קשה לי

sade1234

New member
קשה לי

רבנו אומר בליקוטי מוהר"ן סימן ו' שעיקר התשובה היא כששומע בזיונו ידום וישתוק ... היינו שבבזיון יש מעלה גדולה שעל ידה אפשר לזכות לתשובה ... ולכן קשה לי בבוקר בברכות השחר לומר "ואל תביאני לידי בזיון" הרי בתוך תוכי מאמין אני בדברי רבנו ורוצה את הבזיון ואיך אני יתפלל על זה .... זה מאוד מציק לי כרגע אז בבקשה מי שיכול לענות לי על זה אני מאוד ישמח .

שייקס35

New member
אולי הכוונה היא ש.......

אל תביאני לידי ביזיון זה דווקה ביזיון שאני לא יוכל לעמוד בו אבל ביזיון שאני כן יוכל לעמוד בו אז על זה לא מדובר.

שייקס35

New member
או שאולי ........

באמת צריך להיתחמק מביזיון ולא להיכנס לזה בכוח אבל אם כוור ניכנסתה למצב הזה ועמדתה בניסיון אז זכיתה למה שכתוב ש"זוכה לאור הגנוז שאין כל מלאך ובריאה יכולים לתאר".

sade1234

New member
ברור

ברור שאין להיכנס למחלוקת בעבור בזיון, אלא כשרק מגיע הבזיון צריך לעמוד בו ועי"ז זוכה לתשובה, אבל בכל זאת הרי כן צריך את הבזיונות בשביל תשובה ולכן חוזרת השאלה למקומה והתירוץ אינו מובן לי ??

שייקס35

New member
ניראה לי שאתה רוצה להישאר בשאלה!!

מה עם התשובה הראשונה?!!! וגם בתשובה השניה:לא צריך להיכנס למחלוקת בישביל להיתבזות.(לא חסר מיקרים)

בינ"ו...../images/Emo47.gif

בס"ד ובזרה"ק נדמה לי ששמעתי ממקור כלשהוא שאני ממש לא יודע מה הוא...(במחילה). והוא שואל...ועונה...על בקשת "...לא לידי ביזיון ולא לידי נסיון.." וכי אפשר לבקש דבר כזה?? אז מה יהיה לי ?? כל החים רק "יסורים"...שהרי אני צריך כפרת עוונות...וצמיחתי נובעת מהביזיונות ומהניסיונות דוקא.. אזי אם לבקש להמנע מ...אז לפחות מאחד מהם...הרי אני חייב אותם...רק אני פשוט "מתפנק"..או שבאמת קשה לי בדרך,כמו ברוב המקרים... אני אישית מעדיף להפטר מהניסיונות...זה באמת קשה..(ראה להלן:..והאלקים נסה את אברהם.." אבל בזיונות..."כשיש מחלוקת ומריבה על מישהו,ומבזים אותו והוא שותק,ואינו משיב מלחמה לאנשים,הנלחמים בו ומבזים אותו,רק שומר חרפתו ושותק,ולא מפני שחפץ לצער את מי שנלחם בו,רק שותק כדי שתהיה לו כפרת עוונות,הרי זה עקר תשובהועקר התקון על כל חטאיו ועוונותיו. והוא חכם אמתי וזוכה ל"כבוד אלקי" ולחלק טוב לעולם הבא,ויזכה להכלל בבחינה של "אדם היושב על הכסא",שמשם יוצא המשפט לכל האנשים באי עולם."(העצות המבוארות-מחלוקת ומריבה.ג) "וכל חד לפום דרגה..." -כל אחד לפי מה שיכולה דרגתו להרשות לו... ...
אין שום יאוש בעולם..השי"ת מלא מלא רחמים
...

sade1234

New member
לא הבנתי

לא הבנתי את כוונתך אם תוכל להסביר לי יותר ברור אני ישמח בעז"ה . ודרך אגב גם לי קשה עם בזינות ונסיונות וגם אני אישית מעדיף שלא יהיה לי אותם וכמו שאומרים בדרך וורט "ואל תביאני לידי נסיון ולא לידי בזיון" כלומר אל תביא אותי לידי נסיון כי אח"כ אני יבוא לידי בזיון . אבל לענינו השאלה שלי איך אני יכול לבקש "ולא לידי בזיונות" בזמן שאני יודע כי הבזיון הוא לטובתי אף שאני איני חפץ בו . ולמשל אחד שצריך לעבור ניתוח ח"ו הרי אין חפץ הוא לעבור את הניתוח כי הרי זה כואב אבל מחויב הוא בזה, כך גם אותו הדבר אין אני חפץ בניסיונות ובבזיונות אבל ידוע לי כי אני צריך אותם וממילא איך אני יכול לבקש ההיפך .....

זה נכון שהשומע בזיונו ושותק....

זוכה לתשובה, ולכפרת עוונות! נכון, אלא מה, יש לו עוונות שעליהם הוא צריך כפרה, ולכן אחת הדרכים לתשובה על עוונותיו היא דרך שמיעת הבזיון והדמימה והשתיקה. אולם כאשר אנו מתפללים, אל תביאנו לידי בזיון, הכוונה צריכה להיות, אנא עזור לי שלא יהיה בי עוון חטא או פשע, שבשלם אזדקק לכפרת עוונות שבבזיונות ודו"ק ותשכ"ח.

אולי הכוונה שלא נבוא לבזיון של...

