קשה להסביר

SpyKid

New member
אממ... הונגרית לא נראה לי... =)

אבל יש פה כאלה שיודעים ספרדית =]

Dynamo1929

New member
../images/Emo12.gif

בואי אני אשאל אותך שאלה בתגובה: מה ההבדל בין צ'כיה לסלובקיה?

Vrock

New member
../images/Emo6.gif אוקראינה ורוסיה...

שתיהן מדינות סלאביות. אבל הן שונות בתרבות ובשפה ובכלל האוקראינים מתעבים את הרוסים. אני לא בדיוק יודע את ההבדלים בתרבות..אבל במבטא אוקראינים אומרים ח במקום ג.

Dynamo1929

New member
../images/Emo12.gif אולי המערב-אוקראינים לא מתים

על רוסיה בכלל ורוסים בפרט, אבל המזרח-אוקראינים
הם אחים של המאסקאלים... :) ומבטאים ה' במקום ג', ולא ח'.

MoRaN SaShA

New member
חחחחחחח

אבל צכ'יה וסלובקיה זה היה שני מקומות שהתאדחו ושמם צכסלובקיה או שנפרדו עזבו אני לא זוכרת אבל הייתי שם חחחח בכל מקרה, נכון יש עיר ברוסיה ששמה פנזה?

SpyKid

New member
הם היו בנפרד, אחרכך התאחדו

לצ'כוסלובקיה ועכשיו הם שוב בנפרד =) גם רוסיה ואוקראינה היו קודם ביחד כברית המועצות ועכשיו הן בנפרד.

SpyKid

New member
חחחחח הוא שאל אותך את זה כדי

להראות שההבדל בין רוסיה לאוקראינה הוא כמו ההבדל בין צ'כיה לסלובקיה =)

thesheep

New member
שלום לכולם! זדרובה? (כתבתי נכון?)

החלטתי לנסות את מזלי כאן ולשאול כמה שאלות - קניתי היום בחנות ספרים ברוסית ספר ישראלי ללימוד רוסית של מרינה ניזניק בשם "בואו נדבר רוסית" (כתוב ברוסית.. :) שגם מגיע עם שני דיסקים לשמיעה. בנוסף, קניתי גם ספר ילדים שאין לי מושג אפילו איך קוראים בו את הכותרת.. העניין הוא כזה - הספר של מרינה ניזניק כתוב רובו ברוסית וברשימת אותיות האלף-בית לא רשום כיצד להגות את האות אלא מה השם שלה, כך שגם אם אני רוצה לדעת מה שם ספר הילדים, אוכל רק להקריא את השמות של האותיות. האם למישהו יש רעיון טוב לגבי כיצד כדאי ללמוד את ההגייה? ספסיבה ו-דאס וידאניה. (אני מרגיש כמו איזה תייר מתלהב.. :)

M a r U s k A

New member
אני לא מאמינה../images/Emo70.gif

מרינה ניזניק יו חחח היא מורה בבית הספר שלי
ואני חייבת לציין היא ד"ר מרינה ניזניק
אבל לא ידעתי שהיא הוציאה ספר ללימוד רוסית
שנה הבאה אני אלמד איתה רוסית ל5 יחידות
רציתי להתחיל השנה אבל הבית ספר שלי לא נותן
בכל מקרה היא נורא התרשמה ממני ... ובנוגע לשאלה שלך אני אישית הייתי מציעה לך ללכת לחבר דובר רוסית ולבקש ממנו לבטא את האלפבית הרוסי ובזמן הזה לרשום את מה שהוא אומר ופשוט ללמוד בעל פה... ככה לא תהיה לך בעיית קריאה וכתיבה.

למעלה