קשה לי לתאר לעצמי

קשה לי לתאר לעצמי

איך אגיב כשהילדים ידברו על החבר\בן הזוג של "אמא".... במהלך שיחה היום,עלה הנושא בהקשר של קבלת בן הזוג של הצד השני.ושל יחס הילדים אליו. זו תחושה די קשה וחדשה שאינה מוכרת לי, מצד אחד מהמקום הכי אינטרסנטי הייתי שמח לדעת שהיא מצאה בן זוג שהוא בנאדם טוב,ומפגין יחס טוב לילדי,ושהם שמחים לשהות במחיצתו. ומצד שני,יש חשש לא מופרך ממש,לגבי קבלת הדבר עצמו כשהילדים ידברו עליו בהערצה מסויימת,שהוא קנה לי את זה,ולקח אותי לשם. אולי אפילו קנאה ברמה מסויימת,ואולי גם החשש לכרסום במעמד שלי כאבא האהוב. מן תחושה שכזו שמישהו מנסה למלא את מקומי כשאני עדיין שם ובכלל לא ביקשתי זאת. האם זה ידמה למעין הרגשה של תחרות סמויה...?אולי יגרום לרצון להוכיח עדיפות על פניו ? לדעת שאני עדיין הזכר האלפא בעיניהם ? אמנם כשנגיע לגשר נעבור אותו איכשהו,אבל עדיין,הרהורים בנושא לא מזיקים,ואולי גם עוזרים להתכונן נפשית לדבר.

אמרת כמה דברים מאוד נכונים

"מצד אחד מהמקום הכי אינטרסנטי הייתי שמח לדעת שהיא מצאה בן זוג שהוא בנאדם טוב,ומפגין יחס טוב לילדי,ושהם שמחים לשהות במחיצתו." ומצד שני- אתה יודע שאתה האבא שלהם ובמידה ותמשיך להתנהג כמו אבא (כמו שאתה עושה היום!)אין שום סיבה שהם "יחליפו" אותך במישהו אחר. הגרוש שלי יוצא עם רווקה - בהתחלה הילדה הייתה מספרת שהיא קנתה לה ועשתה לה כל מיני דברים- אני הגבתי בחיוך אפילו שלא תמיד היה לי "קל" עם זה, ועם הזמן הבנתי שבשביל להיות אמא שלה אני לא צריכה לקנות לה מתנות כל הזמן ולהתחרות באישה זרה- אני צריכה פשוט להיות "שם" בשבילה ולהיות מי שאני- ולא לשכוח שאמא יש רק אחת. בהצלחה.

Rtitan

New member
אני מקווה שהוא יהיה אדם נבון...

אני יודע שמאד אפרגן לגרושתי כשהיא תתקבע לה בזוגיות חדשה - ורק אקווה שהוא יהיה בן זוג טוב אליה וטוב לילדים שלנו. אני יודע שמעולם לא רציתי, ותמיד הבהרתי לילדים של בנות הזוג שלי שיש להם אבא אחד, שאני לא מתכוון להיות "אבא במקום אבא שלהם" ולעולם לא אקח על עצמי את המקום שלו - ובעיני, המקום שלו כאבא שלהם, ואני מקווה שאבא טוב ונערץ שלהם - הוא שלו ולעולם לא אנסה להיכנס לשם. לעולם אכבד את המקום שלו ואם הוא יחשוש, לא תהיה לי שום בעיה לשבת איתו ולהציג לו את מקומי בעיני - בסך הכל בן הזוג של גרושתו - בין אם נהיה נשואים או לא... בין אם יהיו לנו ילדים משותפים או לא: אני לעולם לא אהיה "במקום אבא שלהם". זה בוודאי לא אומר שלא אהיה חלק מהגידול והטיפול בהם - אבל אני מקווה שאדע ללכת על שביל הזהב ולא לפלוש לתחום שלו - ממש כמו שלא הייתי רוצה שיהיה מי שיפלוש לאבהות שלי. אני רק יכול לקוות שגרושתי תמצא בן זוג שיחשוב בצורה דומה... ושיהיה לה בהצלחה גדולה... אפרגן לה לגמרי!

