קשה לי

קשה לי

היי חברים לא הייתי כאן כל השבת . עברה עליי שבת מהגיהנום , שמישהו יעיר אותי מהסיוט הזה , קשה לי להאמין בכלל שזה הסיוט שלי . היא שוב לא מרגישה טוב, כבר ביום חמישי שדיברתי איתה בטלפון הבנתי לפי הטון של הקול שלה שמשהו לא בסדר. היא עכשיו בתחילת הפסיכוזה כך שזה לא כל כך מורגש ויש לה מין התקפים כאלה שאחרי כמה דקות עוברים ואז היא שוב מתנהגת נורמלי לחלוטין. זה משהו שיכול לשגע אותי , ואני כל פעם נדהמת מהשינויים האלה שבה מחדש. שרה כל השבת שירים עצובים כאלה ששומעים מהקול שלה כמה שהיא סובלת. וזה קרע לי את הלב. מלמלת ומדברת לעצמה וכועסת עליי כי חושבת שבגללי היא לוקחת את הכדורים ולטענתה הם אלה שגורמים לה לא להרגיש טוב. מסרבת ללכת לרופא אח"כ אומרת שכן תלך אח"כ שוב שלא. כל השבת היתה כמו פינג פונג , כל רגע משנה את דעתה. ישר שהבנתי מה קורה התחלתי לבכות ולרחם על עצמי כמו תינוקת , למה החיים שלי ככה קשים - ואז נתתי לעצמי על הראש למה אני כזאת מפונקת ולא מתמודדת בצורה בוגרת יותר. יש לי פנטזיה שזה מין פסיכוזה רגעית כזאת שתעבור - אבל אני כנראה בהכחשה חזקה כי בדר"כ כך זה מתחיל ואחר כך זה הופך לגרוע יותר וחמור יותר עד שהיא מאבדת לגמרי קשר עם המציאות. זהו , עכשיו היא נמצאת בדירה בקוצה שלישית בלי סורגים , היא לא במצב של להתאבד אבל זה כל הזמן בראש שלי שפתאום לא יבוא לה איזה רעיון של לקפוץ מהחלון. היא מסרבת לקבל אותי לידי ולא יכלתי להכריח אותה שתיתן לי להשאר איתה , כמו שלא הצלחתי לשכנע אותה לפנות לרופא. מה יהיה ? כן , כמו שאמרתי פה כבר בעבר ידעתי שהיא מרגישה יותר מדי טוב בשביל שזה יהיה אמיתי. ציפיתי לירידה הגדולה הזאת , זאת נפילה קשה בשבילה. למה זה לא הופך להיות קל עם השנים ? כל פעם אני חושבת שבהתקף הבא אהיה יותר חזקה , אבל לא. זה לא הופך קל עם השנים. זה קשה לי נורא כל פעם מחדש. תודה שהקשבתם. סליחה לכל הכותבים שלא יכולתי להגיב. אני לא מסוגלת כרגע להתמודד עם כלום. כל מה שאני רוצה להתכרבל לתוך עצמי ואולי להיעלם.

ד קובי

New member
אביבית ../images/Emo201.gif

הקושי שאת מתארת מכביד ואני מבין לליבך... אבל טוב שאת פורקת ומשתפת זה יקל עלייך (לפעמים זה עוזר מאוד) בהחלט קשה לנו לראות את יקירינו במצב קשה, אבל שחשוב שנבין כי יש ימים טובים ויש ימים לא כל כך טובים. בהחלט יש רגעים של נפילה וזה דבר שאף אחד לא יכול לצפות או לחזות מראש לצערינו. זה לא יהפוך להיות קל עם השנים תתעוררי למציאות והשתדלי למצוא את הכוחות להיום שם בשבילה ברגעים שהיא מאוזנת ומאושרת השתדלי ליהנות ולעשות איתה דברים כייפים ושאלו יהיו זכרונות נעימים. צר לי לקרוא את מה שעובר עלייך ואולי חיבוק לעידוד יעזור?

