קשה לי היום...

שירלי132

New member
קשה לי היום...

אני כותבת לכם אחרי יום קשה שהיה עם הבן שלי. זה התחיל בביה"ס, שם היו שוב מכות וחוסר השקבה למה שאומרים לו. אחרי שחזרנו הבייתה, הסתבר שהוא "שכח"/לא לקח את הריטליןSR שלו. לא כעסתי כמובן, אבל הבנתי מה קרה ומדוע. דיברתי איתו בעניין, והוא אמר שהוא לא זוכר למה לא לקח, וסיכמתי איתו שמהיום אנחנו נקפיד יותר. בד"כ אני מניחה לו את הכדור יחד עם ארוחת הבוקר שאני מגישה לו, ולא היה מקרה כזה בעבר-והיום זה קרה. בערב שוב הייתה לו התפרצות, קשה לו להתמודד עם תסכולים שנראים למישהו מבחוץ שלא מובנים. התגובה שלו הייתה די קשה, הוא יצא מהבית בצעקות, ירד למטה בגשם ולא רצה לחזור. אחרי זמן מה, חזר ושוב התחילו הוויכוחים והוא אמר כל מיני דברים בסגנון של"חבל שנולדתי" והלוואי שאני אמות וכו'". בד"כ זה לא קורה איתו, רק שהכל נמשך מהבוקר והתסכול הגדול הביא לסיטואציה הזו. לא בדיוק ידעתי מה לעשות עם ילד שבועט בי ומנסה להרביץ. קשה לי עם זה, כשאני יודעת שבתוכו הוא מצטער על כל רגע, ולא יודע בדיוק מה לעשות עם עצמו. אחרי שאחיינית שלי שוחחה איתו, הוא נרגע ובא להתנצל. בכה, חיבק ונישק אותי ואמר שהוא אוהב אותי. כמובן שהחזרתי לו נשיקות וחיבוקים ואמרתי שאני תמיד אוהבת אותו וגם אני בכיתי. אך המצבים האלו מוציאים ממני כל כך הרבה כוחות שלפעמים נראה שהכל נורא. הוא ילד מקסים, חכם, אוהב, מבטא רגשות והוא הכל בשבילי בחיים. אך מה עושים ברגעים האלו? איך מגיעים אליו ומרגיעים אותו? קשה לי, ואני רוצה להיות שם בשבילו עם כל האהבה שלי. שירלי

מבטאים את כל האהבה הזו, ברוגע,

בשליטה עצמית. בחיבוק אם יש השתוללות פיזית. כזה שלא יכאב, אך יעצור אותו. כזה שירגיע בסוף, לאט לאט את פרץ האנרגיה הזה. ולרגע לא לאבד את הראש. לא להבהל. התחושות העזות האלו והריקנות המתישה של אחרי, הם חלק מהתסכול שלנו- האמהות, המגדלות את הפרחים המקסימים האלו. כל עוד הוא יצטרך אותך, אני מניחה כי תמצאי את הכוח. ולהישאר בשליטה במיוחד ברגעים האלו.והכל עם אהבה.

zivadina

New member
יש לך תשובה מד"ר מנור

בנוגע להדרכת הורים שהיא ממליצה עליה, את מוזמנת לקרוא בקישור המצורף. בנוגע לכדור בבוקר: היות שהבנים שלי לא אוהבים ריטלין, אני דואגת לראות במו עיניי שהם בלעו את הכדור, כדי לא לקבל אחר כך תלונות מבית הספר. זה הנושא היחיד שבו אני לא סומכת על האחריות שלהם.

שירלי132

New member
הדרכת הורים

אני מנסה למצוא קבוצת תמיכה בעיר בה אני מתגוררתץ לפעמים (או בד"כ) שיחה עם הורים שמבינים עוזרת יותר מכל. תודה על העצות שירלי

naci1

New member
היי. קרה לי אותו הדבר בדיוק אותם

מילים ואתה התנהגות אצל ילדי בן ה9 וחצי.בדרך כלל אינני נוהגת לערב את בעלי אבל הפעם הוא הגזים. אז כשבעלי הגיע מהעבודה סיפרתי לו מה קרה ויצאתי מהבית הילד פנה אליי ולא עניתי לו. בדרך כלל הוא כותב לי כמה הוא מצטער אבל הבהרתי לו שהפעם זה לא יעזור ושהוא כל הזמן אומר את זה אז הלכתי. כשחזרתי לאחר 3 שעות הילד היה בחדרו ובעלי שבדרכלל אל נוהג בכלל להרים את קולו עמד לצידי הפעם וכעס מאוד ואף הרים את קולו שיראה למה הוא גורם שיבח אותי והילד באמת בשבוע האחרון השתפר פלאים. ועוד משהו למחרת הודעתי לו שהוא אינו נוגע במחשב 3 ימים. הוא לא התווכח ולא העז למרוד אלא קיבל את העונש וזהו. היום הכל בסדר. עד לפעם הבאה. נתינת העונש נעשתה בצורה רגועה בלי עצבים רק הבהרתי לו שזכותי המלאה לא לתת לו להשתמש במחשב שלי......

למעלה