קשה לי

שריתוש33

New member
קשה לי

היי לכולם. חדשה כאן. יש לי הרבה מה לספר...אבל בנתיים נתחיל ב"קטנה" אנחנו משפחה עם שלושה בנים מקסימים. הגילאים 12,6,3 מדובר בבחורציק בן השלוש... לא היה פשוט איתו מההתחלה. הוא במעקב כמעט מהיום שנולד במרכז להתפתחות הילד. בגדול הוא הדביק את הפערים, אבל יש עוד הרבה עבודה. הבעיה שכרגע מאוד בוערת לי-הוא פשוט לא מפסיק להרביץ. לכולם. אפילו לאחים שלו שכבר בוכים ממנו. הוא לא מקשיב ועושה דווקא. יכול להיות שהוא לא ממש מבין, או שהוא רוצה לבדוק את הגבולות ואותנו. אבל זה כל כך מתיש. מה עושים??? יש למישהו רעיונות? תודה.

b o t t e n

New member
קצת קשה כשאת לא כותבת אלו פערים יש / היו לו.

ולכן אצא מתוך נק' הנחה שמדובר בקשיים פיזיולוגיים בלבדץ ואגיד לך, שמניסיון, יש מצב של אמפטיית יתר לילד עם מגהלה במשפחה, ואז קשה יותר להציב גבולות. בפשטות: עונש
בכל פעם שהוא נושך, מכה וכו'... הוא פשוט הולך לעונש לשלוש דקות. ממש כמו שמראים בסופר נני= זה עובד

שריתוש33

New member
נסינו עונש

כמו ללכת לחדר. אבל הוא יצא משם. עמדנו בכניסה כדי שלא יצא ואז הוא לא הרגיש שהוא בעונש. במילים אחרות "עונש" הללכת לחדר, לא עזר עד עכשיו. לגבי הפערים היו פערים פיזיים ובדיבור.

עונש "ללכת לחדר"

אנחנו הפסקנו עם המנהג של לתת עונש "ללכת לחדר" כי הסבירו לי , והסכמתי שהחדר של הילד הוא הפינה שלו, החממה שלו ואם דווקא המקום הזה הופך להיות עבורו עונש זה קצת בעייתי מבחינת התפיסה של הילד את החדר המקום שלו, מקום מוגן וכו'.. שם המשחק הוא התמדה ועמידה על שלכם. מספיק להגדיר "פינת מחשבה", שהילד יושב בה ל-3 דקות (דקה על כל שנה משנות הגיל, אם אני לא טועה), ואם הוא קם להחזיר אותו לשם מיד.

עונה

כתבת מאד בתמציתיות לגבי בן ה-3. אם יש לילד בעיות התפתחות (מה הסיבה?) אז יכול להיות שזה משפיע גם על ההתנהגות וזה יכול לנבוע גם מדברים אחרים כמו אי הצבת גבולות וכו'. קשה לייעץ מה לעשות כי צריך לדעת מה הסיבות. אם מדובר בקושי לבטא את עצמו, כדאי לתווך לו המון, להסביר ואפילו לעשות הצגות עם סיטואציות שבהן הוא נופל. אם מדובר בחוסר גבולות, זה הזמן להציב אותם. בכל מקרה להרביץ אסור להרשות לו וצריך להפעיל סנקציות כשזה קורה.

שריתוש33

New member
מתנצלת שכתבתי בתמציות

אני פשוט מאוד עייפה. אין בעיה בבית של גבולות. עם הגדולים זה עובד מצויין. עם הקטנציק זה לא עובד. אני לא בטוחה שהוא מבין מה אנחנו רוצים ממנו. הוא די מבסוט מכל המהומה שהוא גורם לה. למשל, הוא מרביץ לאחיו הגדול, המסכן בורח ממנו כדי לא להחזיר לו, והוא רודף אחריו ומנסה להרביץ לו שוב. איזה סנקציות כדאי להפעיל?

עונה

לעצור אותו, לקחת אותו ביד, להכניס לחדר ולתת לו להיות 3 דק'. מנסה לברוח משם? עומדים בכניסה עם הגב אליו ומתעלמים ממנו. ה-3 דק' מתחילות מהרגע שהניסיונות לצאת מפסיקים, אפשר גם לציין ולהגיד לו את זה. אם זה לא אפקטיבי, הייתי משאירה אותו בחדר ואומרת לו"שאת סוגרת את הדלת ועומדת מחוץ לדלת ליד 3 דק' ( לא מתלהבת מזה אבל אחרי פעם אחת כזו, כבר לא תצטרכי להשתמש בזה). את צריכה לחשוב על עונש שיתאים לגיל, לזמן ושיכאיב לו במידה מסויימת אחרת זה לא עונש אלא משחק.

למעלה