קשה לבחור...

• פותח הנושא mf
  • פורסם בתאריך

mf

New member
קשה לבחור...

מה דעתכם,שווין מסה gsx עם מערכת דאור(הכל) או haro v3 עם מעביר אחורי דאור וקדמי acera ?. הבדל מחיר של 250 ש"ח לטובת ההארו....

uritour

New member
הילוכים זה לא הכל...

רבים, בעיקר מתחילים אך לא רק, מתפתים לבחור אופניים, כאשר מערכות ההילוכים (בד"כ רק מעבירים וידיות, ללא התחשבות במערכות ההנע כמו קראנק וקסטה) מהוות את השיקול המרכזי בקניה. לדעתי זוהי גישה מוטעית. מעבירי הילוכים הם אמנם מרכיב חשוב באופניים, אך לא החשוב ביותר ואפילו לא השני בחשיבותו. הדבר החשוב ביותר באופניים הוא השלדה. אחריה נמצאים הבולם הקדמי, הגלגלים (כולל חישוקים, מסבים, שפיצים וצמיגים), מערכות ההינע שכבר ציינתי וכל שאר הרכיבים. סדר החשיבות המדויק נתון לויכוח ולטעמו האישי של כל אחד, אך ודאי שהמעבירים אינם נמצאים במקום הראשון. ההרצאה הארוכה הזו נועדה להמליץ לך לציין פרטים נוספים על שני הדגמים, ובעיקר את שאר המערכות בהם הם מצויידים. פרטים כאלו יכולים לתת לחברי הפורום אפשרות ליעץ לך באופן ידעני מעט יותר, ולא רק לשלוף מן השרוול ("לך על ההארו, אחלה אופניים!"). יש להודות כי ההבדלים בין המערכות באופניים בטווח מחירים זה אינו גדול, אך תמיד מידע נוסף יכול לעזור. ציד מוצלח, אורי.

idonoach

New member
המסה חבל על הזמן....

יש לי את הדי אס(שיכוח מלא) שזה כמעט אותו דבר חוץ מזה שבג'י אס איקס יש מערכות הרבה יותר טובות ובולמי דיסק אם אני לא טועה... הן קלות לאללה והן פשוט מטוס שילדה נוחה... אם בא לך על יותר פרטים דבר איתי באיציק- 121421797

mf

New member
יותר פרטים...

אז ככה ,לגבי המזלג: בהארו rockshox judy tt במסה insynce שניהם בעלי מהלך 80 מ"מ לגבי השלדה אין לי כל כך מושג,אני יודע שבמסה היא עשויה מאלומיניום 7005 ובהארו 6061 או משהו כזה..... ומקווה שזה יספיק....

למעלה