זו בהחלט סוגייה קשה../images/Emo20.gif

אני מאמינה שילדים יודעים היטב מי ההורים שלהם. אני לא מאמינה שכסף יכול לקנות אהבה. בטח שלא אצל ילדים. זה יכול מאוד להרשים אותם, אבל בסופו של דבר הילדים הם סנסורים של רגשות. אם החבר של אימא שלהם יאהב אותם, יכבד אותם ויקבל אותם - הם ירגישו זאת ויתייחסו אליו בהתאם (ואז הוא גם זכה ביחס הזה בכבוד). אחרי הפרידה האיש הכיר מישהי. באופן אולי מפתיע - זה שימח אותי. הקשר ההוא נגמר מהר. את אשתו הנוכחית הוא הכיר זמן קצר לאחר הפרידה מהחברה הראשונה. כשהבנתי שהקשר הזה רציני - עשיתי כל מה שניתן היה כדי לסלול לה דרך נוחה ופתוחה ללבבות של ילדיי. הבנתי שיש לכך חשיבות גדולה לכולנו. לפני שנתיים וחצי הבן הבכור שלי התחיל לקרוא לאישתו של אביו "אימא". כתבתי אז בפורום על כך (קליק). כיום הם לא פונים אליה בכינוי 'אימא', אבל הם בהחלט סופרים אותה ככזאת ברמה מסויימת. הם מדברים עליה בחיבה גדולה איתי ועם המורות שלהם. המשפחה שאביהם בנה מאוד חשובה להם ואני מאוד שמחה שזה המצב.

הרוב בסדר אחי...

כשלצד השני יש זוגיות אין לו זמן ו/או חשק להתעסק איתך. מצד אחד זו צריכה להיות השאיפה ואלו צריכים להיות האיחולים, למרות שישקר מי שיגיד לך שזה לא עושה אי-אילו עקצוצים קטנים. אף אחד לא ימלא את המקום שלנו כאבות לילדים שלנו, אלא רק את הצד הפנוי במיטה...וכשהצד הזה ייתפס, הרבה אוויר ולחץ ישתחרר. מי שאבא טוב לא צריך לחשוש ומי שלא מתפקד כאב, גם 'תחרות' שכזו מצד בן זוג של אמא לא ישנה אותו.

Rtitan

New member
../images/Emo3.gif עם איך שאתה רוכב... שלא תהיה זכר זטא...

ראיתי את הסרטון שצילמת וכתבתי לך שם כמה דברים - אני מכיר מעולה את הסביבה הזו... עם איך שאתה רוכב - שמור טוב טוב על האבא של הילדים שלך!!
.

בגלל זה...

ההבטחה לסיבוב על ה-ZZR 1400 לא יוצאת לפועל......
חייב חייב לתת בגז עליו !!! קח אחד מהצ'רקסיה הכפולה...... עשו ממש שמח.

רגשות שליליים שקיימים בך

יתממשו ויחזרו אליך (קארמה) אם לא תדע להפוך אותם לפרגון. קח את רגשות הקנאה, הפחד וחוסר הבטחון ותהפוך אותם לפרגון לילדיך ולגרושתך. איזה כיף שלילדים שלך וגרושתך טוב. איזה כיף שיש עוד דמות דומיננטית שיכולה להשפיע על ילדיך בצורה טובה...להעניק להם, ללמד אותם דברים אחרים, דעות שונות, לתת להם עוד חום ואהבה. אהבה של ילדים להורים הביולוגיים חזקה יותר מכל אהבה לאדם אחר, גם כשמערכת היחסים אינה טובה (במיוחד בילדות), אז בטח ובטח אם מערכת היחסים עם ההורים טובה.

עכשיו

נשאר לי רק לקוות שהוא אכן יהיה כמו שתיארת...
אם יש דבר שבו אני יכול להיות בטוח,זו האהבה ביני לבין הילדים. בטוח שהכל יהיה בסדר.

ברור שהוא יהיה כזה :)

בגלל שאתה מפחד. הפחד שלך יתממש אם תרצה ואם לא (בעודך פוחד פחדיך מתממשים). השאלה היא איך תדע להתמודד עם התחרותיות והקנאה. זה תלוי רק בך, וזה מקום מצויין לתיקון שלך עם עצמך.

אולי....

קיציס,אמרתי אולי..... וזה לא פאה זו שזירה...... ואני ? אני רק עכשיו חזרתי מתיקון....

ye44

New member
אתה לא יצירתי בקו המחשבה שלך קח

סיטואציה שלא עלתה לך בראש ,הקטנים שלך מתעוררים ל
פרוע בין ה X שלך לחבר שלה ואז הם באים ואומרים לך שהם ראו את אמא במיטה עם החבר שלה ערומיםםםםםםםםםם
"גיסנו "תכין את עצמך נפשית לכל הסיטואציות האפשריות עפ"י אמנת ז'נבה ה X שלך זכאית לעשות ככל העולה על רוחה
זה טבעי שילדים יעדיפו את אלו שיתנו להם מתנות ,קבענו שהם אגואיסטים וברגע שהם יתחילו לנופף בזה תמיד אתה יכול לומר את המשפט " קדימה הולכים להחליף את אבא בסופר " אל תכנס לשום תחרות איתו תהיה אתה כמו שהם מכירים אותך ! מציע לך לממן לה גם בתי קפה לדייטים שלה
הדייטים שלה זה החופש שלך העיקר שתצא לך מהוריד

למעלה