קשה לי לסדר את החדר

snoopytush

New member
קשה לי לסדר את החדר

זו כבר לא בעיה חולפת. רק מהמחשבה על להתחיל לנקות אותו אני מתמלאת חולשה
גופנית ונפשית.
אני אומנם הולכת לטיפול של ריברסינג ( התחלתי ואני מנסה להתמיד ), אבל לדעתי זה טיפול שפחות מתמקד
בצד הזה. הקטע של הלסדר קשור לכל מה שכרוך בארגון ואורח חיים. לכן למשל קשה לי לבשל או ללמוד מתכונים
כי קשה לי הלשנות הזה לא יודעת להסביר. דברים שהם לא מסובכים מרגישים מסובכים. וזה מתסכל כי אני יודעת
שאפילו אם הייתי מנקה כמו צב את החדר אם הייתי עושה כל יום קצת אז כבר הייתי מסיימת מזמן.
זה מרגיש כמו ללכת במדבר 40 שנה.
האם אימון אישי בדרך כלל מטפל בפן הזה? כי ממש לא בא לי על פסיכולוגים.
אני יודעת מקריאה של סיפורים של אחרים שזו בעיה שיש להרבה אנשים אני רק לא יודעת איך הם מטפלים בה.

סידור חדר

מאמן אישי יציב איתך מטרות ויצפה שתעמדי בהן כי את מאוד רוצה
פסיכולוג, ישלח אותך לבדוק הפרעת קשב ויש מצב שימליצו לך על טיפול תרופתי. קשיים בארגון כמו אלה שאת מתארת יכולים ליפול בשתי קטגוריות בתחום הפסיכיאטרי - הפרעת קשב שמשפיעה על היכולת לתכנן ליזום ולהוציא לפועל כל מיני דברים לא רק סידור חדר; ובקצה השני חרדה שמשפיעה באופנים שונים כמו חשש להזיז דברים, hoarding ועוד.
מרפאה בעיסוק שיודעת לעבוד עם אנשים בסביבה טבעית, תבוא אליך הביתה וביחד תבנו שיטות סידור וארגון שטובות לך. היא גם יודעת לעבוד עם אנשים בעלי הפרעות קשב ו/או חרדה כך שזה ילקח בחשבון בעבודה איתה
אנשים שיסדרו עבורך. יש חברות כאלה שמסדרות בלגן. לפעמים אם הבלגן מאוד גדול, משלבים. לוקחים חברה כזו, וכשהם מסדרים את נמצאת שם עם המאמן או המרפאה בעיסוק או מי שבחרת לעבוד איתו - ואחר כך לומדים לשמר את הסדר בתוך אורחות החיים.

נ"ב.

hoarding נקרא בעברית "אגרנוּת" או "אגרנות כפייתית".
מדובר על אנשים שאוגרים (שומרים) המוני חפצים שאין בהם צורך נראה לעין.
יש על זה הרבה חומר באינטרנט. היו גם תוכניות בטלויזיה.
הנה דוגמה.

הטיפול יכול להיות בכל אחת מהשיטות שיעל הציעה.
כמו כן, נדמה לי שיש אופציה של מטפל קוגניטיבי-התנהגותי (CBT) שבא הביתה, ועוזר בפרידה מהחפצים המיותרים. גם פרידה פיזית וגם -- רגשית.

נשמע מעניין

למרות שלא הצלחתי לפתוח את הקישור

בכל אופן, אם זו בעיה של קבלת החלטות, אז על אחת כמה וכמה CBT יכול לעזור. לא?

ladybug4NLP

Active member
לעשות סדר בבלגן

אמון אישי טוב - יציב יחד אתך את המטרות של מה לסדר, כמה מתי ותוך כמה זמן.

אימון רגשי יכול לעזור לעשות את אותם דברים, לבדוק מה המקור/שורש ההתנגדות כדי שגם אם תסדרי פעם אחת, זה לא יישאר בגדר חד פעמי.
תוכלי לקבל כלים להבין את עצמך, ללמוד מטעויות, להציב מטרות סבירות שיש להן תוצאה אקולוגית בשבילך בטיפול קצר מועד יחסית.

לפעמים עבור אנשים בלבגן מסביב הוא סוג של חומת מגן ולאו דווקא רק משהו לסדר.

לפעמים זה הפרפקציוניזם והמחשבה שלא תוכלי לעשות את זה באופן מושלם או לשמור על הסדר.

ולפעמים זה סוג של מרד של מי שכל הזמן אמרו לה שכל דבר צריך לשים במקום.

האם בתוך הבלאגן שלך את מוצאת בקלות את מה שאת צריכה?

לכי למה שמתאים לך - לפני שהתופעות יתקבעו,,

נראה לי שהכי חשוב זה ללכת, כך או כך, ביופידבק זה מצוין וגם הומאופטיה עוזרת מאד
הכי חשוב שלא תשארי עם התופעות האלה של החרדה (שגם כמובן קשורות להריון)ותגלשי איתם ללידה!

גם מדיטציה יכולה לעזור

בהצלחה לך, ושיהיה במזל,,

דנה שלמון
תרפיסטית באומנות

motti4me

New member
למה לסדר את החדר?

תחשבי על זה?
מה גורם לך לרצות כל כך לסדר את החדר מצד אחד
ומצד שני חולשה גופנית ונפשית
?
האם צריך/ חייב לנקות ולסדר את החדר בצורה מלאה?
האם סידור חדר ב70% ולא ב100% יעזור?
והאם צריך/חייב לנקות את החדר או האם את לנקות את החדר?
רצון בדרך כלל מביא אנרגיות לעשייה

בהצלחה

motti4me

New member
זה המשפט*

והאם צריך/חייב לנקות את החדר או האם את רוצה לנקות את החדר?
רצון בדרך כלל מביא אנרגיות לעשייה

בהצלחה שוב

למעלה