קשב וריכוז

קשב וריכוז

בני בן 10 מטופל אצל פסיכולוגית אחת לשבוע במשך שנה. נוטל כדורי ראטלין במשך 5 שנים, אין שיפור במצבו הוא מאוד תלוי בראטלין ללא הרטאלין הוא עושה בעיות.. איך אפשר להתנהג לילד אם בעיה כזאת?

feldmanit

New member
לפי מה שאני יודעת..

ורק לפי מה שאני יודעת, רטלין זה לא תרופה שמשפרת את המצב לטווח ארוך, זה משפר את המצב רק לאותו הרגע שהתרופה עדין בהשפעה על אותו ילד. כלומר, זה לא מרפא את ה"מחלה".

zivadina

New member
טיפולים שלא עוזרים

א. ריטלין זה כדור שלוקחים לפי משקל הגוף ולפי משך ההשפעה שצריך. אני בטוחה שמאז כתה א' הילד עלה במשקל, וכן שהוא צריך משך השפעה יותר ארוך. הגיע הזמן לחזור לרופא המטפל ולשנות את גודל המנה וסוג הכדור. ב. אם לילד אין בעיות רגשיות (חרדות, דכאונות), אלא "רק" בעייה של ADHD , הטיפול המומלץ הוא "טיפול התנהגותי-קוגניטיבי" ולא טיפול פסיכולוגי רגיל. הטיפול המומלץ מדריך את הילד איך להתנהג, ולא מנסה לחפור בהסטוריה הרגשית שלו. ושוב, אם אין לילד בעייה רגשית, הרי שבעיות ההתנהגות שלו נובעות מהפרעת הקשב, ולכן רק הפסיכולוגית מרוויחה מן הטיפול (כמו שקורה אצל הרבה ילדים שמופנים לפסיכולוג הלא-נכון). את מוזמנת לכתוב שאלה עם פרוט גיל הילד, משקלו, סוג הכדור וגודל המנה שהוא מקבל. בסוף השבוע ייעץ כאן הפסיכיאטר ד"ר גל מאירי, ואני מקווה שהוא יוכל לתת לך נקודות למחשבה. שרשור השאלות אליו ייפתח ביום ה' בערב. הערה אחרונה: אין דבר כזה "תלוי בריטלין". ילד שמטופל נכון מבחינה תרופתית, לא רק שלא תלוי בריטלין, אלא שגם משתפר גם כאשר איננו תחת השפעת התרופה. אשמח לקבל את התייחסותך לתגובתי, כדי שנוכל להמשיך לעזור לך למצוא את הטיפול התרופתי וההתנהגותי שהכי יעזור לילד שלך, כפי שהצלחנו עם ילדינו.

למעלה