קשה לי הצילו

קשה לי הצילו

אני בת 40 נשואה+4 עם אנדומטריאוסיס כבר שנים. נותחתי לפני 10 שנים והיה לי קצת שקט. לפני 4 שנים ילדתי בניתוח קיסרי ואחרי שנה שוב הופיעו הכאבים הבלתי נסבלים שמשתקים אותי ואת חיי. קיבלתי זריקת פרוורה לדיכוי אך זו השפיעה על מצב רוחי מאד. לציין שלפני חצי שנה אושפזתי בגלל חסימת מעיים שהסתיימה בלי ניתוח ברוך השם לכן אין לי אפשרות להיות מנותחת שוב בגלל הסיכון להדבקויות. התייעצתי עם אינספור רופאים אך לא קיבלתי פתרון לבעיהץ אני חיה עם כאבים כרוניים ועם שימוש בלתי פוסק במשככי כאבים. האם משהו יכול להציע לי פתרונות נוספים להקלה על המצב. שאלה נוספת שמטרידה אותי היא האם יש מצבים שהאנדומטריאוסיס יעבור שינוי במהלך הזמן ויהפוך לממאיר ?...???? אודה לכל מידע. אילנית

זואילי

New member
הי אילנית ../images/Emo140.gif

האם היית בייעוץ במרפאת האנדו בתה"ש? היכן את מטופלת כרגע? האם את עוקבת אחרי המעיים ומבצעת כל כמה זמן בדיקות? פרוורה זה דיכוי אולד פאשן. היום נוטים לכיוון לוקרין או דקאפפטיל. תשאלי את רופאך לגבי זה. לגבי עוד ניתוח - הייתי בכל זאת מציעה לך לפנות לייעוץ. בכל ניתוח יש סיכון להידבקויות בין אם זה ניתוח לאנדו או לקיסרי או לכל צורך אחר. גם לי הייתה חסימת מעיים ומאז נותחתי שוב ואולי צפוי לי ניתוח נוסף בפתיחת בטן, וזה בלי קשר לניתוח להעיף את הסטומה. מה שאני מנסה להגיד זה - שאם צריך, אז עושים ניתוח... זה לא תלוי בהידבקויות אלא במצבך בפנוכו שמצדיק/או לא ניתוח.

אולי בכל זאת.....

הי זואילי תודה על מהירות התגובה מה לדעתך תל השומר יכול להציע? הארת את פני לגבי ניתוח נוסף למרות חששותי הרבים קשה לי המחשבה להסתבך עם חסימת מעיים נוספת שתגרור פתיחת בטן רציתי לשאול האם את יודעת לגבי אפשרות של לפרוסקופיה במקרים של אנדומטריאוסיס? לגבי הזריקות שהצעת את יודעת מה זה עושה למצב הרוח? כי עלי זה השפיע בצורה ממש רעה הייתי במצב רוח ירוד עם לניה לבכי,עצבנית לא אהבתי את עצמי וגם לא סביבתי....

זואילי

New member
מה זאת אומרת לפה' במקרי אנדו?

היום כמעט כל ניתוחי האנדו הם בלפרוסקופיה!! היום מוציאים גם רחם בלפה'. גם את כריתת המעיים שלי עברתי בלפה!
וזו בדיוק התשובה לשאלתך על תה"ש.... את צריכה להגיע לשם כדי לקבל את התשובות שכנראה מעולם לא נתנו לך... (דרך אגב, בהיותי מטופלת ששייכת עכשיו לכירורגיה הכללית, אז דעי שגם שם - תמיד מתכווננים ללפה' ורק אם תוך כדי ניתוח זה מצב שמצריך פתיחה - אז עוברים לשיטה זו). כמו רובינו את כנראה נדדת בין רופאים שלא מבינים הרבה, ואף נותחת בדרך הישנה... (טוב זו לא חוכמה כי לפני 10 שנים טרם היו מומחי האנדו שאנחנו אצלם היום..). בקיצור, תקבעי תור למרפאת האנדו. מן הסתם כל מה ששמעת עד כה מרופאייך כולל הטיפול שקיבלת (פרוורה) וכולל הניתוח - זה קצת ימי הביניים וכדאי לך להצטרף לקידמה
אם את מעדכנת את הרופא בעניין מצבי הרוח עקב תרופות הדיכוי - עליו למצוא דרך, אולי בתוספת קצת אסטרוגן - לטפל בזה. לשמחתי, אינני זוכרת שום מצב רוח קיצוני כשהייתי על הזריקות. כי עשיתי גם עבודה על הראש - שזה עוזר לי ומקל עלי ונותן לי איכות חיים, אז שום תופעת לוואי לא תתקרב אלי ולא תשפיע עלי... מעבר לתוספת אסטרוגן במינון נמוך, כמובן שאפשר להיעזר בתרופות פסיכיאטריות... אבל לא כל אחת מוכנה לכך. אז הכל שאלה של סדרי עדיפויות. חזקי ואמצי

