קשה לו

nanad

New member
קשה לו

ליובלי, בו שנתיים ושמונה נולדה לפני חודשיים אחות. בשבועים האחרונים התחיל להיות לו ממש קשה. מדי יומיים שלושה יש לו יום שהוא פשוט בלתי אפשרי. כועס על כל דבר, בוכה, צועק, מתפרק לגמרי. (לא בגן רק איתנו). התנהגות שממש אף פעם לא היתה לו. אני ממש לא יודעת איך להתנהג איתו בהתקפים כאלה. מצד אחד אני רוצה להראות לו שמותר קצת לכעוס ולהיות עצוב. מצד שני הוא לא יכול לנהל אותנו עם בכי וצעקות, ואני רוצה ללמד אותו שזאת התנהגות שלא מקובלת עלי. אני רוצה להגיד לו שלא נעים לי להיות איתו כשהוא ככה ומצד שני אני יודעת שהכי גרוע כרגע ז שהוא ירגיש שאני דוחה אותו. בליחה שיצא קצת מבולבל, אבל כל עיצה תתקבל בשמחה.

ב נ ה

New member
קודם כל זה שבגן הוא מתנהג כרגיל זה

טוב מאד,(שם נשמרת לו השיגרה המוכרת)מה שלא קורה בבית,נולדה לו אחות קטנה וסביר להניח שמתעסקים איתה המון ומבחינתו החיים השתנו,גיל שנתיים ושמונה זה גיל צעיר ויובלי מביע כנראה את התיסכול שלו באופן שתארת,נסו לשתף אותו בבית במה שאפשר בכל מה שקשור לטיפול בתינוקת ספרו לו כמה כיף לאחותו הקטנה שיש לה אח מקסים כמוהו השתדלו לא לתת לו להרגיש זנוח הכילו אותו כשהוא מתפרץ ע"י חיבוק ליטוף ןהרגעה (למרות שהאינסטינקט הוא לעיתים להרחיק ולשלוח לחדר כי באמת לא נעים להיות עם ילד שצורח מתפרק וכועס).השתדלו לצמצם ויכוחים לדברים החשובים,וותר עליהם בדברים הפחות מהותיים. לנסות אולי בזמן רגיעה לדבר על הרגשות שלו ושלכם ולחשוב על דפוס התנהגות מה לעשות כשכועסים.

נסי להעזר בספרות ילדים פסיכולוגיסטי

לדוגמא ספר הפיפילים של אלונה פרנקל, משקף כמעט בדיוק את המצב שעליו דיברת והספר מתאים לגיל. יכול להיות שהספר ידובב אותו לדבר על רגשותיו, ואולי ייתן לך כילים להתמודדות. בכל מקרה ממליצה לקרוא את הספר לבד קודם ולעבד את המסרים , לפני שמקריאים לילד.

למעלה