אנחה.
הלוואי שהיו לי תרופות קסם. מין אבקה שאני מפזרת והכל מסתדר.... הורים זה לא קל. מישהי שאני מעריכה (שהיא אמא לילדים) אמרה לי פעם "הבנתי, התפקיד שלנו כהורים זה לעשות טעויות והתפקיד שלכם כילדים זה לצאת בסדר למרות הטעויות שלנו". הייתה באמירה הזאת הרבה ציניות, אבל הייתה בה גם אמת בסיסית - הורים הם לא מושלמים. ולא רק שכך הרי שהרבה מהטעויות שההורים שלהם עשו הם עושים על הילדים שלהם ואנחנו, למרבה הצער, כנראה נעשה עם הילדים שלנו.... אני לא רוצה שתחשוב שאני מצדיקה את ההורים שלך. אני לא בטחה שאני אפילו מבינה, אבל אני מנסה להסביר קצת. לנו, כגאים וגאות יש תהליך שלם של יציאה מהארון של עצמנו. תהליך שרובנו עוברים מרגע שנדמה לנו ש""אולי" ועד השלב שבו אנחנו מכירים בהומוסקסואליות שלנו. ואז, לרוב אחרי לבטים והתחבטויות, אנחנו מספרים להורים שלנו. ואנחנו מצפים שהם יחבקו אותנו ויקבלו אותנו כמו שאנחנו ול אינסו לשנות אותנו. ואנחנו נורא נעלבים כשזה, לרוב, לא קורה. אבל האמת היא שלרוב הם צריכים זמן. הם צריכים זמן כדי שגם הם יוכלו לצאת מהארון. שלב של "איפה טעינו" שלב של "זה בטח לא משהו שאנחנו עשיונו" שלב של "מה יגידו"... החיים לא מושלמים ומכיוון שכך יש הורים שנתקעים בשלבים מסויימים. מגיעים לקצה גבול הקבלה שלהם. אולי ההורים שלך ישארו שם תמיד, אבל אולי גם לא.... כל מה שיש זה לקוות. אני יכולה להגיד שאמא שלי בהתחלה נורא לא קיבלה והיום, שנתיים אחרי, היא כבר קצת יותר מסוגלת להתמודד עם הלסביות שלי. זה עדיין קשה לה, היא עדיין מאמינה שלא יהיו לי ילדים, היא עדיין מקווה איפושהו שזה חלום רע והיא תיכף תתעורר, אבל היא מקבלת. במהלך הזמן הזה למדתי שמרחק זה לא דבר רע. מצד אחד זה לא מעמת את ההורים כל הזמן עם הלסביות שלי ומצד שני זה נותן לי מרחב לסבי לגדול בתוכו. אני חושבת שזה חלק מתהליך התבגרות שכולנו עוברים שבו משלב שבו ההורים והאחים שלנו הם המשפחה אנחנו מוצאים זוגיות ובונים את המשפחה של עצמנו. הקשרים הישנים חשובים, אבל המקום שלהם בחיים שלנו משתנה. ואנחנו, שחיים חיים שלהורים שלנו קשה לקבל, מוצאים לנו "משפחות אלטרנטיביות" בונים לנו עולם משלנו. זה אולי נשמע לך עצוב, אבל יש בזה המון אושר והמון חופש. וכן, לא מכחישה, גם רגעים קשים... ואני חשובת שעם כל זה שההורים שלך מנסים לשנות אותך הם בכל זאת, כנראה, גם מקבלים כי עובדה שהם עוד בקשר איתך. ועצם זה שהם מנסים לשנות אותך מראה שאיכפת להם. ואל מעט אנשים נזרקו לרחוב אחרי שההורים גילו, כך שבכל זאת נדמה לי שאצל ההורים שלך יש מקום לתקווה. אני לא יודעת באיזו סביבה אתה חי, אבל יש קהילות שעדיין מתקשות להתמודד עם הומוסקסואליות. תבניות ישנות קשה לשנות. אבל תמיד אפשר לקוות שעם הזמן וככל שיכירו יותר אנשים הם ילמדו לקבל. תן להם זמן. תן לכולכם זמן. ומוות הוא לא פיתרון טוב. באמת שלא. החיים יפים מדי, אפילו אם עכשיו נדמה לך שלא. וחיבוק לשעת צורך.