קשה לי עם זה...

ציפי81

New member
קשה לי עם זה...

מייד אחרי הגט הוא נסע. לברוח... לברוח! לברוח מתגובות הסביבה לגירושיו של הבחור שהיה ועודנו הציר המרכזי, ה"מסמר" בכל מקום אליו הוא מגיע, לברוח מהמשפחה, ולברוח מהצורך להתמודד עם הריחוק מהילדים. וגם עוד כמה דברים שהוא לא פרט, אבל הם קיימים. לבנות היה כל כך קשה. הוא (היה?) אבא טוב ומסור שתמיד דאג ודואג להן, והן, ה"ילדות של אבא", מאוד קשורות אליו. לקח להן זמן להתרגל. עם הקטנה זו היתה קטסטרופה של ממש. היא לא הפסיקה לבכות ולבקש אותו, ולהיצמד אלי. ולא עזרו כל החום והאהבה שהרעפתי עליה, הלב נשבר. וגם הגננת לא התמודדה עם זה ועמדתי בפני אי נעימויות.. זה היה מוזר. היא היתה בגיל שילדים לא זוכרים דברים, היתה צריכה לשכוח אותו כבר... עם חלוף הזמן החלטנו, בעצת הפסיכולוג, שהיא תדבר איתו רק פעם בשבוע ולא כל יום, וזה עזר. היא השתחררה ממנו, חזרה להיות מה שהיתה תמיד: ילדה שמחה ומאושרת ששרה ורוקדת כל היום ומרעיפה על כולנו אהבה ומקבלת מכולנו פי עשר בחזרה. ועכשיו, בעוד חודש, הוא יגיע כדי לשהות כאן בפסח, וכולי חששות וגם כעס. הוא אומר לי "אני אבא שלה", ואני אומרת: אם אתה אבא שלה למה נטשת וברחת, והשארת לי את כל ההתמודדות? אני זאת שעמדה כאן בכל הקשיים עד שהגענו למצב בו סוף סוף טוב לה. ועכשיו הוא יבוא, ויעשה בלגן בראשה וברגשותיה, ואחרי שבוע - שבועיים ייסע בחזרה, ושוב אצטרך להתמודד עם כל הבכי והדמעות. כן, אני יודעת, הוא אבא שלה וזה חשוב ולכן לא אמנע זאת ממנו. אני רוצה שהיא תזכור שיש לה אבא, שהדבר הזה קיים. אבל זה מציק לי מאוד. הסדרי ראיה אינם זכות בלבד, אלא גם חובה. האיש קיבל הסדרי ראיה נוחים ביותר, אבל בחר שלא להתמודד אלא לברוח. למה זה מגיע לי??? למה?!? אני משקיעה בבנותיו את הנשמה יום יום ושעה שעה, הוא יבוא ויקצור את הפירות, ויהרוס - כדי שאני אצטרך להתמודד שוב עם הבניה, ועם הכאב? שלא לדבר על ההשלכות הפסיכולוגיות - ילד זה צעצוע? כשנוח לך אתה בא ומשחק איתו, וכשלא מסתדר אתה הולך? הצעצוע הזה הוא נפש רגישה! לא אמרתי לו מילה מכל זה, ואני לא יודעת בדיוק איך להבהיר את זה. מצטערת, אבל זה לא מקובל עלי. אם כל כך חשוב לו הקשר עם בנותיו לפחות שיגיע לארץ בתדירות גבוהה יותר, ולא יהרוס את כל מה שבניתי בעמל רב, ובדמעות רבות עוד יותר.

ותשחק

New member
ציפי'לה

נורא עצוב לשמוע. כל מה שקשור לילדים - שם זו נקודת השבירה שלי, ולשמוע על כזה צער של ילדות.. זה שובר.. את כל השאלות, אני מכירה מכיוונים אחרים, ופשוט הפסקתי לשאול, הפסקתי לנסות להבין, כשלפעמים אני כועסת, לפעמים אומרת, לפעמים רומזת, אבל לרוב לרוב אני שותקת פעם עוד שברתי את הראש, היום כאמור הפסקתי לנסות להבין - אלא רק להבין איך אני מתנהלת בתוך כל החוסר בהירות, או ההחלטות התמוהות של הצד השני.. לכן אני מציעה לך לדבר עם הבנות, להכין אותן מראש שזה לזמן קצר, מן סתם הן כבר במקום אחר, אז זה לא יחזור על עצמו, ובעיקר להסיר את כל הפחדים וכל החששות שלך, ולהיצמד לטוב ולנסות ליצור מחשבה חיובית או תסריט אחר, וזה גם יעזור, יפרק מתחים שעוד אפילו לא נוצרו.. רק במחשבה בינתיים..

