קשב וריכוז

קשב וריכוז

שלום... הבן שלי בן 7 מאובחן בהפרעות קשב וריכוז כבר מלפני שנה. ולפי דוחות מבית הספר השנה הכדור שהוא שותה לא טוב ואני מוצאת את עצמי מחליפה לא את הכדור כל חודש כרגע הוא שותה קונצרטה 27מילגרם וזה לא עושה לא טוב.ואנו מטופלים אצל נורלוגית שאומרת שהכדור במינון נמוך והיום הוחלף הכדור ל36 מ'.יש לי המון בעיות בבית הספר האם יש אפשרות לעזור?

imale35

New member
איזה בעיות יש לכם בבית ספר?

תפרטי כדי שנבין איפה הבעיה.
בכל מקרה שיתוף של מערכת החינוך בבעיות וקשיים של הילד נותן לנו כהורים אפשרות להיות איתם באותו צד ולא להלחם בהם. באותו צד שרוצה לעזור ליליד שלנו.

ב ריכוז

הבעיות בבית ספר שהוא נוטה מאוד לאלימות, גם שילדים רבים הוא נמצא לידם. הבעיה שלי זה שהוא לעולם לא אובחן דרך מחשב ,האבחנה הגיעה דרך דוח מורה ודוח הורה ושם הגיעה ההחלטה שיש לו היפראקטביות וקשה לו להתרכז.בבית הספר היום למשל היה טיול שנתי ,נאמר לי שאני צריכה להתלוות איתו ,אחרת הוא לא יוכל לצאת לטיול וכך עשיתי.(חשוב לציין שצלצלתי למשרד החינוך כדי לדעת אם אפשר לעשות דבר כזה)אי לא חושבת שהילד צריך לסבול. כרגע אני ביקשתי שיראה אותו רופא מוסמך שיאבחן האם הוא בכלל צריך כדור לריכווז הוא שיש בעיה אחרת. בטיול הוא היה נפלא,זה דרך של מורה שאולי צריך להיות לה קל ולא להתמודד אם בעיות מסוג אלה.

imale35

New member
כדור לא פותר את בעיית האלימות...

אחרת היו מחלקים כדורים כאלה בבתי כלא לפושעים...עכשיו ברצינות,
אני לא רופא ולא מטפלת אלא אמא לשני ילדים עם הפרעת קשב והיפראקטיביות והבנת הקושי ולמה הקושי הזה גורם חשוב בכדי להבין איך לעזור לילד.
את נשמעת לי מבולבלת מאד ולא מבינה מה עובר על הילד שלך.
נראה שאת לא מבינה עד הסוף מה תפקיד של התרופה בעניין. ממליצה לך מאד לדבר על זה עם הרופא שרושם לו את התרופה.
כדי לעזור לבנך צריך את כולם: ההורים(הדרכת הורים)ומשפחה , את הצוות החינוכי(מורה, יועצת, מנהלת ב"ס), רופא(אבחון, הנחיות להורים ולמורים, תרופה) והילד .
רק כדור לא יעשה את העבודה.
דרך הגב העובדה שבטיול כשאת היית הוא היה נפלא רק מחזקת את העובדה שכנראה יש בעיה התנהגותית, ואותה ניתן לפתור בהדרכה מקצועית ונכונה.
בהצלחה

כדור

נכון שכדור לא פותר את הבעיה ולרגע לא חשבתי על זה. ולכן אני מנסה כאן. אני יגיד שוב. לילד יש הדרכה איתנו עם ההורים.בבית הספר זה כרגע בטיפול,הוא נמצא פעמיים בשבוע בחוג. יש אבחון מנורלוגית וכדור שאני נותנת לו.פשוט ניסתי הכל ולכן אני מבולבלת .

imale35

New member
לפעמים לוקח זמן עד שהמצב מתאזן,

מבינה את הדאגה שלך, בכל יום אני שואלת את עצמי האם אני עושה נכון, ומה אני עושה לא נכון...
לפעמים כאשר עובר יום שהכל היה בסדר אני מנסה לטפוס את הרגע המתוק ,כי מחר עוד יום שצריך לעבור... ככה זה עם ילדים מאתגרים שיש לנו.
בהצלחה

אילו בעיות יש בבית הספר? איך אתם מסתדרים איתו בבית?

האם הילד לוקח את התרופה? את שמה לב שהוא באמת בולע? יש ילדים שלוקחים בבוקר את הכדור ביד, מבטיחים שיבלעו- ואחר כך כשאמא לא רואה - זורקים אותו לפח או על הדשא של השכנים...
הנאורולוגית יודעת לתת תרופות והמלצות. היא לא מדריכת הורים או מטפלת רגשית. רצוי לקבל הדרכה כדי שתדעו איך להתמודד עם הכל. הריטלין טוב כשהוא עובד, וכשהוא מתאים- ורק בשעות שהוא פועל.
והוא לא במקום חינוך, טיפול, עזרה או הדרכה.
אם תתני לנו יותר פרטים על הקשיים בבית ובבית הספר, נוכל לעזור. ולהמליץ על אנשי מקצוע שיכולים לתת לכם עזרה משמעותית והדרכה.