sarit743

New member
שלום אביבית

צדקה שירן כשאמרה שזה לא הופך להיות קל יותר אלא רגיל. אני למדה כל יום, שאף אחד לא יעיר אותי, ושאף פעם לא יהיה לי קל ואני באמת נותנת לעצמי זמן התכרבלות עצמית. אני לא יודעת אם יש מישהו שתומך בך היום, מהבחינה הנפשית, האישית שלך (עו"ס, פסיכולוג וכו'...). אני מציעה לך לגשת לרווחה במקום מגורייך ולדבר עם עו"ס (זה המקום וזה האדם לפנות אליו). כשאני אמרתי משהו דומה (לזה שאני רוצה להיעלם..) התחילה העו"סית שלי לשאול אותי על מוות ועל מחשבות אובדניות. ולא אין לי מחשבות כאלה רק רצון לנוח ופשוטו כמשמעו להיעלם רק קצת זמן. אני חושבת שכולנו חשים כך לפעמים. את לא לבד. לגבי הדאגה שלך לגביה, לגבי התאבדות, אין לי מילים מנחמות, ורק יכולה לתת לך את ליבי ומחשבותי איתך כעת. אז תעלמי קצת,תני לעצמך את זה, את חייבת לעצמך את זה. בינתיים אף אחד מאיתנו לא לבד כאן. קחי את הזמן (לא הרבה, שלא נדאג לך יותר מידי) וחזרי אלינו אביבית כתמיד. חיבוק גדול ואוהב, שרית.

זריחה 2

New member
אביבית ../images/Emo201.gif

הרצון להתכרבל,להעלם להתנתק....כל כך מוכר, זה בעצם מה שעשיתי כל השבוע שחלף, ברחתי מעצמי ומכולם... היום,התחלתי טיפה להתאושש,יצאתי בבוקר לחנות ..מעט להתפנק.. את יודעת,אנחנו לפעמים כל כך אופטימים, וכשהנפילה מגיעה ללא כל הכנות,הנחיתה קשה..קשה וכואבת.. בואי,כולם פה מבינים את אשר את עוברת,תני לעצמך קצת זמן להרגע,הרי ברור שתהיה עלייה,ואולי אחר כך שוב נפילה,את צריכה להיות חזקה...בשבילה. עד לפני שבועיים חשבתי שיבשו דמעותי, (מחייכת)..אם היו מניחים אותי ליד הכנרת הייתי תורמת המון למפלס.. וכמו שכתבתי לך, היום "נשמתי" מעט ...למרות שיהיו עוד רגעי היאוש והדמעות,מותר לנו..אבל תמיד,תמיד יהיו גם הימים שבהם יהיה גם הכח להיות חזקים ,כי אנחנו צריכים,כי הם..גם. התכרבלי לך עוד קצת,רק אל תעלמי..

תודה חברים

אני קצת יותר טוב מאתמול. תודה רבה על התמיכה זה קצת מעודד. היא הלכה בסוף לרופא לבד , הוא שינה לה את הכדורים והוסיף מינון. כמובן שבמהלך היום ספגתי ממנה שאני האשמה במחלתה .... שזה היה הכי כואב אבל אני מנסה לא לקחת ללב כי אני יודעת שזאת לא היא מדברת אלא המחלה. לא , היא לא קפצה מהחלון כמו שחששתי ... החרדות השתלטו עליי מאוד. היא קצת מתרחקת ממני , לא משתפת , אני מרגישה גם כמה כואב לה שהיא שוב חולה , הנפילה לא קלה בשבילה. כאילו היא מתביישת בעצמה ששוב זה קורה לה. אני לוקחת הרבה אוויר במשך היום ... ככה נשימות עמוקות כאלה שקצת מלאות אותי. שוקלת יותר ברצינות לגשת לטיפול פסיכולוגי כי עם הזמן אני מתקשה יותר לטפל בה. אני מרגישה כמו בלון שבבת אחת רוקנו ממנו את כל האוייר ובשניות מבלון נפוח ויפה הוא הופך להיות סמרטוט... מכירים את זה , נכון ? האנרגיות פוחתות . זהו , זאת מנת הקיטורים שלי להיום :) שוב , תודה שהקשבתם. תודה על התמיכה. זה מקל עליי. ואסיים בנימה אופטימית - נקווה שהכדורים החדשים יהיו לה טובים וישפיעו כמה שיותר מהר.

sarit743

New member
את נהדרת !

כל הכבוד. מממליצה מאוד על טיפול אישי. הכי יום טוב, שקט נפשי, כח להמשיך, וחיבוקים.

למעלה