שנה או למצוא פתרון אחר" אין גם שום זמן כזה שנקרא עבר. זוהי גם אשלייה. אם אתה לא מסוגל להתלהב מכך, שמה שאתה עושה היום מוביל אותך להגשמה שלך, אז אין בזה שום טעם. כמו כן אם אתה לא אוהב את מה שאתה עושה, אז זו בטח לא סיבה טובה להצדיק את זה בכך ש"זרקת " על זה כסף טוב. אני ממש לא ממליץ לך לנטוש את מה שאתה עושה היום, רק מזמין אותך לבדוק את המחיר, הרווח הצפוי והאלטרנטיבות מתוך שיקול ענייני שמתייחס לכאן ועכשיו. ולא לשום שיקול הנובע ממה שהיה עד הים או ממה יהיה מחר. אקנח בציטוט של הרבי מקוצ'ק: "העבר אין, העתיד מאין, ההוה עדיין והדאגה מנין?"

Ayal l

New member
תודה על נקודת המבט... ../images/Emo8.gif

עשיתי הרבה חישובים בראש. והגעתי למסכנה שדווקא אני כן בדרך הנכונה. נראה לי שפשוט קצת איבדתי הכיוון או הפרופורציות כלפי מה שאני עושה כיום. כי בסה"כ הכל זמני, דברים אכן משתנים. ושנה זה לא כזה קריטי, להיפך זה נותן לי עוד זמן להכין את עצמי.... זה הכל....

תשובה

1. קודם כל, ממש יפה שאתה מנסה ועובד על זה. כל הכבוד. 2. לנהל מסגרת אישית זה דבר שהוא לא פשוט. רוב האנשים מתנהלים בתוך מסגרות שלא הן בנו, ולא בונים לעצמם מסגרת לבד. 3. כמה שאלות:
האם אתה מבין שמבחינת המעשים שלך משמעות ההתנהגות שלך היא ששינה נמצאת בעדיפות גבוהה יותר מהדברים האחרים אותם אתה רוצה לעשות? דומני שאתה פשוט עייף. אתה אמנם מנזסה לעבוד על עצמך כדי לקום, אבל זה לא ממש עוזר. בשעה תשע בבוקר הגוף שלך עדיין עייף.
מה אתה צריך לעשות כדי להיות עירני כאשר אתה קם בתשע בבוקר? האם הציפיה הזאת שלך מעצמך הגיונית בהתאם לשעה בה אתה הולך לישון, למשל? האם כאשר תקום קצת יותר מאוחר, נגיד בעשר, המצב יהיה יותר טוב?
מה הן המשימות/הדברים שאתה מתכנן לעשות בבוקר? עד כמה הם חשובים לך? למה הם חשובים? עד כמה הם מעניינים אותך? האם ניתן לעשות אותן גם בזמנים אחרים במשך היום?
ממה עוד בנויה המסגרת שלך חוץ מלימודים ועבודות מזדמנות? אגב, קח בחשבון שדווקא מציאת עבודה קבועה במשרה חלקית תמלא לך את הזמן ותאלץ אותך לנצל את הזמן הפנוי שלך בקפידה וביעילות.

Ayal l

New member
תודה, אז ככה...

אני שונא את השינה.
ואני מניח שכמו שכתבתי בתשובה למעלה, זה נווע מאורך חיים לא מספק... אם אני חסר אנרגיות עם תחושת ריקנות ביום אז למעשה אין לי ממה לנוח בלילה. ואם כבר זה מתקשר, אני גם לא נירדם בלילות. ושוב זה בגלל תחושות הריקנות שלפעמים גם גורמות לי למצב של דכאון. אבל אם אני מת מעייפות, נגיד שיש לי משמרת בוקר וישנתי רק4 שעות בלילה, אז סביר להניח שבלילה הבא ארדם למרות הכל בשעה סבירה... נגיד 23. אבל למחרת כנראה ששוב אקום, אכבה את השעון ואחזור לישון, בטח כי אומר לעצמי בבוקר שחסרות לי שעות שינה אז "לא נורא"... לפי הצעותיך אני מבין שאולי כדאי לי לקבוע לעצמי משמרות בוקר בעבודה, שבאמת יאצלו אותי לקום בבוקר, וגם שיהיה לי למה לקום בבוקר... אבל כאן נכנסת השאלה שלי עצמה. מדוע אני חייב גורם חיצוני שיכניס אותי למסגרת אם זה מה שאני מנסה לעשות בצורה עצמאית... אם אחבר את שתי התשובות מלמעלה, כנראה שבאמת זה נווע מחוסר סיפוק ותחושת ריקנות בחיים שלי כיום. מה שלא נותן לי מוטיבציה לקום בבוקר... אני מקווה שאצליח למצוא פתרון שיחזיר לי את הלהט בחיים ואת המוטיבציה לקום בבוקר אם יש לך, לכם להוסיף אשמח לשמוע.... תודה רבה!!!