קדימה לקידמה

זואילי תודה אני ממש מרגישה בורה בתחום הארת את עיני. כנראה שבאמת טופלתי בשיטות ישנות ואני שמחה לשמוע שגם בתחום הזה הרפואה התפתחה. ניסיתי כמוך עבודה עם הראש: מדיטציות רייקי אבל הכאבים גברו. האם יש קשר לגודל האנדו או מיקומו? שוב תודה

galim29

New member
היי אילנית../images/Emo26.gif

ממליצה גם להגיע למרפאה בתל השומר. אם אפשר להימנע מעוד ניתוח, תמיד עדיף. שם יש את המומחים לאנדו. לגבי הדפו פרוורה, הבנות פה מכירות את ה"אהבה" שלי לזריקה. נוראית לדעתי, לקחתי אותה כחצי שנה והיא הרסה אותי תרתי משמע: מצבי רוח, עייפות, אקנה מטורף, עליה במשקל, בקיצור מה לא. מדובר בהורמון זכרי שעלי השפיע מאוד לא טוב. אבל לא על כולן משפיע ככה. אולי כדאי באמת לעבור לדקאפפטיל שנחשב יותר חדשני מהדפו פרוורה. מקווה שתטופלי ותרגישי טוב במהרה.

תל השומר

בתל השומר הוקמה המרפאה הראשונה והיחידה עד השנה לטיפול באנדומטריוזיס, הרופאים במרכז אנדו' מעולים (בעיניי לפחות) ונחשבים ל-רופאים בתחומם וכמובן שהם רופאים מנתחים. רוב ניתוחי האנדו' מתבצעים בלפרסקופיה ורק במצב אין ברירה עושים פתיחת בטן לגבי דיכוי - זריקות לוקרין או דקאפפטיל משפיעות על כל אחת בצורה אחרת, לא זוכרת שהייתי בדיכאון או עם מצבי רוח אבל התופעה הכי מדוברת שלהם היא גלי החום, תעשי חיפוש בפורום על לוקרין (בצד שמאל למעלה בדף) ותקראי קצת אחורה היו כמה שרשורים בנושא. ממליצה בחום לקבוע למרפאה בתל השומר ולקבל חוות דעת

יש אור שם בקצה

תודה אני חושבת שזה השלב הבא פשוט לגשת למומחים כי הגניקולוגים לא נתנו לי מה שהייתי צריכה חוץ מיאוש. אחד הפרופסורים אפילו השתמש בביטוי" סיפור חרא" ממש עידוד.

שלום

גם אני בדעה לגשת למרפאה בתה"ש ולקבל יעוץ נכון.....ושם תקבלי תשובה לכל שאלה. המון בריאות ובהצלחה

זהבה240

New member
סיכוי נמוך

1. בקשר לשאלה השניה. אני בת 50 ולכן הרופאים שהלכתי אליהם התעקשו להסביר לי על הסיכונים ובגללם גם נותחתי. קיים סיכוי שציסטות בשחלות יפכו לממאירות. הסיכוי הזה מזערי בגיל צעיר, ועולה ככל שעולים בגיל לקראת המנפאוזה. גם אז הסיכוי עדיין קטן. לגבי אנדו' שלא בתור ציסטות, אין לי מושג. 2. גם לי יש חסימות מעיים, וגם אני אושפזתי בגללן. זה לא אומר שאי אפשר לעבור ניתוח. זה רק אומר שהסיכון גדל להידבקויות נוספות. לכן, אין מה לרוץ לניתוח. אבל אם צריך אז אפשר. אני עברתי את הניתוח לאחר כל חסימות המעיים, ולא קרה שום דבר. צריך כמובן במקרה כזה לבחור את המנתח הנכון שמבין בדברים הללו. 3. האם את מקפידה על דיאטה כנגד חסימות מעיים. זה יכול לעזור בהרבה, אם כי לא מונע לחלוטין את הופעתן. 4. התחלתי בטיפול של היפונזה רפואית גם לצורך זה וגם לדברים רפואיים אחרים. קראתי שזה יכול מאוד לעזור. אתמול קראתי גם פרק מספר רפואה שמספר על טיפול בהיפנוזה לכאבי אגן, כולל כאבי אנדו'. הורדתי את הפרק הזה מהספר. אם תרצי אשלח לך אותו. ממליצה לנסות את ההיפנוזה. זה לא כימיקליים וידוע שהדברם הללו עוזרים. כמובן, שגם כאן זה תלוי למי הולכים ומי המטפל. בהצלחה, זהבה

תודה

זהבה שלום תודה מכל תגובה שאני מקבלת אני מקבלת עוד כוחות ועוד תקווה שזה בר פתרון הייתי כל כך נואשת. יש כל כך הרבה נקודות שלא חשבתי עליהן ולא האירו את תשומת ליבי אליהן כמו למשל דייאטת חסימת מעיים אני מתחננת לדעת.יש לי יציאות קבועות כל יום אך האם זה משנה??? אשמח לשמוע על הדיאטה הספציפית הזו ולפעול בהתאם. אשמח אם תשלחי לי את החומר מהספר על היפנוזה כטיפול בכאבי אנדו. תודה אילנית

אכן לזריקות יש תופעות לוואי

אבל יש מקרים שהמצב מחייב והכאב בלתי נסבל. גם אני ממליצה לך להתייעץ עם המרפאה בתל השומר. תעדכני

תודה בואינג 707

תודה כל כך טוב שיש את הפורום הזה.בחוץ להרבה אין בכלל מושג על מה מדובר אני אכן אברר בתל השומר ואעדכן את כולם ככה אני לא מוכנה לחיות יותר.נקודה.

למעלה