קשה לי

• פותח הנושא zama
  • פורסם בתאריך

zama

New member
קשה לי

שלום, קצת קשה לי לדבר כי אני אדם סגור,אבל החלטתי לספר על מצוקתי למרות זאת. השנה עברתי חוויה קשה מאד עם פטירתה הפתאומית של אמי.אני גרה איתה והיינו מאד קשורות. מרץ. כשהיגעתי איתה למיון הרופאים כעסו ושאלו למה היא באה רק עכשיו???? אני חייבת לציין שעד היום עובר בי אותו פחד איום שמחלחל אל כל פינה בגוף כשהבנתי היא בסכנת חיים. מאז אני שבורת לב .מרגישה כי הקרקע נשמטה מעלי והשמים נפלו אף הם.כל זה קרה כשההיתי בשבתון. אני אכולת רגשות אשמה על כי לא הבחנתי במצבה הקשה ועד יום מותי לא אפסיק לשאול את השאלה הזו. אני מתעוררת בבוקר ומיד מרגישה את כאב הלב הקשה.קשה לי למצוא עניין בדברים אפילו טלויזיה אני לא אוהבת לראות. חזרתי לעבודה ואני לא מבינה איך אנשים מתנהגים רגיל ושמחים כשלי קרה אסון כזה.אני גרה עם אחותי וילדיה ויש לי עוד אחות תאומה.אני מרגישה שהעצב זורם לי בדם.אמרו לי זהו אבל ואני מרגישה שלעולם לא אפסיק להתאבל במיוחד עם תחושת האשמה שלי. אז אומרים לי לכי לחברות ,תשבי בבתי קפה ואני לא מסוגלת ומחכה שיגיע ערב כדי שאוכל ללכת לישון. אני יודעת שזה נשמע כאילו אני בדיכאון אבל גם פסיכיאטרית שהייתי אצלה פעם אחת ונתנה לי כדורים לחודש אמרה לי אין כדורים לעצב.מה עושים? איך מתמודדים כי אני אדם שקשים לו שינויים בכלל

שלום זמה!

ברוכה הבאה לפורום שלנו. כל הכבוד על שאזרת אומץ, אני מבינה שזה לא היה קל לך. אני רואה בזה דוגמא לצעד שעשית לטובת עצמך. אנא הרגישי חופשיה לקחת חלק בפורום הזה ככל שמוח ומתאים לך. אשר לסיפורך. כתבת באופן שגרם לי להרגיש כאילו אני רואה תמונה חיה, קטע מסרט. האווירה מאוד ברורה. וגם כואבת. הרבה בדידות, הרבה רגשי אשמה. עולם מצומצם משהו, שהתרוקן מנוכחות האם, והואקום התמלא בכאב. ראי, אני רואה כאן שלוש נקודות עקריות. ראשית - את עדיין בשנת האבל הראשונה. זו שנה קשה מאוד, ורבים מרגישים כאילו הכרב והאבל לעולם לא ישתנו במידתם. המציאות אחרת - כך תוכלנה להעיד לא מעט בנות כאן. הכאב נשאר, אך הוא משנה צורה. הוא משהו שחיים איתו, ומנסים לתת לו משמעות וייצוג בחיים, אך החיים בסופו של דבר ממשיכים. זה הזמן לכאוב. אין טעם לנסות להתחמק מהכאב, להיפך - זה חלק מתהליך ההתמודות וההחלמה. אם את מרגישה שאת צריכה חיזוק או בד או סיוע בעיבוד, את יכולה גם לפנות לתמיכה מקצועית, זה מאוד לגיטימי. שנית, רגשי האשמה. אני מבינה מהקונטקסט שאת מאשימה את עצמך במותה או באי גילוי מצבה מוקדם יותר. אך לא תמיד אפשר לגלות - אין לנו עיני רנטגן. לעתים האדם עצמו מסתיר אינפורמציה כדי לגונן על היקירים לו. ובכל מקרה, כמעט תימיד כשמישהו נפטר, מרגישים נקיפות מצפון על עוד דבר אחון שניתן היה לעשות למענו. תמיד יש עוד משהו ... לסיום, מצבך הכללי. עולה מדברייך כי את מאוד בודדה ואולי לא עצמאית לגמרי [אני מתייחסת למידע על סידורי המגורים שלך, אז ועכשיו]. אינני מכירה את הרקע, אך אני חשה שלו היו לך חיים עצמאיים, והיית נסמכת יותר על עצמך, אולי היה לך מעט קל יותר. ייתכן שעכשיו קשה לך להתמודד עם הרבה שינויים בבת אחת, וזה לגיטימי. אבל אם אכן כך פני הדבריפ, כדאי אולי באמת להסתייע בעזרה כלשהי, למטרה פשוטה: שיפור איכות חייך. ולסעיף האחרון אני מתייחסת במנותק מהסיפור על אימך. אני מקוה שלא הקשיתי בתשובתי, ניסיתי מאוד להתכוונן לצרייך, אך אני מודעת לכך שזה לא תמיד קל לקרוא. הייתי מאוד שמחה לשמוע את תגובתך. האם יש כאן דברים שמדברים אליך, האם יש שאלות שעולות לך. אני שוב מחזקת את ידיך, ומאוד אשמח אם תשארי איתנו, ותאפשרי לנו לתמוך בך בשעות הקשות שלך.

מתנצלת על

השגיאות הרבות. הייתי מאוד עיפה אתמול ... לא אתקן כעת הכל, אבל בסוף לצרייך = לצרכייך.

תגובתי

שלום, זמה, האם קיבלת את תגובתי ששלחתי אליך ישירות במייל ? האניבי

בחירה ללכת לבית חולים../images/Emo73.gif

היי וברוכה הבאה! אימי,שהיתה המקצועה אחות מוסמכת מאז שחלתה טיפלה העצמה "במקום להגיע לבית חולים ולחטוף זיהום....וללכת"-כן זה ציטוט. ולכן אני לא חושבת שאפשר להילחם בהורים,אימך בחרה להגיע מתי זהיה לה נכון! איני יודעת ממה היא נפטרה אך אני בטוחה שכך היה צריך להיות! אני מאוד מאוד עצובה,ולא ניתן להגדיר זאת כדיכאון ואכן אין תרופת פלא לעצב אלא לרומם את הנפש ולעזור לה להשתקם... מאחלת לך ימים טובים! שבת שלום

למעלה