קשה לי מאוד לכתוב......

קשה לי מאוד לכתוב......

זוגיות במשבר אכן כך. עם ילדים כבר כ 6 שנים ,לפניי כמה שנים עברנו משבר קשה לי..[בריאותי] מאז אנחנו לא ממש מצליחים להיתאושש. אנחנו מתווקחים על,כל דבר. כועסים אחד על השני,מתווכחי על,חינוך הילדים. על עבודות הבית,על הקניות,בעצם על כל דבר.,לא תמיד זה היה כך אני חושבת שעם המשבר הבריאותי בא המשבר,הזוגי... ואנחנו לא מצליחים להיתאושש. הצעתי לו ללכת,ביחד לייעוץ זוגי,אך הוא מסרב. הוא טוען שהבעיה בי,ואיין לו טעם ללכת.למרות שכבר כמה פעמים שניינו העלנו את,נושא הגירושים. אני רוצה להיות נוכחת בשקר הזה,אני עדיין אוהבת אותו,וחושבת שיש הרבה על מה לעבוד. אילו פתרונות אפשר להציע לו,בשביל לפתור את הבעיות ,נראה שהוא מתכחש,לכל הבעיות שלנו. הדרך היחידה היא לצערי הדרך"הקלה"גרושין????? מקווה שלא. תודה למי שהקשיב אור ואהבה תמיד.

מריוס זכריה

Member
מנהל
עצה, או הצעה

שורש המצב שבו אתם נמצאים נקרא "מאבק כח". זה דבר שקורה לכל זוג, בשלב כזה או אחר. לרוב זה מתחיל כבר בשנה הראשונה, אבל לעתים זה לא מורגש (למרות שזה שם) אפילו כמה שנים. על כל פנים, זה חייב לקרות. יש זוגות שאצלם זה קורה בצורה מתונה ומתמשכת, ומנוהל בצורה טובה. ויש זוגות שאצלם זה מתפרץ פתאום אחרי משבר כלשהו - כמו במקרה שלך. התוכנה העיקרית של מאבק כח היא: כששני בני אדם נמצאים במצב זה, כל מה שהם עושים או אומרים מתפרש על ידי השני כחלק מהמאבק. אפילו כשמישהו אומר לשני: "בוא נפסיק את המאבק בינינו", הצד השני רואה בזה ביטוי למאבק!!! מה אם כן אפשר לעשות? שאת עצמך, עם עצמך, בלי לומר שום דבר, תנסי לבטל את הדבר הזה. תנסי פחות להיאבק בו. מה הבעיה בגישה הזאת? שאת עלולה להפוך לשפוטה שלו. ועל זה אני לא ממליץ!!! הסוד הוא לא להגיב ממקום של מאבק כח, ובכל זאת לשמור על הגבולות או הצרכים שלך, בצורה רכה ועדינה ולא כוחנית, אבל בהחלט נחושה. וזו אומנות עדינה מאוד ומורכבת מאוד! אבל זה אפשרי. מצטער שאין לי פתרון קל יותר להציע לך. לו היה לי - הייתי כבר מיליונר

תודה רבה מריוס :)

אכן אתה צודק.. מאבקיי כח,וזה גם הפחד שלי,לשחרר שאם אני אסכים איתו,מה שבדרך כלל,לא קורה הוא ירכב על הגל...וזה יוביל למצב שבו אני אומרת כן מלכי היקר...חחחההה לנסות פחות להאבק בו?....זה קשה מאוד,כי אם אוותר לו אזיי אני,מכימה אם מה שאמר... ןאני לא מסכימה ומה אז?????... אוליי באמת אנסה,לזוז קמת הצידה ולתת לו מקו להיתבטא?. תודה על ההארות וההערות. יום נהדר אור ואהבה תמיד.

dovk

New member
דווקא כן ייעוץ זוגי... את, לבד -

מאוד מאוד קשה לראות את כל התמונה - לאדם שהוא חלק ממנה, ולנו הגולשים, ששומעים רק צד אחד - וגם אז רק את מה שהוא רוצה שנשמע (ואין כאן ציניות או שיפוטיות, זה באמת המצב). יעוץ זוגי זה הפיתרון והפיתרון היחידי. הוא לא רוצה לבוא, שלא יבוא. תתחילי את הדרך לבד, תקבלי תובנות וכלים להנהל יותר "נכון" (נכון לך אני מתכוון) מולו. כשהוא יתחיל לחוש שאין לו שותף למשחק, יש סיכוי לא רע שיצטרף לטיפול ותקחו את הזוגיות שלכם למקומות הרבה יותר טובים, או, במקרה הכי גרוע (ואז זה לא יהיה ממש גרוע), תביני שבאמת נכון לסיים את הקשר, להתגרש... וגם, אני מקווה בשבילך, תוכלי לגלגל את העניין באופן שקול ובריא, בעלויות מינימליות ו, יותר חשוב, מינימום נזק לילדים. בהצלחה, ונשמח לעדכון

תודה רבה דוב :)

ההצעה שלך,כל כך נכונה... אוליי להתחיל לבד,ובהמשך הוא יראה שזה טוב לזוגיות הוא יצטרף??? מי יודע? אוליי זה הפתרון. אשמח לעדכן בהמשך. יום נהדר אור ואהבה.

גארוטה

New member
מהתשובה שלך למריוס

קשה שלא לראות שהבעיה היא אכן ברובה בך ובאופן שאת מתנהלת מולו. את פוחדת לשחרר - צורך לשלוט, את מראש לא מסכימה איתו שמא הסכמה שלך עם משהו מדבריו יהפוך אותו אוטומטית למלך ואותך לשפחה - חוסר בטחון, את מודה שאת צריכה פחות להיאבק בו, את מבינה שאת צריכה לתת לו מקום להתבטא, משמע שכרגע אין לו מקום בכלל. פתרון? אור ואהבה את אומרת? אז תתחילי גם ליישם. בהצלחה.

כל כך נכון קלעת בול :)

הצורך לשלוט בלי יכולת לשחרר.... ושוב זו רק חלק מהביעה הגדולה.... מקווה שנימצא ביחד את האור והאהבה תמיד. תודה על תשובתך הכנה.

gogolit

New member
תלכו לאיזה מסעדה

טובה,ותדברו ביניכם .ועל כל מה שמציק לכם.

למעלה