כמה שאלות:

1. האם אתה ישן בזמנים אחרים במשך ביום שאינם לילה? אם כן, אז בבקשה תפסיק. אדם בגילך לא אמור לישון במהלך היום בכלל, אלא רק בלילה. 2. מה גורם לך הנאה? מה משמח אותך ועושה לך טוב? נסה לחשוב לפחות על שניים - שלושה דברים. 3. האם יש דברים שהיית רוצה לעשות בתקופה הזאת, בה יש לך יחסית די הרבה זמן פנוי (לפני לימודים, טיול או עבודה מחייבת יותר)? 4. למה אתה בדיכאון? האם זה רק בגלל הריקנות בחייך? האם קרו דברים נוספים שמכבידים עליך ומעציבים אותך? 5. האם אתה מרגיש שאין לך למה לקום בבוקר? אם כן, מה הערך של המטרות שלך עבורך? 6. מה יכול לשפר לך את המצב רוח שאתה גם בבוקר? מה תוכל לשלב בין כל המטרות שלך או לפני המטרות שיעשה לך קצת טוב על הלב? למשל, יש המון אנשים שמתחילים את היום שלהם בפעילות ספוריטיבית שהם אוהבים ופיסיולוגית משחררת בגוף חומרים ממריצים ומשפרי מצב רוח. דוגמה נוספת: יש אנשים שיורדים לבית הקפה השכונתי ושותים קפה במשך שעה ורק אחר כך מתחילים את היום. אינך חייב גורם חיצוני שיכניס אותך למסגרת. אתה יכול לנסות לעשות זאת בעצמך. אני ציינתי רק עובדה כדי להראות לך שזה אתגר לא כזה פשוט. אני מרגיש שאתה יורד על עצמך קצת חזק מידי, חביבי. שים לב שהגוף שלנו מוציא אנרגיה במשך היום. זה שאתה מרגיש שלא עשית כלום, לא אומר שהגוף לא היה פעיל ולא התעייף (אל תשכח שאנחנו לא רואים את כל מה שהגוף עושה). מה שאתה אומר, אם אני מבין אותך נכון, הוא שלהרגשתך, לא עשית שום דבר משמעותי או מעייף כדי לנוח ממנו או ללכת לישון שוב.

Ayal l

New member
תודה לך!!על הדאגה...../images/Emo13.gif גםעל גשם השאלות...../images/Emo8.gif

מצבי הרוח שלי, כלומר של הריקנות, קודם כל, פשוט באים והולכים לאיתם גם בלי קשר לדברים שאני עושה... אני חושב שאלך לדבר על זה עם פסיכולוג. אבל חוץ מזה, הסכמה היא כזאת: אני חייב להוציא דברים לפועל ולנצל כל יום בצורה שבאמת ניתן להרגיש שמיצית את היום, וזה מה שנותן לי סיפוק ומוריד את תחושת הריקנות בערב. כך שלמעשה, אציין רק לצורך הבנת התמונה הכוללת יש לי קצת היסטוריה בנוגע למצי רוח והתמודדות עם החיים והיא לא ורודה. אבל אני יכול לומר שכיום אני עומד לפני תקופה חדשה, שאני מאמין מאד שתהיה "התקופה" של חיי. למרות כל מה שנאמר, בדיעבד אני כן מרגיש שאני מגשים את עצמי, למעשה הדברים יכולים להיות מושלמים. רק אם הייתי יודע לקום בזמן...
אבל זה המאבק האישי שלי. ואני מרגיש שאני די קרוב למצוא את הפתרון. שהייתי בתיכון למשל, היה לי פחות או יותר את אותו הסימפטום, רק שזה התבטא באיחורים כרוניים וזה הוציא אותי מהכלים
אבל אז הגיע הצבא ואיתו הפתרון (בדרך אכלתי הרבה אבנים...
,) כיום אני יודע לחשב נכון את הזמנים, ואני לא מאחר. וזו הנקודה שבה אני חופר לי בראש היום ומנסה להבין איך לימצוא פתרון לאותו מצב של חוסר שליטה ומשמעת עצמית. חוץ מזה, יש לי גם תוכנית אימונים, ואני שומר על כושר, וחוץ מזה, לומד אנגלית ושיעורי פסנתר ולפעמים גם מנגן עם חברים... אז אולי עכשיו אתה יכול להבין שאצלי הדברים אכן כמעט יכולים להיות מושלמים. אבל מה לעשות, עם כל האופטימיות הזו, דברים מושלמים תמיד מגיעים עם תאריך תפוגה.
אספר לכם פה, אם אצליח למצוא בקרוב את הפתרון של לקום בבוקר... עד אז... אם יש למישהו מה לומר אשמח לשמוע!!!
תודה רבה רבה רבה!!