ציפי81

New member
תודה... הבעיה היא

הגדולות מוכנות לזה. כל הבעיה עם הקטנה שהיא לא בגיל שאפשר להסביר לה את זה. אני מאוד דוגלת בלדבר עם ילדים. דיברתי אל בנותי כמו גדולות כשהיו בנות כמה חודשים, וזה הוכיח את עצמו. אבל בדברים סבוכים כל כך זה לא מתאים לגיל. הפסיכולוג אמר לי במפורש שהקטנה היא לא בגיל שאפשר לדבר איתה על דברים כאלה, ודיבור עלול רק לתסכל אותה כי אין לה מספיק כלים להביע את עצמה בצורה כזו... הוא נתן לי דרכים אחרות להתעסק איתה, אבל במקרה הנוכחי זה לא יעזור... לפחות לא לגבי הכנה מראש.

מה דעתך ...

לחייב אותו לחתום עם ערבות כספית , שיוכל לפגוש את הקטנה , אך ורק בתנאים דלהלן ... ואם לאו , הוא לא יוכל להתראות עם הקטנה ... בקשי מביה`ד אשור להסכם , ונמקי את סיבתו ... יש לשתף את העו`ס שהיתה מעורבת ... ואז יש ``שינים`` להסכם ... זו חולשה שמתבטאת מיד אחר הגירושין ... במיוחד אצל חלשי אופי ... שיהי` בהצלחה

האמת

כתבתי תגובה רחבה, אולם ברגע האחרון הקשתי על איזה מקש מיותר ש"העיף" לי את הכל. חשבתי אולי אני לא חייב לדחוף את ה"אף" תמיד כאשר הנושא הוא ילדים. עכשיו לאור תגובתך, אני שוקל לכתוב את הדברים שוב.

ציפי81

New member
בטר ידידי

אני לא רוצה מלחמות. זה בדיוק העניין. אילו רציתי מלחמות, האמן והאמן לי, היה לי הרבה על מה להילחם. כבר הזכרתי כאן בעבר - מנעתי מבית הדין להוציא נגדו צו עיכוב יציאה מהארץ. אתה קלטת? אני מנעתי מבית הדין לפעול נגדו. כי אני שונאת מלחמות. אני מחפשת את הדרך לפעול נכון בדרכי שלום, לא מלחמה. בשורה התחתונה - טובת הבנות היא השקט, לא המלחמה. אגב, הוא יודע את מקומו. אם הוא מעביר ביקורת בלתי מוצדקת (יש גם ביקורת מוצדקת), אני מזכירה לו שאני פועלת כאן לבד בזירה. הוא תמיד משתתק אחר כך.

ליגה76

New member
../images/Emo24.gif

אין לי מה לומר, לא מבינה בזה. יכולה רק לשלוח לך חיבוק ענק. את נראית לי אמא מדהימה.

סומבודי

New member
הטבת

לבטא את תחושותייך וחששותייך. חוששני שאת מתייצבת מראש בעמדה פסימית, העלולה להגשים את עצמה. את מכירה את הנפשות הפועלות, ומבססת כנראה את חששותייך על פיהן, אך כדאי לקוות גם לטוב. בחרי לטפח את הגרעין החיובי, את ניצן התקוה, ופתחי פתח של תקוה לביקורים תכופים יותר. התייצבי כלביאה, שדרי עוצמה לילדייך, והכיני אותם לבאות. הם צריכים להבין ממך, במפורש ובמשתמע, שאת מעוניינת בטובתם, ומייחלת להנאה שלמה במפגשם עם האב המתרחק.

ותשחק

New member
נכון

וברגע שאת תשמחי בתוכך עם המפגש ותאפשרי לו להתקיים, לא רק במציאות, אלא גם בתוכך (בלי פחדים, ראיה פסימית וכד'), הן גם ישמחו ובגדול.. זה מאוד קשה לעשות זאת, מניסיון, ולעיתים אפילו כמעט בלתי אפשרי, אך גם אם זה לא יצליח בפעם הראשונה, זה יכול להצליח בפעמים הבאות, ולא צריך להיבהל מזה.

