קשה לי

ocdGirl1

New member
קשה לי

קמה בלילה... לחץ בחזה, תחושה עמוקה של בלבול ופחד... לא יודעת מה הולך איתי... האם אני הולכת להשתגע? האם המחשבות הרעות הולכות להתממש? פתאום הכל מציף אותי.. עולה לישון, קמה בבוקר.. הכל תקין.
נזכרת בזה ושוב הכל צף. אני חרא של בן אדם? המחשבות האלו כ"כ רעות ויכולות להתממש כל רגע, ולהפוך אותי לבן אדם ככ רע..

יש משמעות לחיים האלו? זה לא כיף אבל צריך להתמודד בגבורה עם הפחדים ... הפחד שיתממשו והבלבול , הספק במי שאתה שוברים אותי בפנים.

מקווה להתמודד כמו תמיד, ושהתקופה הזו תעבור... שאוכל לחוות זמנים טובים יותר ולהיות שלמה עם עצמי... ולהרגיש טוב לגבי עצמי גם עם מחשבות נוראיות כאלו.

שמחה שיש את הפורום הזה לפרוק
תחושות:
- פחד : 50
-בלבול: 50
-לחץ: 50

מחשבות מתקנות:
* להרבה אנשים יש מחשבות כאלו, זה לא אומר שהן אמיתיות, רובם לא שמים לב אליהם ואת כן וזה מפחיד אותך כי את בן אדם מוסרי.
* את חייבת להתמודד עם הספק. אין מה לעשות יש סיכוי שזה יקרה וטוב שאת פוחדת מזה כי זה יכול לקרות.
* תעזבי את הבעיה ואל תנסי לפתור אותה. תני לעצמך זמן להרגע ואל תנסי לנתח כל דבר ולהגיע לפתרון, כי במקרה הזה אין פתרון, וגם אם תגידי לעצמך שכמובן לא תבצעי את המחשבות שלך זה לא יעזור, פשוט תניחי לזה וזה יפסיק להטריד אותך.

O.C.D לא אוותר לך!!!! לא תצליח לשבור אותי.

קטקטית35

New member
ועוד דרך להתמודד עם המחשבות

אומנם דורש הרבה תרגול, אבל זה עובד! הטבלה הבאה מציגה בעמודות שונות את: האירוע, מחשבה אוטומטית שגויה והרגש בעקבותיה, ומולן: המחשבה ההגיונית והרגש שבא בעקבותיה, וכך אנחנו מעמתים את המחשבות הישנות שרק גורמות לנו סבל למול המחשבה ההגיונית פעם אחרי פעם ושומטים את הקרקע מהנחות היסוד השגויות שעינו אותנו בעבר. עשיתי עשרות רבות של טבלאות כאלה, וככל שהתקדמתי בתרגול, החלק השני בטבלה הפך להיות יותר נחרץ, יותר דומיננטי ויותר משפיע. מצרפת לכם ומקווה שיעזור לכם כפי שעזר לי

למעלה