קשב תנועתי

אקסל רוZ

New member
קשב תנועתי

האם יש טיפול בהפרעות בקשב התנועתי ? יש לי בעיה שאני לא יודעת לאמוד את התנועות וכשאני באה להוזיז את היד אני לא יודעת לאמוד איפה היא נמצאת ומקבלת מכות ושוברת דברים בלי כוונה. הראיה שלי מצויינת אבל יש לי בעיה בקשב התנועתי ובדיקות נוירולוגית תקינות ואין לי אפילפסיה ודברים כאלה . מדובר בהפרעת קשב וריכוז שממוקד בעיקר לתנועות הגוף שלי ולאמוד מרחקים ואת המיקומים של הגפיים שלי בתנועה כשאני ניגשת איתם לכל מה שבסביבתי. האם יש משהו שיכל לעזור לי ? האם כיום יבינו אותי או שיגידו שאני עם פיצול ומשוגעת ?

אולי את מדברת על "דיספראקסיה"?

האם את מתכוונת לקושי בתכנון המוטורי? - אם כן, נראה לי שזה בתחום התמחותם של פיזיורתרפיסטים או מרפאים בעיסוק. אם לזאת כוונתך, ישנם שני ספרים שעוסקים בנושא (מתורגמים לעברית). ניתן למצוא אותם בחנויות הספרים כמו סטימצקי/ספרי, או בספריה אקדמית. איני זוכרת את השם המדוייק של הספר, אך ככל הזכור לי הוא כולל את המונח "דיספראקסיה".

אקסל רוZ

New member
כן אני מתכוונת לזה

לדעתך אפשר לשפר דבר כזה ? יש לזה שיטות טיפול מיוחדות או אולי תרופות ? ובמה זה שונה משיגעון התפצלות ?

zivadina

New member
נפנה את שאלתך לשרון שני-גונן.

יועצתנו לענייני ריפוי בעיסוק.

התערבות מוקדמת

מניסיוני, בגילאים צעירים יותר התערבות מוקדמת בהחלט משפרת את המצב (בתחום התכנון המוטורי). לגבי גילאים מבוגרים - אין לי מושג. כפי שהמליצו כאן בהמשך השרשור, כדאי לפנות לאיש מקצוע.

קשב תנועתי

אקסל רוז שלום ראיתי שקיבלת תשובה חלקית בפורום ריפוי בעיסוק. אנסה להשלים: יש התייחסות טיפולית להפרעות בקשב תנועתי, אני לא עובדת המון עם מבוגרים, אבל יש מרפאות בעיסוק ופיזיותרפיסטים שעובדים, וכדאי למצוא איש מקצוע מתאים שידע ויבין על מה את מדברת ויסייע לך. האם לא יגידו שיש לך פיצול ו"שיגעון"? אני לא יודעת. בעיות מהסוג שאת מתארת יכולות להיות נלוות למחלות פסיכיאטריות, ויכולות שלא להיות נלוות להן. בכל מקרה, מרפאים בעיסוק מתבוננים באדם ומנסים לעזור לו בהקשר רחב המתבונן בכל תפקודיו, כשרונותיו כישוריו וקשייו. אני בטוחה שאם תחפשי, תמצאי עזרה ומטפל מתאים לקשייך. בברכה שרון

שלום לאקסל רוז-קשב תנועתי

אנחנו עברנו טיפול לילד עם פסיוטרפיסטית נוירוהיתפתחותית בשם שלומית מרחובות. שהזכירה את המושג הרבה פעמים(דיספרקסיה ) והיא מכירה את התחום מעולה לדעתי! אם תרצה פרטים שלה אכתוב לך. הטיפול השיג תוצאות טובות מאוד .

למעלה