ציפי81

New member
אנחנו לא מפסיקות לדבר על זה

הבהרתי להן מראש שאתן להן להיות איתו כמה שיותר - הוא גם ביקש זאת. תודה על העידוד, אולי באמת עם מחשבה חיוביות אצליח לשדר לה יותר כוחות להתמודד...

שולחת לך חיבוק גדול ומזל טוב

להולדת האחיין. אני לצידך מתי שתרצי, תרגישי בנוח.

ציפי81

New member
../images/Emo51.gif בכיף הייתי מזמינה אותך לברית אבל...

את יודעת שזה בעייתי

ציפל'ה- קודם כל קבלי ../images/Emo24.gif ענק

ובתור אחת שהסדרי הראיה אצלה לא התבצעו בסדר קבוע אני מאוד מאוד מבינה אותך. אמנם אצלך המקרה הוא אחר- האב נמצא בחו"ל ולא יכול לראות את הבנות כל שבוע אבל לפחות יש להן איתו קשר טלפוני- הן יודעות מי עומד מאחורי הטלפון ומקבלות ממנו יחס מסוים. את צריכה להיות מאוד חזקה מול הבנות ולא לשדר להן את הפחדים האלו (בשביל זה אנחנו פה...
) ולהדגיש להן כל פעם שאחרי החג אבא חוזר לחו"ל. ואולי אפילו בשבוע השני להוריד קצת את התדירות של המפגש בינן לבין האבא וככה לאט לאט להחזיר אותן למסלול הרגיל. בהצלחה!!

טוב

כל משפחה יש לה ציר מרכזי אחד שנקרא לו 'משפחה' סביבו מתקדמים כל הסובבים. בכל "תיק משפחה" ישנם שלושה צירים שונים, ישנו ציר אחד שקוראים לו אבא, ציר אחר שקוראים לו אמא וציר נוסף שקוראים לו ילדים. לכל ציר אינטרס אחר, למרות זאת באיזשהו מקום הצירים צריכים (לנסות) להשתלב. שימי לב לכותרת השרשור "קשה *לי* עם זה..." קשה *לך*, זה בסדר גמור, את בן אדם עם זכויות, רצונות ורגשות ומותר לך שתרגישי קושי. הבנות שלכם צריכות את האבא שלהן, זה הצורך והזכות של הבנות, את כאמא טובה ומשקיענית, דואגת להן ובגלל זה את תומכת ומעודדת את המפגשים עם האב. את פירות השקעתך רק את זוכה ותזכי לקצור, הפירות המתוקים של השקעתך בפיו הם מלוחים וחמוצים, ולא בגלל חסרון בפירות אלא דווקא בגלל חסרון ההשקעה שלו! הוא ברח מפני..... הוא לא יכל להתמודד עם דברים אלו, לבטח שהוא לא שמח עם המגבלות שלו, הוא מצידו כנראה משתדל לתת לבנות את כל מה שיכול מבחינתו, ואת שנמצאת במקום אחר רואה כמובן את הדברים אחרת. דבר אחד אסור לשכוח, הדבר שהכי מזיק לילדים, זה לראות חיצים נורים בין הורה אחד לשני, זה יותר גרוע מהמפגש הכי הזוי. וכמו שאמרו אחרים לפני, חישבי חיובי, שדרי לבנות חיובי, וה' יצליח דרככם לעולם ועד.

להיות אבא

מעל הכל זו חובה ולא רק זכות!!! זה לא שהוא לא יכל להתמודד עם דברים אלו, הוא פשוט לא השלים עם זה!!! קשה לך??? לך לטיפול,תקבל עזרה. לברוח זה לא פתרון. משתדל לתת לבנות את כל מה שיכול מבחינתו??? לבנות כרגע טוב בעמדה שלהן,הן השתקמו ולו לא הי'ה חלק בזה. אז הוא לא יכול להגיע על תקן הדוד מאמריקה,עם מתנות והפתעות ולקדוח ביסודות. שיתחיל קודם בטיפול שיעזור לו להשלים עם הגירושין שיברר עם עצמו עד כמה הוא מסוגל להתמיד בקשר. שיתחיל עם שיחות טלפון סדירות, שיתחיל בשיחות וידאו דרך דור שלישי/מסנ' שיתחיל בשליחת מכתבים. והכל בשיתוף פעולה עם פסיכולוגית לבנות.

למעלה