דהיינו שאם יבזו אותנו ונענה ולא נדום ונשתוק, זה יהייה בזיוננו. ועל זה אנו מתפללים שלא נבוא לידי בזיון.

asaf2000

New member
לא נראה לי

כי אז מאיפה לך ש"ביזיון" הולך על מקרה שמישהו העליב אותך אולי מדובר בעבירה אחרת ובכל מקרה אז אם אתה עונה זה כבר עוון אז לא צריך ביזיון.

איתי חי

New member
אני לעומת זאת חושב......

שבעצם הביזיון הינו שלי מול בורא עולם שע"י העוונות אנו חשים מבוזים בפני עצמינו ובפני הקב"ה ולא כאן אנו צריכים לידום אלא כשמדובר בין אדם לחבירו לא בין אדם לקונו וזו הדרך לתשובה אדם שמתבייש במעשיו מבין שמה שעשה אינו תקין וצריך לחזור ז"א שמתוך הביזיון והרקבון צומח הפרח ומכאן לתכלית עבודת ה'...... ומכאן מובן שאין לנו אלא לבקש "...שלא נבוא לידי....." יישר כח

לדעתי האישית כול התירוצים שנכתבו

על השאלה ששאלתה לא ענו לך על השאלה. מה שנראה לי שזה סוג השאולת של הידיעה והבחירה. שרבנו אמר שעל זה רק לעתיד לבא יהיה תשובה. ואם אתה לא יודע מהו ענין הידיעה והבחירה הנה לך הסבר קטן. לדוגמא השם יתברך גילה למשה רבנו את כול סדר הדורות את כול הציקים ויש מדרש שאומר מתי שהם הגיעו לרבי עקיבא אז משה רבנו אמר לקדוש ברוך הוא שעל ידו היתה צריכה לינתן התורה וכו.. אז לכוארה איפה היתה הבחירה של רבי עקיבא אם כבר בזמן משה רבנו ידעו שהוא הולך להיות צדיק.וזה ידוע שהעולם הזה הוא עולם הבחירה. לדעתי מה שאתה שאול זה הולך על אותו ענין שלנו אסור להכניס את השכל לשם.

אנ'לא יודע אם זה שייך לידיעה ובחירה

בכל אופן מצאתי קטע נפלא שמדבר מזה בליקוטי תנינא פג.: "כשהקב"ה רוצה לטעום ממצות עשה של איש הישראלי שהוא צדיק, אזי הוא בבחינת אבר מן החי שהוא אסור באכילה וצריך שחיטה להתירה, על כן צריך שיבוא אליו בושה שהיא שפיכת דמים בחינת שחיטה שהיא מטהרת האבר מן החי ואזי יוכל השי"ת לטעום מהמצוות עשה שלו" נורא נוראות הה? אל נורא עלילה....

אמת ויציב ונכון וכו..

אבל חיזקתה את הקושיה שלו אז יכול ליהות שאנחנו מבקשים כול בוקר לינצל מבזיונת. אם מעלתם כזאת גדולה. תראה את התפילה של רבי נתן בהקשר לתורה ו .......... וזכני להיות מן הנעלבים ואינם עולבים שומעים חרפתם ואינם משיבים ולמקללי נפשי תדום ועל כל מיני בזיונות וחרופים וגדופים שאשמע מאיזה אדם שיבזה אותי אדום ואשתוק לו כמו שכתוב דום להשם והתחולל לו ואהי כאיש אשר לא שומע ואין בפיו תוחכות כחרש לא אשמע וכאלם לא אפתח פי כי באמת ידעתי השם כי כל מיני בזייונות שבעולם אינם מספקים לי לפי גודל חטאי המרובים כי אני נבזה יותא ויותר וכו............... על כן בוואיד חובה עליח לסבול בזיונות גדולות ושפיכת דמים............................ לדעתי קצת שונה ממה שאנחנו מתפפלים בבוקר אתה לא חושב ?

sade1234

New member
תשובה מאנ"ש

אחד מאנ"ש אמר לי שעצם התפילה ואל תביאני לידי נסיון ולא לידי בזיון זה לא בקשר לבזיונות מבנ"א אלא מבזיון מהקב"ה וזה נראה כך מלשון התפילה ואל תביאני לידי נסיון ולא לידי בזיון שמבקשים מה' שלא יעמיד אותנו בנסיון ולא בבזיון ממנו ולכן נראה כי אין קשר בין הבזיונות של אדם לחברו לבין בזיון בעיני הקב"ה . ומצאתי תשובה בדרך וורט ואני יכתוב אותה בעז"ה או יותר מאוחר או מחר בעז"ה .

אני לא רואה סתירה....

אם כבר מעליבים אותי, אז "זכני להיות מן הנעלבים וכו'..." ובוודאי שבריה שפלה קרוצה מחומר בעולם שפל, שאין צדיק בה שיאמר זיכיתי לבבי וכו', וגם אם ימצא מאן דהוא במדרגה שאין צריך להתבייש משום אדם, יש להתבייש מהקב"ה כי הקב"ה מקיים כל התורה וכמה רחוק בין קיום התורה שלו, לתורה של השי"ת... אבל האמת...אבא'לה שבשמים ברחמיך המרובים הגמורים והפשוטים שאין בהם תערובת דין כלל, אנא גמור את תיקוני בלא להבאיני לידי בזיון, ולא לידי נסיון, הרי זה מה שאנו מבקשים לא? ביטול הבחירה.

למעלה