בעיה

אני נותנת לו א הכדור לאחר שהוא אכל עוגיות,אני רואה שהוא שותה. הייתי אצל הנורולגית כשהילד היה עם הכדור הוא לא תקשר איתה והיא לא כל כך הבינה מה הבעיה,הסברתי לה לפי המורה שבבית הספר ודוח שהיא קיבלה.חשוב להגיד ששנה שעברה לקחתי אותו לטיפול רגשי,קילאית תקושרת וריפוי ויעסוק.גם בבית לא קל כשהוא קם בבוקר הוא משחק באייפד ועושה רעשים תוך כדי... והוא מתרגז בקלות כעסן ומרדן. כל זה לא היה רק שהוחלף לו הכדור גם את זה הנורלוגית יודעת(היום יש לי מרשם אחר במינון יותר גבוה36 מ' קונצצרטה). הבעיה היא שכל מה שאני עושה לא עוזר ופניתי לשירות פיסכולוגי שיעזור לי לאבחן בצורה מסודרת.

אבחון של רופא- נאורולוג במקרה שלכם, הוא אבחון מסודר ונכון

אבחון של מחשב לעומת זאת, הוא לא "אבחון מסודר". אז את לא צריכה לסמוך על זה.
לגבי הטיפולים שקיבל בשנה שעברה- האם הם עזרו?
בנוסף כדאי לקבל הדרכת הורים- על מנת להתמודד יותר טוב עם הקשיים בבית , דבר שישפיע גם על ההתנהגות בבית הספר וגם על הקשר שלכם עם צוות המורים, וביחד תוכלו להכין תכנית התנהגותית עבור הילד- שתקדם אותו חברתית ולימודית.
בכל אופן- שינוי מינונים, והחלפת כדורים, זה לא מספיק. הריטלין לא צריך להיות המשענת היחידה שלכם- צריך גם את כל השאר. ואם אין שינוי, אז הטיפולים מהשנה שעברה - לא עזרו.
לגבי קלינאית תקשורת- אם הוא היה בטיפול כזה - זה אומר שפרט להפרעות הקשב יש לו גם לקויות למידה? איך הן מטופלות? האם עשיתם אבחון דידקטי?
האם יכול להיות שהאלימות שלו נובעת מתסכול שנגרם מלקות למידה או לקות בדיבור?
ספרי לנו קצת יותר ונוכל לעזור לך יותר ולהפנות אותך לאנשי מקצוע שיכלו לקדם אתכם.
בהצלחה.

אבחון של רופא

הטיפולים של שנה שעברה הסתיימו זה דרך קופת חולים. הילד מדבר טוב אין לו בעיה בתקשורת,גם ביקשתי שבבית הספר הוא יקבל עזרה וכרגע אני מחכה לתשובה.אבחון פיסכודקטרי נאמר לי שהאבחון הזה הוא לפחות בכיתות יור גבוהות,כי הוא עוד קטן. השנה רשמתי אותו לחוג ספורט(אקרובוטיקה) .
שוב פעם אני שואלת ומנסה להבין האם הכדור שהוא שותה גורם לו למצבי אלימות, ולכן רציתי אבחון מסודר שיאבחן את הילד אולי בכלל הוא לא צריך את הכדור הזה.במקביל אני נמצאת איתו גם בטיפול רגשי של שיחות.נכון שהכדור הוא לא העזרה היחידה ,בגלל זה כואב לי שאני לא יכולה לעזור לו ומחפשת עזרה.

אז זהו שהאבחון של הרופא הוא אבחון מסודר

ונכון שפסיכודידקטי עושים בגיל יותר מבוגר בדרך כלל {אין שום בעיה לעשות גם עכשיו} אבל איבחון דידקטי, כזה שבודק האם יש לו לקויות למידה- קריאה, כתיבה, חשבון, עברית ועוד- כדאי לעשות עכשיו.
הכדור לא גורם לאלימות, האם לא היה אלים לפני שקיבל את התרופה? איך הוא התנהג בגן? הטיפול הרגשי עושה משהו? עוזר?
מה הבעיות איתו בבית הספר ? מהן הבעיות בבית? מתי האלימות מתפרצת? אולי בסוף השפעת הכדור? אם הוא מדבר טוב, למה קיבל סדרה של פגישות עם קלינאית תקשורת? קשיי שפה הם לא רק בעיות בהיגוי, הם גם קשיים בשליפה, בארגון המשפט, בהבעה עצמית, באוצר מילים- מה היתה הסיבה שבגללה החליטו לתת לו פגישות עם קלינאית תקשורת?
ולבסוף- מה אומרת היועצת של בית הספר?

מירה102

New member
קונצרטה ואלימות

שירלי שלום ,
אצלנו קונצרטה גרמה לאלימות + "מתנות " אחרות.
עברנו לאדרל ואחר כך לויואנס .
בתי פורחת , מרוכזת , לומדת וגם אוכלת.
מקווה שעזרתי
מירה

למעלה