קשה לי

katrina12

New member
קשה לי

כל כך הרבה מחשבות על אוכל ומשקל ואני רק רוצה שהראש שלי יהיה נקי... לא לחשוב, לא להתעסק...
טוב לי כשאני עושה דברים אחרים ואני עסוקה אבל זה תמיד בראש שלי ותמיד יהיו רגעים בהם נורא קל לי לברוח לזה...
ומצד שני אני פוחדת לאבד את זה, שזה לא יהיה שלי יותר. אפילו שאני יודעת שזה סוג של בריחה.
כבר היו לי תקופות טובות יותר בחיים שהצלחתי להתנתק מזה, אבל אני מרגישה שעכשיו זה חוזר...
אם היו רואים עליי לפחות זה היה קצת מעודד אותי... אם הייתי בתת משקל אולי היה לי פחות אכפת.
אבל אני כבר לא בתת משקל אלא במשקל תקין. ואין יום אחד שאני מרוצה מהגוף שלי.
אני כל כך רוצה לרדת אבל יודעת שאני צריכה לאכול, והכל כל כך עוצמתי מבלבל...:(

מכוןCBT

New member
היי katrina12

את מתארת חשש מתמשך מפני השמנה ומחשבות חוזרות על פעילות המונעת את האפשרות להשמנה למרות שציינת כי את נמצאת בקטגוריה של משקל תקין.
תפיסה שגויה לגבי משקל הגוף, צורתו או מצבו הנוכחי, משפיעה על ההערכה העצמית שלך באופן מופרז ויוצרת אצלך תחושות של בלבול וחוסר אונים.

אחד הטיפולים שהוכחו כיעילים ביותר הוא טיפול קוגניטיבי התנהגותי – CBT. טיפול זה נמשך בין 3 חודשים לשנה, מלמד כיצד להתמודד עם החרדה מפני עלייה במשקל, כיצד לזהות את הציפיות הקיצוניות וכיצד לשפר את הדימוי העצמי. במסגרת טיפול CBT לומדים להבדיל בין מחשבות ועובדות וכיצד להתייחס לכל אחד מהם וכיצד להתגבר על מחשבות מכשילות בנוגע לגוף, לאוכל ולאכילה.
מחקרים מוכיחים כי בשיטה זו החזרה לדפוסי התנהגות המאפיינים אנורקסיה היא הנמוכה ביותר, בעוד שסיכויי ההצלחה הם הגבוהים ביותר.

בברכה, צוות מכון CBT.

TinaBa

New member
מרגיז אותי מאוד

שאתם מנצלים הודעה של בחורה במצוקה כפלטפורמה לפרסומת עצמית.
נכון, CBT נמצא במחקרים כיעיל בטיפול בהפרעות אכילה, אבל הוא לא בהכרח הטיפול הטוב והמתאים ביותר עבור כולן. מעבר לכך, נדרשת מעטפת טיפולית רחבה, הרבה מעבר לגבולות ה- CBT, על מנת לנצח את המחלה.
באופן הכתיבה שלכם אתם מטעים, ויותר חמור מכך, אתם עלולים לגרום נזק לנשים אשר משוועות לעזרה.
מקום אחראי ומקצועי היה מציג את הדברים עם קצת יותר ענווה...

מצטרפת

גם אם כל מילה על CBT היא נכונה - המציאות, אגב, לנצח תהיה פחות נחרצת - גם אז, השימוש בכאב של אדם אחר למטרות פרסום הוא מכוער.

levshavur

New member
קטרינה

שלום לך,
תאמיני לי,יכולים להיות לך חיים מלאים בעניין ומשמעות גם ללא ההפרעה. אני יודעת שזה אולי נשמע לך רחוק מלהיות בהישג יד, אבל ככל שתשאפי לזה כך גם תהיי קרובה לשם יותר...
לצערי זו החברה שיוצרת לנו קושי להיות מרוצות עם הגוף שלנו, כי היא זו שמקרבת או דוחה אנשים לפי 'נורמות', אבל מי יצר אותן?, אנשים כמוני וכמוך...
לכן מה שחשוב, שתהיי מרוצה עם עצמך, לא לפי ה'כללים' של אחרים, אלא לפי מה שטוב לך...אני רוצה להגיד לך, יש לי חברה שהיא מאוד שמנה, ועדיין היא מרגישה טוב עם עצמה,,,היא הולכת לתופרת ומעצבת לעצמה בגדים...היא נראית יפה למרות המשקל, ולפני כמה חודשים היא גם התחתנה...
אני רוצה להגיד לך שאני הייתי צריכה להיות מאוד לא מרוצה עם הגוף שלי: אני כבדת ראייה (עם משקפיים 'מוזרים') שבהחלט מרתיעים אנשים, ובנוסף אני גם מאבדת בהדרגה את השמיעה...אז מה, יש טעם שאני אשב ואבכה על איזה מין גוף יש לי?...לא!!! אני אנסה לעשות דווקא עם הגוף הזה, את הכי טוב שאפשר...
אנשים הם לא הגוף שלהם, הגוף הוא רק עטיפה, מה שבאמת חשוב זה הנפש, הנשמה, האופי של האדם...תחשבי על זה: אם את מקבלת מתנה מה יותר חשוב, העטיפה הצבעונית או המתנה עצמה?
ככל שתעסיקי את עצמך יותר ותנסי למלא את היום בדברים שמשמעותיים לך ככה יהיה לך יותר קל להתמודד עם המחשבות על אוכל, שאולי יתפסו פחות מקום בחיים שלך...
לבשה.

coral37

New member
הי! אני קוראת את ההודעה שוב ושוב ו..

אני רוצה פשוט לחבק אותך חזק כדי שלא יהיה לך ספק..את יכולה שיהיה אחרת..שבאמת יהיה טוב ולתמיד. ממ בין לאבד את הרצון הזה ללהגשים אותו יש בחירה משמעותית, יש אובדן בכל מקרה. את צרכה שהצד הבריא יהיה החזק ולא יוותר. זה קשה,לוותר. לקחת מעצמך כביכול את הכח שלך, את מה שעושה לך רע ובכל זאת מצליח להרים אותך.שמחזק אבל בעצם מחליש. חשוב שתדעי,שאת שווה הרבה יותר, שאת באמת יכולה להתנתק מזה. עזבי אותך תת משקל לא תת משקל, את לא צרכה להרגיש ככה. מגיע לך שיהיה טוב. יש דרך מסוימת שמחכה שתצעדי בה, והיא לגמרי שלך. אפשר שזה יהיה אחרת..ושזה באמת יהיה טוב ולתמיד. שולחת חיזוקים וחיבוק

למעלה