תשובה

מניסיוני, לפעמים איחור הוא כמו סימפטום. במקרה כזה, הוא מתחיל בתקופה לא טובה ונדבק אלינו. וכך הוא נמשך, לפעמים גם אחרי שהתקופה הלא טובה עוברת. צריך לראות איך חוזרים לשגרה. כדי לנצל כל יום ולהרגיש שמיצית אותו, עליך לשאול את עצמך מה חשוב לך שיקרה בכל יום ויום (יש בוודאי תשובות שונות עבור כל יום בנפרד)? מה הייתי רוצה לעשות? מה יגרום לי להרגיש שמיציתי את היום? עכשיו, כדאי לשים לב לעוד כמה דברים: אין כזה דבר 100% שליטה עצמית. אין אדם שלא מאחר, אין אדם שלא מפשל אף פעם, אין אדם שלא מפספס. לכל אחד קורה לפעמים. כדאי לשים לב לעוד דבר: כל אדם צריך להשקיע זמן גם במנוחה וגם בדברים שנראים, אולי, שוליים או לא חשובים או כמו בטלה, אבל עושים לו טוב על הלב ומטעינים לו את המצברים (למשל: לשחק במחשב שעתיים, לשכב על המיטה וסתם לחשוב, לקרוא, לצפות בטלוויזיה). בסך הכל, נשמע שיש לך חיים די מלאים: אתה לומד, אתה מנגן, אתה עובד, נפגש עם חברים, עושה כושר. נשמע לי די טוב, ולפי מה שכתבת, גם לך. אם כך, מה חסר לך בחיים? למה אתה מרגיש ריקנות? האם יכול להיות שזה קשור לאיך שאתה מבחינת מצבי רוח ולא למשהו שחסר לך בחיים? מבחינת מצבי הרוח שבאים והולכים, אני מציע ללכת לבדוק את הדברים מול צוות משולב. כלומר, מול צוות שיש בו גם פסיכולוג או עובד סוציאלי וגם פסיכיאטר. רק כך אפשר לאבחן דברים כאלו בצורה מיטבית. עכשיו, יכול להיות שזה פשוט מה שאתה. שזאת האישיות שלך: קצת שמחה וקצת מנלכולית ותצטרך לקבל את זה, יכול להיות שאפשר לעזור לך על ידי שיחות עם פסיכולוג כדי שתבין טוב יותר ממה הדברים נובעים, ויכול להיות שפסיכיאטר יוכל לעזור לך. אני יודע שזה רעיון מפחיד. לכן, אני לא אומר לך לעשות את זה. מצד שני, אני מדבר על סמך הניסיון שלי (אני לא רק מאמן אישי, אלא גם סטודנט לעבודה סוציאלית. את ההכשרה המעשית שלי בשנה האחרונה עשיתי במרפאה לבריאות הנפש). אני אומר שתקח את זה כאופציה לבדיקה. אל תגיד "כן" אבל אל תפסול על הסף. לבסוף, רציתי להגיד לך שלכל אחד יש בחיים תקופות פחות מוצלחות ועצובות (לכל אחד יש היסטוריה של התמודדות עם החיים; אני לא יודע מה לגבי מצבי רוח). אלו החיים. חשוב ללמוד מהתקופות הקשות איך להתמודד ומה מהותי עבורנו בחיים. באותה מידה, לכל אחד יש גם תקופות שנראות "כמעט מושלמות" בחיים. וטוב שכך. למרות שאני, באופן אישי, לא אוהב את הראיה הזאת של דבר כ"מושלם". לא אשטח כאן את הפילוסופיה שלי. רק אומר שבכל מקום בו יש הרבה אור יש גם צל, ובל מקום בו יש הרבה צל, יש גם מעט אור. שבת שלום ובהצלחה. רועי.

