קשה להתמודד...

magenta73

New member
הפרעת אכילה

היא צורך בשליטה. בדרך כלל נובעת כי משהו אחר בחיים לא מסתדר, ואז פונים אל הגוף ומענישים אותו או נותנים לו חוקים, וככה כביכול מנצחים. ברגע שאת לא אוכלת או נאבקת עם אוכל כאילו היה אויב וסופרת קלוריות, זה לא משנה כמה את שוקלת, דרך החשיבה שלך היא אנורקטית. אני מציעה לך לפנות לטיפול.

אני לא כל כך מסכימה איתך

לא כל אחד שסופר קלוריות , היא דרך חשיבה של אנורקטים. בן אדם שמן המעוניין לרזות , הוא יספור נקודות ויחשב קלוריות, וזה דבר נכון לעשות. במקרה של הבחורה זה לא נראה בסדר והיא באמת צריכה לפנות לטיפול, זה הכול.

magenta73

New member
ברגע שזה שולט בך

וזה הופך להיות לאובססיה, זו כבר בעיה.

כן, אבל

אם את שולטת בזה ומודעת לעצמך ומחשבת קלוריות וסופרת נקודות, אני לא רואה בזה כל רע, רק אם זה מדרדר לאנורקסיה. ואנורקסיה זה עיוות הכול, ובזה צריך לטפל. בן אדם שלא מודע לעצמו ואוכל בלי סוף, מבחינתי זה איבוד שליטה. כי האוכל שולט בו ולא להפך. הכל צריך להיות בפרופורציות הנכון.

magenta73

New member
אולי נגעתי לך בנקודה?

כי אחרת אני לא מבינה למה זה כ"כ חשוב לך ... שימי לב מה כתבתי - ברגע כשאת רואה באוכל אויב ומתחילה לספור קלוריות... לא אמרתי -רק- סופרת קלוריות. תקראי את זה בהקשר זה נמצא בו. מבחינתי, לאחותי יש הפרעת אכילה והיא לא אנורקטית (מבחינת מראה או הסיבוכים של זה) אבל החשיבה שלה מוגזמת, מוקצנת ושחור/לבן. אי אפשר לדבר איתה על זה, היא אובססיבית לגבי כמה ירדה אם ירדה, אובססיבית לגבי מה נכנס לה לפה, אובססיבית לספורט וכו'. זו מבחינתי הפרעה...

לא פגעת לי בשום נקודה רגישה

וכן זה חשוב לי. כי בן אדם שרוצה לשמור על עצמו הוא כן יספור נקודות. זה כל מה שרציתי להעביר לך בזה.

הפרעת אכילה לא תעשה לך טוב...

להיפך, היא רק תסבך לך את החיים, תגרום להפסקת המחזור שלך, להפרעות נפשיות והתנהגותיות. את חייבת לטפל בעצמך- תלכי לשיחות עם פסיכולוג, זה יעזור לך כל כך.

למעלה