קשב וריכוז

estelle10171

New member
קשב וריכוז

היום נרשמתי ויש לי הרבה שאלות למרות שאני (ילדי) כבר כמעט שנתיים מאובחן עם בעיות קשב וריכוז?
אני נותנת לילדי תרופה גם בחופש כיון שאני מרגישה שהתרופה "מרגיעה" אותו אני יודעת שזו הדרך כביכול הקלה אך תמיד אני חושבת עלות מול תועלת , הכוונה שבימים שאינו נוטל את התרופה אני מרבה לכעוס עליו אפילו שאני יודעת את הקושי שלו ולכן אני מעדיפה שיקח ברוב הזמן ושיהיה "שקט" בבית.
בנוסף אני רוצה שילמד גם בחופש.
האם אני עושה נכון?

יש הרבה ילדים שלוקחים ריטלין בחופש

ואין בזה שום דבר רע. צריך לזכור שמטרת הטיפול התרופתי היא לשפר את איכות חייו של הילד. אם כשהוא מקבל תרופה הוא רגוע יותר, מצליח יותר להסתדר עם הסביבה שלו, פחות נכנס לעימותים עם הסובבים אותו, פחות התפרצויות, יותר מסוגל להתרכז בלמידה, אז למה לא?
אולי בימים שבהם אתם מחוץ לבית, והוא יכול להיות יותר חופשי ובתנועה אפשר לוותר על הריטלין?

מצטרפת לדעתה של יעל

אני מניחה שגם את, כמו כל הורה, לא ששה לתת לילד תרופה.
השיקול האם לתת ריטלין בחופש הוא כמה איכות חייו תשתפר עם התרופה.
אוירה עכורה וכעסים משפיעים על רווחתו הנפשית של הילד וביקורת אינסופית על התנהגותו פוגעות בתחושת הערך העצמי שלו.
אם הוא צריך להשלים לימודים, וזה יעזור לו בשנה הבאה זה שיקול חשוב לא פחות בהנחה שכך ירגיש יותר שווה לקבוצת ההשתייכות שלו (החברים שהוא מרגיש שווה להם)
הצלחות עתידיות בלימודים יתרמו לתחושת המסוגלות הלימודית שלו מה שישפר את המוטיבציה וישפיע על הביטחון העצמי.
ציפי קוברינסקי

תשאלי את הילד מה הוא חושב

הבן שלי ( 8) ממש שונא את ההרגשה עם הריטלין, הוא טוען שהרבה יותר מעניין לו ללא התרופה (מה שהגיוני לאור מה שהיא אמורה לעשות)
הוא מודע לצורך שלו בתרופה (כשהוא מתעצבן, אז הוא מרביץ ולא רואה ממטר, מרביץ גם למורים ואפילו למנהלת).

הוא מקבל כבר שנה וחצי את התרופה, כשאנחנו משחקים עם המינונים ( ביחד עם הפסיכיאטרית כמובן) כדי להגיע למינון מדוייק, שמצד אחד ירגיע ומצד שני לא יהפוך אותו לרובוט.

בנוסף לתרופה הוא עובר הדרכות שונות שמלמדות אותו לשלוט בהתפרצויות, והוא ממש מצליח יפה.
אני מאמינה שאם הזמן נוכל להפחית את המינונים.

אם את כל הזמן כועסת עליו, ברור שזה לא טוב לו,
ממליצה לך מאוד ללכת לקבוצות לילדים עם הפרעות קשב, שילמדו אותו לשלוט בהתנהגות, ואז אולי תוכלי לאפשר לו להיות ללא התרופה.

למעלה