יודה ב

New member
Ayal

אני מוקיר אותך על כך שאתה מחפש את המנוע הפנימי לעשות את הדברים. מה דעתך להתחבר לעניין האמיתי שכתבת עליו- מוסיקה. מצא את הקישור למוסיקה כמשימה ראשונה בבוקר. איזו משימה מלהיבה בתחום המוסיקה שתגרום לך להתעורר מוקדם. זה יכול להיות השמעת מוסיקה מעוררת עבורך, תרגול ואימון בנגינה בכלי האהוב עליך או כל משימה ראויה בעינך.

Ayal l

New member
אני אכן לומד פסנתר....

אנסה באמת להעביר את זה לבוקר... אולי זה יעזור...

Ayal l

New member
שאלת מיליון הדולר

אני יכול ללכת לישון ב23 או ב 2 בלילה סביר להניח שארדם בחמש. וזה בגלל אפקט הדומינו. קמתי מאוחר, לא נירדמתי ושוב קמתי מאוחר תודה.

נו..יקירי? מה ? אתה מתנהג יפה כאילו חזרת

מארה"ב... סובל מג'ט לג על מנת לשנות את דפוסי השינה שלך כדי ללכת לישון לפי שעון ישראל ולקום לפי שעון ישראל ולא ארה"ב...... יש מספר אפשרויות... הראשונה בתור התחלה כדי שזה יהיה מהיר ללכת לבית מרקחת לקנות הורמון שנקרא מלטולין.. זה הורמון שינה.. שמופרש באופן טבעי במוח שלנו כשהשמש מתחילה לשקוע ונותן לנו את האות שעוד מעט צריך ללכת לישון. מכייון שאתה בלבלת את הגוף שלך לגמרי. אולי כדאי לך להתחיל עם זה.. להכניס את עצמך לדפוסי שינה נורמלים לישראל ולא לחיות בישראל עם דפוס השינה של הארה"ב. עוד אפשרות, לקנות תכשיר צמחים שנקרא אנרג'י של סאן ריידר. זה ויטמין E נקי שעוזר מאד להרדם. ולעוד כל מיני דברים אחרים שאם תרצה אפרט לך. חוץ מזה אתה יכול להתחיל לקום במקום בשעה 14 בצהרים לקום בשעה 13 במשך שבוע, ואחרכ לקום ב 12 ואחכ לקום ב 11 וככה אתה מרגיל את הגוף שלך חזרה לשיגרה ואתה תראה שזה יקח פחות זמן ממה שאתה חושב. אני מאחלת לך לילה טוב. שינה עריבה צלילה

Yin

New member
אולי כדאי לך לבדוק

את התזונה שלך. לעיתים זו חוסר האנרגיה נובע ממחסור בויטמינים ומינרלים - בדיקות דם וייעוץ תזונה יכולים לתת תמונה. יש בקופ"ח. גם פעילות גופנית יכולה לעזור. עדי

dana6182

New member
בדיקות

אני מסכימה עם עדי, הרבה פעמים זה בגלל חוסר בויטמינים ותזונה לא מאוזנת. אני ממליצה לך לערוך בדיקות דם כלליות, ייתכן ורמות הברזל אצלך נמוכות, גם לי הייתה בעיה דומה של עייפות כרונית וזאת הייתה התשובה. התחלתי לקחת ברזל ולאכול נכון ותודה לאל אני מרגישה מצויין והעייפות נעלמה. בהצלחה דנה - אימון אישי ועסקי

Ayal l

New member
בדיוק בימים אלו אני מתחיל להפגש עם תזונאי

ומאמן כושר... לקראת הקיץ
התייעץ איתו, תודה!!

למעלה